2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Este 6

    ...és az éjjel-nappalin kívül nincs semmi sem nyitva. Mezőkövesd, én így szeretlek.

    X3B6O0X 9 éve 3

  • FAIL felsőfokon by me

    Ma jóhiszeműen beballagtam egy sufni GSM-be, gondoltam veszek egy fülhallgatót. 2500 KMF-ért (többet most nem akartam költeni) el is hoztam egy példányt, a boltban kipróbálva jól szólt. Örültem, mint majom a farkának, itthon gondoltam, hallgatok már egy kis zenét. Torzan és halkan szól. Fogalmam sincs, mitől. Az Alcateles topikba beleolvasva próbálok a problémára megoldást keresni, ahol megtalálom, hogy a TCL-Alcatel tervezői voltak olyan kedvesek, hogy más 3,5-ös jack aljzatot tettek a telefonra. Aha, mondom, ez lesz a probléma. Hát nem az volt. Pontosan olyan a dugó, mint ami az aljzathoz illik. A fél délutánt azzal töltöttem, hogy valahogy elkerüljem azt a szégyent, hogy elmondhassam, kidobtam a pénzt az ablakon.

    Most mindjárt éjfél van. Megoldás természetesen nincs. Azért próbaként bedugom a telefonba, hátha a bolygók együttállása és a rontáslevétel Zeusztól segített-e. Kontaktos. A fél napos füles kontaktos.

    Törjön le a kezem, ha sóherkedek, és nem nézek ezentúl utána valami szükséges dolognak rendesen.

    X3B6O0X 10 éve 7

  • C-C-C-COMBO BREAKER!

    X3B6O0X 10 éve 2

  • Oreo

    Ma járkáltam egy sort a piacon (télikabát-keresés, sikertelen eredménnyel, később az említett kabát meg lett véve kemény öteze-kilecszá forintért kínai áruházból), amikor megakadt a szemem egy asztalon, amin állt 4-5 tucatnyi csomag Oreo. Mindig is kíváncsi voltam, miért vannak oda érte az amcsik, elvégre csak egy pilótakeksz-koppintás az egész, gondoltam én a múltban. Vettem egy hatos csomaggal.

    (kép Lenrytől)

    Ez valami isteni. Visszamentem egy nagyobb csomagért. Csak nem olyan hülyék jenki barátaink...

    X3B6O0X 10 éve 4

  • Nyelvvizsga 2.0

    Hát... izé... átmentem. 300-ból 264,5 pont. Nem egy nagy dolog, de plusz 28 pont az érettségin.

    X3B6O0X 11 éve 3

  • Youtube at it's finest

    Szeretem a Youtube-ot. Többnyire. Mostanában annyira nem. Főleg a mobilos app miatt. Hogy miért?

    -Mert minden frissítésnél úgy tűnik, valami készteti őket arra, hogy új design-t tervezzenek, annak, ami már három frissítéssel ezelőtt is jó volt. Persze valamit mindig el kell szúrni. Most pl. az automata elforgatást vették ki. Ha a videö véget ér, ledobja kicsibe, és kidob az ajánlott videókhoz (ez meg a másik vesszőparipám: minek ajánlgat videókat? El tudom dönteni, mit akarok nézni, nem?)
    -Mert mocskosul fehér. Kisüti a szememet egy hossszabb videó után a vakító fehérség (nem, nincs probléma a szememmel, és nem maxon van a fényerő). Ismét csak a három frissítéssel ezelőtti állapotot tudom felhozni példának, mert ott a design nagyrészt fekete volt. Sokkal szemkímélőbb, nem csúnyább.
    -Mert bugos. A kommentek gyakran összekeverődnek, ismétlődnek, ugyanígy a keresési eredmények is.
    -Mert (és ez a kiváltó oka a bejegyzésnek) kivétel nélkül, minden videónál lefagy. Elindítom mondjuk pl. egy random számot, sima 3-5 perces videó, mégis, a töltés közben lefagy. Egyszer csak az akksi kivétele segített.

    Úgyhogy most örihari van :((

    X3B6O0X 11 éve 1

  • Nyelvvizsga

    Amint a címben is említettem, nyelvvizsgára megyek. Holnap. Azt mondják az okosok, hogy izgulni, meg tanulni kéne, mint a güzü, de számomra ez képtelenség. Izgulni egy olyan dolog miatt, amit 99,99%, hogy sikeresen megcsinálok? Na ne már. Egyébként sima TELC B2 angol.

    Helyzetjelentés: Írásbeli, magnó megvolt, szóbelire várok. Kb. 3-szor gondolkoztam el az írásbeli alatt, a másfél óra utolsó fél órájában csak arra kellett ügyelnem, hogy ne horkoljak túl hangosan. A levél picit sietős volt (fél óra alatt egy vázlat, plusz a végleges), a magnó megint csak triviális volt.

