2022. május 28., szombat

Gyorskeresés

Egy elveszett csomag története

Írta: | Kulcsszavak: posta csomag elveszett

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Amit nem tudok eladni itt a hardveraprón, az általában vaterán szokott kikötni. Vera óta nem szeretem, és legutóbb a felhasználói közösség is eléggé kiborított. Valahogy úgy érzik az emberek, ha valamit alacsony licitről indítasz, akkor elpofátlanodnak, zárd le ennyiért és annyiért mert nekem azonnal kell, de a postát is te fizesd meg kérek örök gari+1nap... Na mindegy, ez a történet nem erről szól.

Eladtam két klasszikus GC játékot, amiért ki is tiltottak egy Nintendó forumról, mert épeszű ember ilyet, pláne ennyiért, nem ad el. Ők voltak a Baldur's Gate: Dark Alliance és Eternal Darkness: Sanity's Requiem. De már csak voltak, sorsuk örök homály fedi.

A BG-t végignyomtam, kellemes Diabló1 szerű hentelős játék, az Eternált viszont nem, mert félek a zombiktól. Mivel a játékokat eredetiben szerzem be, ezeket történetesen ebayről, így el is szoktam adni őket, hogy ha nem is maradok pénzemnél, de azért egy kis alap legyen a következő vételhez. A kiadók a kalózkodás mellet, a használt piacot is irtanák ha lehet, szerintem a steam és haverjait ezért is támogatják egyre többen, de nem is erről lesz szó.

A két játékot akkor még egy szerencsés vevő vette meg, pontom 2500Ft, sima ajánlott elsőbbségi levélként útnak is indultak. Mondjuk a 2500Ft elég vérszegény összeg, kb a fele se jött vissza, mint amennyiért én szereztem, de pénz ez is, remélem két év múlva nem fognak milliókat érni. Na nem a vevőt irigyelném remek befektetése miatt, hanem mert eltünt a postán. És végre elértünk történetünk lényegéhez, amit szeretnék megosztani, legyen mindenkinek tanúlsága szerint.

A feladás után két héttel, úgy gondoltam dobom a pozitív visszajelzést a vevőnek, biztos éjjel/nappal tolja a két új játékát és ezért nem reagál semmire, de egy nem várt válasz jött: Köszi a pozitív jelzést, de a csomag sajna nem érkezett meg. Utána tudnál nézni? Hoppávan mondom. Ajánlott volt az oké, de hol a cetli? Szerencsére meglett, lefotóz, elküld, a srác megkérdi a helyi postát, szerintük nem érkezett meg. Vevősrác kifakadt, hogy nem ez az első elveszett csomagja, de innentől kezdve én jövök.

Irány a Posta, tudakozvány indít, hogy hol merre van a csomag. Mivel nincs a rendszerben visszaigazolva a megérkezés, így felcsillan a remény, hogy vagy úton van még (elsőbbségi, két hét után), vagy csak rendszerben nem vitték fel. Várjunk még két hetet, és után indítsunk kerestetvényt. Két hét után megkérdem a vevőt, felé még semmi, de ő helyi postásra gyanakszik. Én nem gyanakszom senkire, de szomorú vagyok hogy két remek kis játék ilyen sorsa jutott. Vissza postára, elindítjuk a hivatalos kerestetvényt, mert a vevő nem kapta meg a csomagot és rendszerben sincs visszaigazolva. Adatlapon felveszik a csomagolás módját, részletes tartalmát és kapom a jó híreket:
- ha nincs meg a csomag visszakapom a feladási árat
- indíthatok kártérítési kérelmet

Az első oké, de a másodiknál necces lesz igazolni, hogy mégis milyen érték tünt el, de majd meglátjuk. A csomag árát visszautalom a vevőnek, még reméljük a legjobbakat, de már nincs sok esély. Múlt héten meg is érkezett az első értesítő, sajnos a csomag elveszett és a posta igyekszik minél jobb szolgáltatást nyújtani és folyamatosan dolgoznak hogy blablabla és az 595Ft a feladási díj visszajár. Megint posta, csekk bevált, pénz elfagyiz, kártérítési eljárás indít lesz ami lesz alapon, becsületes ember lévén kérni fogok 2500Ft-ot. Beadvány, adatfelvétel, és a kártérítés összege:
- ez a feladási díj tizenötszöröse lesz, ennyi van előírva.

Hoppávanmi megint! Írva vagyon hogy mennyit kapok! Ez biza 8925Ft, ki is küldik és mégegyszer bocsánat a kellemetlenségekért. Pénz megérkezett, este kocsma búfelejtő.

Évente 8-10 csomagot adok fel, és kb ennyit kapok is. Lassan 5 éve postázok ilyen rendszerességgel. Jelenleg ez a második csomag emi eltünt, az első amiért én kaptam kártérítést. Egyetlen egy buktató lett volna:
A tolvaj aláhamisítja az átvételt. Persze kell még neki egy igazolvány szám is, de ha rendszeres csomagkapó a vevő, akkor ez se volna gond kifigyelni.

Mindenkinek további jó postázgatást!

Hozzászólások

Nincs találat.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.