2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Acer Iconia A1 - kitűnő közepes

Az Acer új középkategóriás tabletjét mutatom be, ami akár a Nexus 7, vagy az iPad Mini kihívója is lehet.

[ ÚJ TESZT ]

Böngészés, akkumulátor, vélemény

Net

Egy tabletet elsősorban a legtöbb ember böngészésre használ, az A1 ebben sem vall szégyent. Gyárilag két böngészőt kapunk, a stock androidot, illetve a Chrome-ot.
Az oldalak betöltési sebessége teljesen korrekt mindkét böngészővel, a pinch-to-zoom és a tördelés is tökéletesen működik, az oldalak nem akadoznak, vagy szaggatnak.

A 8" kijelzőn ráadásul élmény böngészni, ez a képméret és képarány szerintem a legjobb netezésre és olvasásra.

Akkumulátor

Az akkumulátor 4960 mAh kapacitású, mellyel az Acer nagyjából 7 óra böngészést ígért, és ezt hozza is a tablet. Harmad vagy közepes fényerőn 6-7 órán keresztül nem fog minket cserbenhagyni a készülék, folyamatosan bekapcsolt wifivel sem.
Értelemszerűen ez az idő max fényerőn, bekapcsolt GPS-szel, hardcore játékok alatt, rohamosan csökkenni kezd.
Készenlétben egy éjszaka alatt nagyjából 2%-t merül, bekapcsolt wififel, ha nincs wifi akkor nyilván kevesebbet.

Adatkommunikáció

Adatkommunikációs szempontból nincs túl sok meglepetés, van egy b/g/n wifink, illetve GPS, ami még említésre méltó. A wifi erőssége megfelelő, ésszerű keretek között látja a hálózatokat, és soha nem is dobál le róla.

A GPS-t nem használom, amikor kipróbáltam akkor kb. fél perc alatt talált jelet, utána pedig stabilan tartotta is azt, így nem hiszem hogy ezzel a résszel gond lenne.

Összegzés

Az Acer szerintem nagyon jól eltalálta az Iconia A1-t. 55.000 forintért kapunk egy nagyon korrekt, négymagos hardvert, egy IPS kijelzőt (bár ez mint említettem lehetne picit jobb is), miniHDMI-t, SD bővíthetőséget, nagyon jó akkuidőt, sőt még kamerákat is (a minőség megkérdőjelezhető, de legalább van), mindezt egy relatíve szép, masszív külsőbe csomagolva.

Én egyáltalán nem bántam meg, hogy ezt a gépet választottam és bátran ajánlom másoknak is, akik nagyjából ennyi pénzt fordítanának tablet vásárlásra.

Köszönöm, hogy elolvastad a bemutatót, remélem nem lett nagyon gagyi így elsőre :)

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.