2024. április 22., hétfő

Gyorskeresés

Új, szervezett csalássorozat a Hardveraprón

Írta: | Kulcsszavak: hardverapró

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Sajnos egy új, szervezett csalási módszer ütötte fel a fejét a Hardveraprón:
- 'Keresek / Vennék' típusú hirdetésekre jelentkezik egy (egyébként feltört) felhasználó, és ellenállhatalan áron, előreutalással eladásra kínálja a hőn áhított terméket,
- a feltört felhasználó többnyire régen regisztrált (akár 5-10 éves), és pontosan erre is hivatkozik a bitorló, hogy bizalmat ébresszen,
- a felelőtlen áldozat (semmibe véve az ezzel kapcsolatos figyelmeztetéseket és a józan észt) előre elutalja a pénzt, de soha nem kap semmit.

A csalók nem a Hardverapró rendszerét törik fel (a jelszavakat egyébként is kódolva tároljuk), hanem egyes emailszolgáltatók biztonsági réseit kihasználva veszik át a hatalmat a rég nem használt hardveraprós felhasználói fiókok felett.

Emiatt jelszóemlékeztető a jövőben nem is kérhető bizonyos szolgáltatók címeire!

Kérjük, hogy
- ne könnyen kitalálható jelszót használj!
- ne dőlj be a meseszerűen csábító ajánlatoknak!
- ne utalj soha, senkinek előre!

Aki mégis előre utal, az rengeteg pénzt veszít, ezen felül nekünk és a rendőrségeknek csinál egyre több plusz munkát. Ne legyints! Ne hidd azt, hogy ez az egész marhaság és veled sohasem történhet meg! Csak akkor nem fog, ha nem utalsz előre!

Köszönjük a figyelmet,
a Hardverapró csapat

Hozzászólások

(#1) ZoliBen


ZoliBen
tag

Sajnos már nálam is próbálkoztak, de eléggé büdösnek tűnt az üzlet, ezért időt kértem, hogy utánanézzek az emberkének. Nem tudom, hogy véletlen volt-e, de amikor egy óra múlva üzenetet akartam neki írni, de már bankokba volt.

Sok sikert kívánok az adminoknak, és óvatosságot a vevőknek!

Néha szomorú az ember, de néha NEM!

(#2) gyurkikrisz


gyurkikrisz
őstag

Lehet kőnnyú jelszót is megadni PH-n? Nem az van hogy generál egyet a rendszer, és azt kell használnod?

A tuning a kisfiúk alap órajele. | i5 6500

(#3) Thrawn válasza gyurkikrisz (#2) üzenetére


Thrawn
félisten

Bármikor módosíthatsz jelszót, nem kell a rendszer által generáltat használnod.

szerk: engem érdekelne mely szolgáltató(k)nak vannak könnyen feltörhető fiókjai, hogy azokat jó messze el tudjam kerülni a jövőben.

[ Szerkesztve ]

Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł

(#4) Speed® válasza gyurkikrisz (#2) üzenetére


Speed®
HARDVERAPRÓD

Nagyon nem. Erről az egészről a felelőtlen e-mailszolgáltatók tehetnek. Jelszót bármikor tudsz változtatni nálunk, ha még nem tettél volna így eddig..

(#6) TomKiss


TomKiss
tag

Azt írjátok, hogy "rég nem használt fiókkkal lép be".
Honnan tudja, hogy régóta nem használják, és az e-mail címet is honnan szerzi meg?
Persze, leolvassa az adatlapról, de ezt azért manuálisan kinyálazni, összeszedni nem kis munka, és nem hiszem hogy megéri. (mert ha jól tudom, akkor a mail címek el vannak rejtve, és csak az adatlapok megnyitása után látható).
A belépési IP címeket loggoljátok. Nem lehetne megjeleníteni a felhasználó saját lapján az utolsó 2-3 belépés IP címét (persze mindenki csak a sajátját látná)? Így esetleg nekem is feltűnne, ha valaki belépne a fiókomba.

"Nincs az a magánélet, ami ne lenne leleplezhető. A civilizált világban nem lehet titkot tartani. A társadalom olyan, mint valami álarcosbál, ahol mindenki eltitkolja az igazi személyiségét, de rejtőzködés közben lelepleződünk."

(#8) Kalandor


Kalandor
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

2 hsz-t is töröltem, ami úgy kezdődött, hogy "nem akarok tippeket adni, de". Ha nem akarsz tippeket adni, akkor ne tedd, köszi.

(#9) bambano válasza Thrawn (#3) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

amelyiknek van webmail felülete azoknál a referrer bug előjöhet.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.