2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Arch Linux ahogy én telepítem

    Utolsó módosítás: 2015-12-13 (elavult részek áthúzása+Archwiki link helyette)

    Az Arch Linux egy független fejlesztésű, i686 és x86-64 architektúrákra optimalizált közösségi disztribúció, ami a gördülő kiadási modellt követi, a közép- és haladó szintű GNU/Linux felhasználókat célozza meg. A fejlesztés a minimalizmusra, letisztultságra, korrekt kódra és modernitásra helyezi a hangsúlyt.

    Telepítését követően egy alaprendszert biztosít parancssoros felhasználói felülettel, lehetővé téve a felhasználóknak a rendszer további összetevőinek megválasztását, telepítését, konfigurálását.
    Ennek elősegítéséhez a linux disztribúciók között a legkiválóbb dokumentációval (wiki) rendelkezik.

    Egyedülálló csomagkezelő rendszere lehetővé teszi, hogy naprakészen tartsuk a rendszerünket, a legfrissebb csomagokhoz jussunk hozzá anélkül, hogy a disztribúció újabb kiadásaira kellene váltanunk.

    Forrás: Arch Linux téma összefoglaló

    Folytatás...

    Rimuru 11 éve 23

  • Teknős az úton

    Történt hogy anyukám és nővérem mentek a bicikli úton mikor egy mocsári teknőssel találkoztak, okosan haza is hozták nehogy elüsse egy csúnya és gonosz autós. Kapott egy csigát szépen be is falta utána viszonylag nyugodtan elvolt csak a kutyát őrjítette meg. Estefele aktivizálódott, de én is mentem és kivittem egy nyugis helyre remélhetőleg sokáig él majd még. :)

    Nálunk itt pihent

    Új otthona

    Képgaléria

    Rimuru 11 éve 10

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.