2019. június 27., csütörtök

Gyorskeresés

PC vs HIFI hangrendszer, 64 ezer forint megtakarítás?

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Megtudunk-e takarítani 64 ezer forintot? A hifi rendszer háromszor drágább, miközben lehet hogy ugyanazt tudja vagy akár kevesebbet?

HIFI RENDSZER
Cambridge Audio AM5 sztereó erősítő 40E forint, ez az egyik legolcsóbb sztereó erősítő, kivéve néhány fura, sokszor kínai márkát amiknek weboldala sincs.

Cambridge Audio SX50 hangszórópár 50E forint, azért ez mert ennek a felépítése és a méretei nagy mértékben hasonlít az összehasonlításban szereplő PC hangszóróhoz, plusz passzol az erősítőhöz az ellenállása, és nem is igazán vannak ettől olcsóbb hifi hangszórópárok ilyen méretben. Hangsugárzó részei: 5.25” és 1".

Plusz az árhoz hozzászámolok még 2 ezer forintot a hangszóró kábel miatt. Így voltaképpen az jön ki, hogy 92E forint egy normál hifi rendszer, és voltaképpen úgy, hogy ezek majdnem a legolcsóbb kategóriában vannak. Egyébként ne felejtsük el, hogy nem bonyolult technológiáról van szó, igazából csak alapvető hang keltésről, semmi többről, olyan technológiáról amit a mérnök tanulók hobbiból is össze tudnak rakni, a tanulás mellet.

PC HANGFAL
Thonet & Vander Kürbis 2.0 28E forint. Hangsugárzó részei: 5.25” és 1". A hangszóró részek összekapcsolása az amit a hifiknél is láthatunk, vagyis csupasz kábeles.

ELGONDOLKODTATÓ
Ez az írás nem egy teszt, akkor lehetne teszt, ha mindkét rendszerből lenne nekem és mindkettőt letesztelném filmnél, zenéknél és játékkal, ez csak ilyen ár összehasonlító elgondolkodtatós. A hangszóróknál itt nem a hangerősség különbség a lényeg, hanem hogy hogyan szólnak. Mindkettő bőven elég ahhoz, hogy egy szobában jó hangosan dörömböljön a hang, miközben a filmben városokat bombáznak, de valószínűleg sokkal nagyobb tereket is betudnak tölteni. Hangerősség szempontjából kisebb hangszóró is elég lenne, viszont az a mélyeket és egyéb hangokat már rosszabbul adná át. A hifi rendszereket amikor pc-re kötik, akkor előfordul, hogy a hangszórója fura hangokat kezd el kiadni, mintha csak tönkre fele menne, és máris kiderül, hogy valami komoly hiányosság van a hifi rendszernél. A két rendszer körül melyik szólna kellemesebben? Egyáltalán lenne olyan különbség ami indokolná a plusz 64E forintot? Nagyon könnyen lehet hogy nem, ráadásul könnyen lehet, hogy a sokkal olcsóbb Kürbis jobban szólna, mert mondjuk jobb technológia van benne, vagy ami benne van az okosabban van beállítva. Ami irigylése méltó a hifi rendszernél, az a külön álló erősítő rész, a szép fém ház, a szép és nagy tekerő gombok, amiknek a tekerése általában sokkal kellemesebb megoldással is van megcsinálva.

Hozzászólások

(#1) Bence01


Bence01
(tag)

Szia!

Ha többen elolvassák az írásod nagy port fog kavarni az biztos. A két eszköz amit összehasonlítanál elvben teljesen más célt szolgál. Gondolom te abban gondolkozol, hogy minden a pc-n van és bőven elég az az egy forráskészülék. Ebben az esetben a B választást nyugodt szívvel ajánlom. Halottam egy Thonet & Vander Hoch hangfalat egész jó tényleg. Ennek ugye az előnye, hogy az erősítő a hangszóróhoz van tervezve és itt véget is érnek az előnyei. Másik rendszerrel szemben: nincs bővítési opció és nincs több forrás szabad választása kényelmesen, csak közelítő a minősége. