2019. március 25., hétfő

Gyorskeresés

Asus V8460 Ultra, Asrock 4CoreDual-SATA2 R2.0

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Igazából semmi különös, még a múltkori korzó alkalmával futottam bele ezekbe.. Működnek, de egy alapos takarítás rájuk fér..

Csak, hogy nyoma maradjon.

Hozzászólások

(#1) Balrog


Balrog
(tag)

Húú az az alaplap, egy igazi kuriózum! Az utolsó VIA chipsetes alaplap intel processzor alá, ahol még a chipsetbe volt integrálva a memóriavezérlő. :)

Régen utálták mert öszvér alaplap volt. Nem nagyon bírta a tuningot memóriából is csak maximum 2GB-ot támogatott és a PCI-Express foglalata pedig valójában 8db PCI Busz volt összedrótozva maximum 1.067 GB/s-os átviteli sebességgel, ami kb. az AGP 4x-nek felelt meg. Szóval nem volt érdemes bele PCI-e kártyát rakni mert visszafogta ráadásul nem sok kártya működött benne stabilan.

Viszont ez régen volt. A modderek kezelésbe vették és egy rakás moddolt bios jött ki hozzá. Pl. már 3Gb-nyi memóriát is kezel, jobban bírja a tuningot és több kártyát is támogat most már a "PCI-Express" foglalata. Ezzel az alaplappal lehet a leggyorsabb AGP videokártyás rendszereket összerakni. :DD

Sometimes you want orange, but life gives you lemon-lime.

(#2) Mokó


Mokó
(fanatikus tag)

Gratula a cucchoz...

Sors iróniája amíg nem érdekelt a retró ebből a lapból bizony egyet kihajitottam,me minek,gondoltam,én hülye.
Most meg kézzel lábbal tekernék egyért,c2d+gf4 milyen lenne nem?mmmm ki lenne hajtva koppra...vigyázz rá!

(#3) Retro11 válasza Balrog (#1) üzenetére


Retro11
(senior tag)

(#1) Balrog: Pontosan ez a célom vele (AGP + legerősebb cpu kombó, SSD), most vadászok QX6800-ra, valami biztosan lesz.. Kíváncsi vagyok, hogy mit tudok kihozni belőle.. :))

(#2) Mokó: Köszi! Bizony ám, de még milyen is lesz! :C Egyébként tuti belefutsz egybe előbb-utóbb, szóval nem féltelek..

[ Szerkesztve ]

(#4) Balrog válasza Retro11 (#3) üzenetére


Balrog
(tag)

Helyes! Remélem lesz majd róla egy bejegyzés, hogy meddig jutottál vele. :))

Két dologra érdemes figyelni. A processzor tápellátását nem tuningra tervezték. A MOSFET-ekre érdemes hűtőbordát ragasztani mert nagyon tudnak melegedni, pláne egy 65nm-es processzor alatt.

A másik nagyon fontos dolog az AGP foglalat tápellátása, amit CSAK 1db MOSFET lát el. Ez az AGP és a PCI-E foglalat között van, elég szűkös helyen. Ha nagy fogyasztású kártyát raksz az AGP foglalatba és tuningolod is, ez a mosfet hajlamos eldurranni. Erre is érdemes bordát rakni vagy akár kicserélni egy strapabíróbbra.

[ Szerkesztve ]

Sometimes you want orange, but life gives you lemon-lime.

(#5) Retro11 válasza Balrog (#4) üzenetére


Retro11
(senior tag)

Ezek nagyon hasznos információk, köszönöm szépen, észben tartom.. :R

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.