    Közben néhányszor körbenéztem. Hát, egyes embereknek nagy az önbizalma, hogy nyelvvizsgára mer jönni ;].

    X3B6O0X 11 éve 8

  • GeoGuessr - Játék!

    Nemrég unalmamban böngészgettem a neten (haj, olyan rossz nekem, nyári szünet idején unatkozok - first world problems), és rábukkantam erre a csodára.

    Mi is ez?

    Kérlek szépen, ez egy olyan netes játék, amely a Google StreetView szolgltatását használja. A világon random ledob, és neked a tájról kell kitalálni, hol is vagy éppen. A jobb felső sarokban lévő térképen jelölheted be a tipped, de vigyázz: csak egy adott időn belül, csak egyszer lehet tippelni. Ha tippeltél, a játék megmutatja, milyen közel tippeltél a valós helyhez képest, és pontokkal jutalmaz (értelemszerűen minél közelebb tippelsz, annál több pontot kapsz).

    Ebből egy jó kis Logout-játékot lehetne csinálni érzésem szerint.

    Szabályok:

    1. Ha végeztél az adott fordulóval, készíts egy print screent az eredményről, és linkeld be ide a fórumra.
    2. Egy feladványnak csak egyszer lehet nekifutni.
    3. Az előző kör nyertese által (most magamra vállalom ezt a szerepet) megadott határidőig lehet beküldeni az eredményeket. Az időn túl beérkezett képek nem számítanak.
    4. A forduló nyertese készít egy másik feladványt (ismétlődéstől nem nagyon kell félni, számításaim szerint 62^4, azaz 14776336 feladvány létezik), megad egy határidőt, és utána végtelen ciklus.

    Folytatás...

    X3B6O0X 11 éve 2

  • Alcatel One Touch 995 - tapasztalatok

    Napra pontosan 1 éve, július 23-án hozta ki a futár az új telefonomat, ami egy első generációs Ace-t váltott (a mai napig vígan szolgál édesanyám kezébe, bár kellett bele egy új akku). Most, egy év alatt úgy érzem, elég tapasztalatom van a telefonnal kapcsolatban ahhoz, hogy részletesen bemutassam a telefont.

    Figyelem: a teszt az elsőtől az utolsó betűig szubjektív véleményen alapul.

    Először is kezdjük a dobozzal. Egy kis kartondobozban érkezett, a tetejével egy kicsit megszenvedtem, mert nagyon passzentos. A doboz egy adatkábek/töltő párost, egy agybadugós fülest, magát a készüléket, és néhány használati utasítást rejt.

    Külső: Az Alcatel mérnökei egy egyszerű, csicsáktól mentes, ámde elegáns külsőbe faragták a készüléket. A készülék 127mm magas, 68 mm széles, és 9,8 mm vastag, így még éppen kézbesimul. Tömege 124 gramm, ami a mindennapok során pont megfelelőnek bizonyul, se nem túl nehéz, így nem kelti azt az érzést, hogy lehúzza rólunk a nadrágot, se nem túl könnyű, amitől az az érzés támadhat bennünk, hogy a telefon kiesett a zsebünkből (volt egy K550i-m, az annyira könnyű volt, hogy kétpercenként ellenőriztem a zsebemet, vajon megvan-e még). Az én telefonom fekete színű, ezenkívül más színekben is árulják. Az előlap nagy részét a 4,3" átmérőjű TFT kijelző tölti be, ámde kissé nagy a keret körülötte.

    Folytatás...

    X3B6O0X 11 éve 0

  • Popcorn

    Ma eszembe jutott, milyen régen ettem popcornt. Le is szaladtam a boltba, vettem egy sósat, meg egy sajtosat. A sajtost pattogtattam ki először, de amikor belekóstoltam, csalódás ért. Semmi sajtíze sincs. Szomorú, mert úgy emlékszem, hogy rendes íze volt. És ez nem az első, hogy valaminek a minőségromlását veszem észre. Úgyhogy gyártók, most üzenem: tessék rendesen befűszerezni a termékeket!

    X3B6O0X 11 éve 9

  • VLC Android

    Szeretném a segítségeteket kérni. Van egy mp4 videófájl a mobilomon, egy srt feliratfájl és egy VLC béta a mobilomon. Kérdés: hogy tudnám elérni, hogy a videót felirattal is élvezhessem? Esetleg egy másik Androidos médialejátszó képes erre?
    (igen, már rákerestem pár oldalon, de semmit sem találtam)

    Segítségeteket előre is köszönöm.

    X3B6O0X 11 éve 4

  • Éljen a technika

    Ez a teljesen lényegtelen bejegyzés az első, saját Wi-fi router segítségével íródott meg.

