2023. május 29., hétfő

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Csináld magad tablet állvány

  Szeretem a hétvégéket. Ez a két nap az, amikor nem a PlayBook ébresztője veri ki az álmot a szememből...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 11 éve 75

 • Csináld magad tablet állvány

  Szeretem a hétvégéket.
  Ez a két nap az, amikor nem a PlayBook ébresztője veri ki az álmot a szememből kora hajnalban, akkor ébredek, amikor a szervezetem azt mondja, elég a pihenés.
  Ez az a két nap, amikor reggel otthon kávézom, ráadásul lehetőségem van elolvasni a híreket, bepótolni a hét közben csak bekönyvjelzőzött aktualitásokat.
  Ám hogy az örömöm ne legyen teljes, a konyhában felszerelt mennyezeti lámpa belerondít a nyugalmamba: az asztalra fektetett tablet képernyője szinte olvashatatlan annak tükröződő fényétől.
  Ideig-óráig kínlódtam így, aztán kialakult bennem egy döntött asztali állvány terve, amit ráadásul szinte teljes egészében magam is el tudok készíteni.

  Az iPad támasztós bőrtokjának dőlésszögét és a PlayBook befoglaló méreteit alapul véve hamar meg is született az állvány modellje és a gyártáshoz szükséges néhány alkatrészrajz.
  A súly fontos tényező egy állvány kapcsán, ezért elsősorban alumíniumban gondolkodtam, főleg, hogy ennek az aránylag lágy anyagnak a megmunkálása gyorsabb és egyszerűbb, mint az egyéb fémeké.
  Az oldalprofilok és a csavarok AlMgSi anyagból készültek. A távtartó csövek anyagát nem tudtam kideríteni, mivel az kereskedelmi termék (OBI). Találtam szép felületű eloxált alumínium csövet, tökéletes választásnak ítéltem meg.
  Az oldalprofilok marását CNC marógépen követtem el, 3 lépésben.

  Folytatás...

  Phülöp 11 éve 14

 • Blackberry 9860 - az első benyomások (frissítve 11.07.)

  Ahogy ígértem, itt egy hosszabb beszámoló a RIM új, OS7-tel felvértezett éintőkijelzős készülékéről.

  Mivel ezelőtt sose volt BB a kezemben, ezért számomra nem probléma a qwerty hiánya.
  Amikor az első képek kezdtek kiszivárogni a 9860-ról, már megmozdult bennem valami. Nagyon bejön a készülék formavilága, és kézbe véve nem is csalódtam.

  A hátlap illesztési pontatlansága az én készülékemen is jelen van, bár sokkal kevésbé látványos, mint a mobilarena-s tesztvideón.
  Az akkufedél alsó és felső élénél a hátlap kicsit kiemelkedik a síkból, ez fektetett kijelző használatakor két kézzel használva stabil fogást eredményez.

  Az érintős billentyűzetet elég hamar sikerült megszoknom - hamarabb, mint anno az iPad billentyűzetét.
  Fektetett állásban mostanra szinte hiba nélkül gépelek rajta, álló nézetben viszont elég macerás használni. Az "L" és a "DEL" keveredése a leggyakoribb elütési hiba.
  Bármilyen helyzetben elő lehet hívni a billentyűzetet, még akkor is, amikor semmi szükség nincs rá.

  A kijelző képe éles, kellőképpen világos, erős napsütésben is jól látható, olvasható.
  Az automata fényérzékelő rendben teszi a dolgát, kb. 2 másodpercen belül változtat a fényerősségen.

  Folytatás...

  Phülöp 12 éve 6

Hirdetés

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.