2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

A Pincegép építésének története #1

A ModTech Hall-on első díjat nyert Pincegépem építésének története, első rész.

[ ÚJ TESZT ]

Kábelátvezetők és a HDD bölcsők kialakítása

Az alaplapos rész és a rolós közötti kábelek átvezetésére két nyílást is készítettem, egy 55mm-eset a táp, monitor és audio kábeleknek, és meghajtók adatkábelének. A kerek nyílást körkifúróval az állványos fúrógépen készítettem, hasonlóan a ventilátorok nyílásánál használt módon. Az IDE kábeleknek 5mm-es marószárral és felső-maró segítségével készítettem átvezetést.

A HDD-k helyénél a hátfalat meg kellett vékonyítani, hogy a tervezett rögzítési mód mellett elférjenek a meghajtók.

A HDD-ket a hátfal felől kis fém tüskék tartják majd a helyükön, ezek úgy néznek ki mint egy csavar csak menet nélkül. A hátfalra feljelölve a tüskék helyét, kifúrva, majd hátulról a tüskék fejének besüllyesztése után kétkomponensű javító kittel ragasztottam a helyükre.

A keretbe 4 HDD-t lehet majd rögzíteni, a konfigban alap esetben csak 1 lesz, de gondolok a későbbi bővítési lehetőségre is

A meghajtókat egy rozsdamentes lemezcsíkból kivágott darab fogja össze, mely később gumi darabok segítségével a vázhoz lesz rögzítve.

Kivágtam a monitorhoz menő kábelátvezető nyílását, az elem felső része is méretre lett vágva, lekerekítve, és felső-maróval kialakítottam az optikai meghajtó tálcájának helyét is.

A meghajtó tálcája a képen látható helyen tud majd kijönni, később kap egy fa előlapot.

A DVD olvasó rögzítését szintén rozsdamentes lemezcsíkból készítettem el, mely L alakúra lett hajtva. A meghajtóhoz 2-2 csavarral lehet rögzíteni, a hátfalra egy ovális nyíláson keresztül lehet felcsavarozni. Az ovális kivágás a meghajtó helyzetének beállítása miatt szükséges.

Nem bírtam ki, hogy az alkatrészeket ne pakoljam a helyükre

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.