2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Acer S200 neoTouch - Megérint

Cikkemből kiderül, hogy mit is tud a masina, illetve mit lehet kihozni belőle!

[ ÚJ TESZT ]

Szoftver és tuning

A készüléket a gyártó a legújabb 6.5-ös Windows Phone (új nevén) szállítja. A PDA-ra alapból csak az Acer Home nevű gyorsindító felület van felpakolva, illetve néhány más program pl. Comm. Manager. A készülék gyors, nagyon gyors, köszönhetően a legújabb Qualcomm Snapdragon processzornak amely 1 GHz-en rohangál a programok sokkal gyorsabban indulnak, mint pl. egy HTC Touch Pro2-n. Meg kell említenem viszont, hogy néhányszor lefagyott a készülék, viszont 2-szer a TCPMP 0.72-es változatába adta be a kulcsot, egyszer meg csak szimplán a menüben. Ilyenkor reset, a bootolás egész gyors.
A gyári Acer Home (forrás: anzo S200 teszt):

Cikkemben fontos szerepet szeretnék adni a szoftvernek, illetve az azon belüli lehetőségeknek. Itt jön elő egy problémám a tesztekkel: lehúznak egy készüléket, mert rossz a szoftver. Igen, ez valóban jelenthet problémát egy kezdő felhasználónak, de nyílt operációs rendszer (zárt operációs rendszernek nevezzük, amikor külsős programot nem tudunk telepíteni a telefonra csak a gyáriakat használhatjuk, ilyen készülékeknél fontosabb a szoftver. Zárt operációs rendszerű például az LG Aréna) lévén némi vállalkozó kedvvel és merészséggel belevághatunk a dolgok legjavába! A Windows Mobile operációs rendszer az egyik legjobban fejleszthető, buherálható nyitott operációs rendszer. Ennek fő oka, hogy amit a gyártók el szoktak tolni az a GUI (grafical user interface, grafikus felhasználói felület), ennek lassúsága némely esetben gondot okozhat, és elveheti az ember kedvét az egésztől. Kicsit jártasabbak nyilván ismerik az SPB Softwarehouse erre a célra kifejlesztett termékét az SPB Mobile Shell 3.5-öt (ez a legújabb változata), már egy ilyen program felrakásával a gyári helyett sokkal könnyebben, gyorsabban használhatóvá tehetjük készülékünket, és plusz funkciókat nyerhetünk. Egyéb utólag telepíthető felületek is léteznek, mint például Point UI ez is korrektül használható program.

Balról jobbra: HTC Touch Pro 2, Acer S200 neoTouch, Nokia 5310 Xpress Music, 200ft :)

A HTC, elrugaszkodva minden gyártótól, magasan a legjobb minőségű GUI-t varázsolja telefonjaira (jelen esetben az S200 vetélytársának tekinthető HTC HD2-re is) melynek neve Manila (korábbi nevén TouchFlo3D, TF3D, de most már inkább Manila), melynek 2.5-ös és ettől fölfelé levő verziószáma elég ütős tud lenni! A HTC Sense (mert, hogy ezt így becézik), egy nagyon gyors és látványos, jól használható kezelőfelület, gyenge pontja a nagy memória és hardver igény. Jelen esetben semmiben nem szenvedünk hiányt, ugyanis a RAM mérete 256 megabájt, melyből a Sense futtatása után is 80 (vagy több), felhasználható, ami szerintem bőven elegendő. A kritika a processzort sem érheti, ugyanis a Snapdragon az eddigi leggyorsabb chip, ugyanez található a HD2-ben, viszont az interneten fellelhető sebességtesztek az S200-at hozzák ki győztesnek. Itt elérkeztünk egy újabb kérdéshez:
Hogy is áll szoftver terén az S200, milyen a gyári supportja?
Azt kell válaszolnom, hogy a készülék gyári szoftverral is nyugodtan vállalható, jött ki már hozzá frissítés, ez bizakodásra ad okot. A HTC készülékeknél nagy előnynek számít az xda-developers.com oldal, ahol mindenféle ROMot megtalálhat a kedves user, ilyen méretű oldal egyenlőre nincsen az S200hoz.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.