Nagyon szép lett , ha meggondolnád magad biztos sokat eltudnál adni .
Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.
Nagyon szép lett , ha meggondolnád magad biztos sokat eltudnál adni .
Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.
Kicsit merész kijelenteni, hogy "csináld magad", amikor komplett cnc műhely kell hozzá
+1
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
+1
Viszont ugyanezt megcsinálhatod fából oda meg nem kell cnc
Hát ha csak ez a gond, akkor vegyél egy CNC-s gépet és nosza.
Nem tudom mit kell állandóan filléreskedni....
[ Szerkesztve ]
Azt is csináld magad
Isten és a programozók versenyt futnak egymással. A programozók egyre hülyebiztosabb programokat készítenek, Isten pedig egyre hülyébb embereket.
Legóból össze is lehet rakni.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
Folyamatban van....
Nagyon szuper várjuk a pdf-eket
Black Shark Watch GT okosóra eladó, vadiúj bontatlan.
Fából is jól nézne ki ,csak megfelelő alapanyag kell, jönnek itt a jó ötletek
Black Shark Watch GT okosóra eladó, vadiúj bontatlan.
Valahogy jeleznem kellett, hogy saját gyártmány.
Otthon én se tudtam volna megcsinálni, az biztos.
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
Gratula, nem semmi meló
#2 Khelben
+1
Ez szerintem sem az otthoni "csináld magad" kategória, pláne akkor, ha nincs tapasztalat ilyen területen. (magyarul: én bele nem vágnék egy ilyenbe)
Hasonló problémával kuüzdöttem én is,igaz én reggelenként nen kávézok otthon,de ha mégis az asztalnál ülve netezni akarnék akkor otthon a notebookomat használom.Ellenben a munkahelyemen igen nagy problémát jelentett pl reggelizés közben.Megpróbáltam a teás csészének támasztani,de akkor nem tudtam inni belöle,más könyebb tárgyat meg simán arébbtolt a tab.Nézegettem a neten tab álványokat és kb 5000Ft-tól már egész használhatókat találtam,de ilyenkor jön a magyar virtus : én is tudok ilyet csinálni,akkor minek adjak pénzt érte. Nemkevés fejtörés után (kb5perc) ki is dolgoztam fejbe a művet.Ezután elindultam beszerezni a szükséges anyagokat.Szoval 2 perc altt lent is voltam a lakatos műhely hulladéktárolójánál és kedvemre válogattam a tresh marketből.Meg is akadt a szemem egy szép kb 100*500mm-es horganyozott acéllemezen,amiben igen nagy fantáziát lártam.Az alapanyag tüzetesebb átvizsgálása és elökészitése után(áttöröltem ronggyal mert poros volt) neki is álltam a gigászi munkának. 1000mm hajlító hosszuságú kézi élhajlítóval 3darab hajtást eszközöltem megadott méretek alapján az említett anyagon,majd a a fölösleges anyagtöbbletet kézi erőkaros lenezvágó ollóval eltávolítottam.Ezután az utómunkálatok jöttek,dörzspapírral sorjáztam a lemezszéleket és kész is lett a nagy mű.
n
És ime itt egy kép használat közben is
n
A befektetett összeg 0Ft , a munka időtartama kb 15perc
u.i: bocsánat a képek nagyságáért telefonnal csináltam és töltöttem fel,nem tudtam átméretezni
[ Szerkesztve ]
Elmélet és gyakorlat közt nincs különbség elméletben
"lehetőségem van elolvasni a híreket, bepótolni a hét közben csak bekönyvjelzőzött aktualitásokat"
Hogy is van ez?
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
Inkabb linkeld be, mert igy nem latszik semmi..
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
OK
http://kepfeltoltes.hu/120411/IMG_20120411_092700_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/120411/IMG_20120411_092727_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Elmélet és gyakorlat közt nincs különbség elméletben
>filléreskedni
>cnc-t venni
pick one
+1
Legszebb öröm a söröm és az áramköröm!
