2019. március 24., vasárnap

Gyorskeresés

Lehet hogy fizetős lesz az M0-ás?

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Ez tegnap kiverte nálam a biztosítékot!

"A nol.hu hozta le az első olvasásra hihetetlen hírt, amit szerdán este megerősített az NFM is. Megszűnik az M0-s budapesti elkerülő általános díjmentessége.

Az NFM közleménye szűkszavú, de megerősíti a nol.hu értesülését, amely szerint nem csak az M0-s bizonyos részeiért, de a csonka körgyűrűn belül eső autópálya-szakaszokért, vagyis az M1-M7, az M3-as, az M5-ös, illetve az M6-os budapesti bevezetőiért is fizetni kellene már január elsejétől. A hír szerint személyautók számára ugyan díjmentes maradna az 1-es főút és az M5-ös közötti déli szakasz, illetve a 4-es főút és az M3 közötti keleti rész, de kevesen élvezhetnék az ingyen pályázást, ha a bevezető szakaszok tényleg fizetőssé válnának.

Bár a tervezet szerint létrehoznak egy új, megyei matricát is, amellyel évi ötezer forintért meg lehet vásárolni egy egész megyényi sztrádahasználati jogot, mégis abszurdnak tűnik a javaslat. Ha a jelenleg is sokszor túlterhelt M0-ról és a fővárosba vezető autópályákról csak az autósok elenyésző része a párhuzamos utakra térne le a díj miatt, az is elviselhetetlen terhelést jelentene a környéken lakóknak, nem mellékesen pedig az M0-ra és a bevezetőkre épített beruházások léte is veszélybe kerülne.

Lehet ott keresni a magyarázatot, hogy a jövő évi költségvetésben eddig érthetetlen módon jelentősen megemelték a tervezett útdíjbevételt, és ezt csak így lehetne teljesíteni, de a tervezet minden épeszű logikával szembemegy. Gyanús, hogy megint hasonlóan átgondolatlan, vagy közbeszéd-tematizáló javaslatról van szó, mint néhány héttel ezelőtt az internetadó volt, ezért nem is érdemes további elemzésekbe bonyolódni. Ha valóban bevezetnék – amire kevés esélyt látok – a forgalom átterelődése sokak életét keserítené meg."

forrás (totalcar)

Hozzászólások

(#1) sziku69


sziku69
(senior tag)

Így kell egy problémából még nagyobbat csinálni!! :W :W

(#2) BoB


BoB
(PH! kedvence)

Nálam is kiverte a biztosítékot, rendszeresen használom a megyeri hidat. :(((

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#3) sziku69 válasza BoB (#2) üzenetére


sziku69
(senior tag)

Elvileg 5000 Ft-ért majd lehet valami megyei jegyet váltani, egy évre. Pont itt lakom a 0-ás mellett. Kevés az alternatíva. Vagy keresztül a városon. De akkor meg minek a 0-ás. Jól kitalálták ezt is!!!! :O

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.