2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Írni szeretnék!

    Írni szeretnék.
    Az utóbbi egy-két hónapban majd mindennap megfordult a fejemben ez a gondolat. Vagy reggel, vagy fürdés közben, hiszen mikor máskor jönnének az ötletek, a képzelgések, mikor az ember telefon nélküli negyedórás tevékenységre van kényszerítve a higiénia nevében?
    Eleinte elhessegettem. ,,Ugyan már, miért írnál?” tette fel kérdését a kis szarkasztikus hang a fejemben. Ez elég indok is volt a hessegetéshez. Aztán később a növekvő másik egóm, nevezzük Írónak, elkezdett válaszolni: ugyan már, miért ne? A nagyon klissés angyal-ördög a vállon szituációba kerültem. A és B, csináld vagy ne csináld, próbálásról meg körülbelül nyolcvanhárom óta szó sem lehet épeszű embernél, így egy darabig ment a vita. Ennek kereszttüzében pedig az én kis szegényes fókuszom állt, melyet valahogy rá kellett volna venni a hétköznapi dolgokra is, mint például lehetőleg nem éhen halni mert nem figyelek eléggé a munkámra.
    De szerencsére jött a nyári szünet s vele egy kis idő. Jut idő erre is, arra is és mostanra lett annyi szabadidőm, hogy mondhassam: döntöttem! Írni fogok!
    Megkönnyebbülésemre mindkét kis egó eltűnt a vállamról. Csend lett. Nyomasztó csend. Mint mikor egy jól szigetelt szobában kikapcsolsz mindent és még kintről sem hallatszik semmi. Eleinte jó, aztán egy kis gyenge sípolást hall az ember, majd ez egyre jobban erősödik, míg már csak ezt hallja. Na, én még ezt sem hallottam. Ijesztő volt. De miért lett csend? Nem a jó döntést hoztam?

    Folytatás...

    DorlanDeemer 2 éve 3

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.