Kéne értenem a kérdést?
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
Szombaton, egy hetfoi hir, hogy lehet aktualis (foleg, ilyen kis porgosebb, bulvar temaban meg hasonlo dolgok)
Jogos a feltevés, a hosszabb cikkeket, egyebeket szoktam könyvjelzőzni, ha tovább tart elolvasni, mint amennyit az első találkozáskor rá tudok szánni. Általában nem a napi bulvárról van szó ilyen esetekben. A smarteast híradós videók pl. pénteken kerülnek fel, azt szombat reggel pont jólesik megnézni. Vagy ott van pl. az ArkInSpace, ahová ritkán kerülnek fel új cikkek, de legalább megadják a módját, nem 2-3 mondat az egész.
aktualitás != napi hír
A CNC dologhoz csak annyit, hogy 20 éve dolgozom ilyen szecskákkal, ráadásul most volt egy kis luft a melóban, pont belefért megcsinálni pár darab állványt.
Ha nem ezzel foglalkoznék napi szinten, akkor én se vágtam volna bele a dologba még a kész tervekkel a kezemben sem, mert ezek a gépek igen drágák. Nem csak az áruk, hanem a velük végzett munka is.
[ Szerkesztve ]
Ha jol olvasom az alairasod, akkor par alvanyt majd el is fogsz ajandekozni. Ez nagyon dicseretes
(amugy, januarban, csak hajszalon mult, hogy nem lettem PB tulaj )
Igen, egy nyereményjátékon sorsoltunk ki kettőt, de húsvét hétfőn vége lett a játéknak, csak még nem szedtem ki az aláírásomból a nyereményjátékra való buzdítást.
irónia, egy csipetnyi szarkazmussal...
[ Szerkesztve ]
Orgazmust olvastam Mivan velem.
Ui: Sheldon Cooper jut róla eszembe Elnézést, DR. Sheldon Cooper
hianyod.
Sheldon Cooper Ph D
iPhone4-hez van itthon ugyanilyen, csak kicsit kisebb
Eh
Filléreskedős csináld magad
-- end of transmission --
várj csak ha 26.-án sikerül a felvételi akkor már csinálok én is ilyet magamnak
amúgy gratula fasza lett
Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
szép munka
grat hozzá
Méltassuk már a fórumtársunkat válaszra, még ha az nehezünkre is esik!!! www.devpara.hu
Ez jó cucc nagyon !
Elismerésem!
This is the way
Képre jobb klikk -> Kép megjelenítése
''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006
Ügyes munka és tetszetősre is sikeredett, használd egészséggel!
Forward thinking. كرر
Ez nem semmi! Grat!!
iPhone felvásárlás előfizetéses is!
Engem érdekelne, hogy az esztergályos kolléga mit is csinált pontosan a menetes dugókkal? Hogy sajtolta be a csőbe? Főleg esztergapadon, ha jól értem.
Amúgy szép munka!
Átsiklottam a végösszeg felett, mennyi is volt (beleértve az esztergályos sörét is )?
Még tanuló vagyok és nincs viszonyítási alapom, ezért kérdezem.
Nálam is.
Amúgy szép lett.
[ Szerkesztve ]
Szép munka.
Ez az állvány még akkor használható marad, amikor már a tableteket fogja váltani a következő divat.
Talán, még valami esztétikus talpakkal lehetne kiegészíteni az állványt. Ezzel válna kereskedésre alkalmas termékké.
(A stabilitását elnézve, kocsikerék alá éknek is megfelel. )
Tisztán emlékszem minden előző életemre, ezért nem hiszek a reinkarnációban!
Csináltam pár ábrát gyorsba, talán azokkal könnyebb szemléltetnem. A rajzokon csak a főbb méreteket jelöltem, azokat, amik jelen esetben számítanak a művelet szempontjából.
A cső vége elég egyértelmű, a külső átmérője 8mm, a belső meg 6mm (a hossza jelen esetben nem releváns).