    X3B6O0X 12 éve 3

  • Piros riasztás

    Hát úgy néz ki, hogy mocskos nagy vihar lesz. Az összes tévécsatornán fut a csík, hogy az ország keleti felében nagyméretű jég, 90km/h-s széllökések, meg heves zivatarok lesznek. A met.hu már lehalt, gondolom mindenki informálódni akar...

    ...miközben a mobilon az Aix Weather Widget egy kis záport ír délelőttre :DDD

    X3B6O0X 12 éve 2

  • Jótanács

    Ne nézz Youtube Poop-ot, miközben iszol valamit, mert takaríthatod a monitort utána. Kárba ment egy csomó körtés Somersby.

    X3B6O0X 12 éve 0

  • Halgolyók

    Itthon egyedül unatkoztam. Rádöbbentem, hogy farkaséhes vagyok. Nosza, be a konyhába!
    Mi van itthon?
    -Pár konzerv tonhal
    -Tojás
    -Zsemlemorzsa
    -Citromlé
    -Olaj
    -Só, bors
    Azonnal bevillant az isteni szikra. Halgolyókat csinálok!
    Először is leszűrtem a konzervhalat (sós lében volt eltéve), a halat egy tányérba tettem, a levet pedig nem öntöttem ki, hanem félretettem. A halhoz hozzáöntöttem egy kis zsemlemorzsát, és egy tojást, hogy össze is álljon. Egy villa segítségével összekevertem, majd megsóztam, borsoztam. Nedves kézzel golyókat gyúrtam belőle, és bő olajban kisütöttem. Be is panírozhattam volna, de siettem, mert nagyon éhes voltam. Amikor aranybarnára sült (tipp: ha már repedezik az oldala, már biztosan megsült), szépen kivettem, és leitattam a felesleges olajat. A levét, amit félretettem, felöntöttem kis citromlével, és mártogatósként alkalmaztam.
    Bocsánat, nincs kép, valami nem stimmel.

    X3B6O0X 12 éve 5

  • Karórát, de milyet?

    Nos, jelen pillanatban egy Lorus karórát használok - egész pontosan egy ilyet:[link] - viszonylag kicsi megelégedéssel (eléggé nem bírja a mindennapos strapát, pedig próbálok vigyázni rá), így hát úgy döntöttem, lecserélem. Ebben szeretnék segítséget kérni. Szempontok:
    -az ár fontos, 20k-nál nem szeretnék többet költeni
    -semmiképpen sem lehet fémszíjas (egy életre megutáltam)
    -az analóg karórák elég stílusosak, de a mindennapi életben számomra kissé nehézkesnek bizonyult leolvasni, mikor pontos időt kell mondani (nem, nem vagyok gyengeelméjű), meg amúgy is, sose volt digitális karórám, most a digitálisokat részesíteném előnyben
    -aki ezt meri ajánlani, azt megcsapom ;]

    X3B6O0X 12 éve 24

  • 16 éve

    Mikor ezeket a sorokat írom, visszagondolok édesanyámra, aki a címben említett időpontban hatalmas kínokat élt át.
    16 éve, december 2. napján éjféltájt arra ébredt, hogy iszonyat erős alhasi fájdalmak gyötrik. Mivel nem bírta elviselni a fájdalmat, úgy döntött, hogy kórházba megy. Szerencsétlenségére pont akkor csapott le Mezőkövesd kis városára az első, ámde hatalmas hóvihar. A zimankós időben végül is célt ért, viszont akkor már olyan fájdalmai voltak, hogy azonnal ágyba fektették a kórházban. Az orvos közölte benne, hogy van benne egy parazita, ami már teljesen kifejlődött, 9 hónapos körülbelül, és a méhben van. Sajnos csak úgy lehetett megszüntetni a fájdalmat, ha a parazitát kiveszik. Három kemény órán át szenvedett édesanyám, úgy, hogy senki nem volt mellette. Apám éppen Oroszországban fuvarozott, két testvérem pedig otthon sírt, mert nem találták édesanyámat. Végül 4 óra 20 perckor Édesanyám fájdalmas kínszenvedés közepette meg...

    ...szült engem :).

    X3B6O0X 12 éve 11

  • 100 ways to die in Minecraft

    Sajnos a Youtube törölte két videóját, de máshova visszatöltötte.
    1. videó
    2. videó
    3. videó
    4. videó
    Állat, kár, hogy nem folytatja.

    X3B6O0X 12 éve 0

  • Invázió

    Most megy a Coolon. Érdekes film. Valami trutyival megfertőződött az emberiség, és kimossa az agyát az embereknek.

    szerk.: időközben vége lett. Természetesen happy end. Egy elég érdekes film, egyszer nézhető.

    X3B6O0X 12 éve 2

  • 11-11-11 11:11

    Túléltem.
    Ohje.

    X3B6O0X 12 éve 25

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.