Itthon egyedül unatkoztam. Rádöbbentem, hogy farkaséhes vagyok. Nosza, be a konyhába!
Mi van itthon?
-Pár konzerv tonhal
-Tojás
-Zsemlemorzsa
-Citromlé
-Olaj
-Só, bors
Azonnal bevillant az isteni szikra. Halgolyókat csinálok!
Először is leszűrtem a konzervhalat (sós lében volt eltéve), a halat egy tányérba tettem, a levet pedig nem öntöttem ki, hanem félretettem. A halhoz hozzáöntöttem egy kis zsemlemorzsát, és egy tojást, hogy össze is álljon. Egy villa segítségével összekevertem, majd megsóztam, borsoztam. Nedves kézzel golyókat gyúrtam belőle, és bő olajban kisütöttem. Be is panírozhattam volna, de siettem, mert nagyon éhes voltam. Amikor aranybarnára sült (tipp: ha már repedezik az oldala, már biztosan megsült), szépen kivettem, és leitattam a felesleges olajat. A levét, amit félretettem, felöntöttem kis citromlével, és mártogatósként alkalmaztam.
Bocsánat, nincs kép, valami nem stimmel.
Érdekes lehetett.. bár én asszem maradtam volna egy pizzánál.
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)