2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

4770 CrossFire / egyedül és társával

Adódott az alkalom, hogy 4870-es kártyám plusz némi kézpénz mellé kapok 2db 4770-et.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Sokan megkérdőjelezhetik döntésem létjogosultságát. Minek egy biztos teljesítményt nyújtó erős kártyát (Powercolor 4870 PCS+ 512Mb) elcserélni 2db középkategóriásra amelyek ráadásul CrossFireben fognak üzemelni?

Nos, ez e kérdés bennem is felmerült :) Többször gondoltam, meg magam egy nap leforgása alatt. Hol a 4870, hol a CF volt szimpatikusabb. Megkérdeztem a fórumozók véleményét. A hozzászólok 70%-a le akart beszélni 30%meg azt mondta, hogy jó lesz próbáljam csak ki. A tesztek elég szép eredményeket mutattak, olykor jóval a 4890-es egymagos ATi csúcskártya teljesítményét is felülmúlta. Ez bizakodásra adott okot. Köztudott, hogy a CrossFire rendszerről úgy általánosságban meg van a negatív tapasztalat. Vagy azért mert volt valakinek és szívott vele, majd ezt mások elolvasták és rányomták ők is a negatív bélyegüket, így nem is terveznek és nem is ajánlják másoknak. Míg van az a vékony réteg akinek van, működik és teszi is a dolgát! Itt következem én, elég volt a rizsából... :)

A 4770-es most jelent meg három hete. Az első grafikus kártya amelyet már az újdonsült 40nm-es GPU-val szerelnek, 512mb GDDR5-ös memóriát kapott 128bit-es memóriabusszal. Ez a recesszió kártyája. Ott spóroltak ahol tudtak, (40nm, 128bit) ennek ellenére egy nagyon ütőképes kártyát hoztak össze a középkategóriában, ütőképes árral. Bővebb információk itt.

Szóval ebből a kártyából jutott most nekem 2db, méghozzá a Powercolor műhelyéből.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.