Meglepő módon a belső átmérő 0.01mm-en belül egyforma volt az összes cső esetében, ez jelentősen megkönnyítette a dolgomat.
A cső eleje kapott egy kúpos bevezető szakaszt, hogy könnyebben össze lehessen tolni az alkatrészeket.
A menetes dugóval két probléma is volt: egyrészt fontos volt, hogy ne forogjon a csőben, másrészt a menetmetsző - technológiájából adódóan - nem tud tövig menetet vágni.
Az elfordulás ellen az a megoldás vált be, hogy a menetes dugó illesztett átmérőjét pontosan 0.01mm-rel nagyobbra esztergáltuk, mint a cső furata. Ez a méretbeli átfedés pont elég ahhoz, hogy a dugó keményen üljön a csőben, ám még aránylag könnyen belesajtolható legyen, igaz, szerszám kell hozzá. Ahhoz, hogy könnyebben belekapathassuk a csőbe a dugót, a dugó vége kapott egy minimális kúposságú részt.
A menethossz problémáját azzal küszöböltük ki, hogy a dugót mélyebbre toltuk be 1.5mm-rel, így a kilógó rész teljes hossza szabályos menetprofillal rendelkezett, nem okozott gondot a menetmetsző bevezető kúpja.
A szerszám egyrészt akadálymentesen belecsúszik a csőbe (5.8 mm-es átmérő), másrészt magába tudja fogadni a dugó menetes végét (4.2mm furatátmérő).
A szerszám természetesen már nem alumíniumból készült, valami maradék/hulladék hengeres vasat áldozott be a kolléga.
A szerszám külső átmérője 8mm (ez lehetett volna nagyobb is akár), és a csőbe beledugható része 1.5mm - amikor a szerszám és a cső homlokfelülete találkozik, a dugó akkor lesz pont jó pozícióban.
A csövet tokmányba fogtuk esztergapadon, a fúrófejbe pedig a szerszámot.
A dugót kézzel belenyomtuk a csőbe addig, ameddig emberi erővel ez lehetséges volt, majd a sajtolószerszámmal megnyomtuk szemből annyira, hogy a szerszám homlokfelülete felfeküdjön a cső homlokfelületén - ez biztosította azt is, hogy a csőből kilógó rész pontosan 5mm legyen az összes darab esetében. Mindezt természetesen álló főorsóval.
Próbáltam érthetően fogalmazni, ha nem sikerült, sry.
Nagyon szuper! Szep munka!
" *iguana*
iPhone4-hez van itthon ugyanilyen, csak kicsit kisebb"
Hol?
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
A polcon ül, mert nem használjuk. Bohó ajándék volt, örültünk neki.
Teljesen világos, köszönöm.
Ez a leleményesség tetszik.
A menetkifutás fogalmát ismerem; gondoltam nyilvánvaló, hogy nem kockának tanulok, de ezek szerint nem volt az.
Próbáltam úgy leírni, hogy a nem szakmabeliek is átérezzék a problémát, és belássák a megoldás zsenialitását.
Muti!..
Legalabb par fenykepet linkelj! Legyszives! Ha mar felizgattal...
Keszitettem en is egy tartot a ZT-180-nak, de megakadtam a keszulek rogzitesenel.
[ Szerkesztve ]
szerintem nem ugyanarról beszélünk, de tessék:
iPlunger_1
iPlunger_2
iPlunger_3
Kép mentve, Skype képnek csodás
Nekem is volt kint, 1 honapig Sheldon
Nagy otlet! Tetszik! Koszi!
// no igen, masra gondoltam... de... meglatjuk.
Lehet nagyobb átfedéssel dolgozni.
A dugót berakod a mélyhűtőbe, a csövet a sűtőbe és máris simán lehet 0.05 mm az átfedés.
Így az illesztéssel nem kell annyit szórakozni.
Még sajtoló szerszám se kell.
[ Szerkesztve ]
Bemutató Csináld magad tablet állvány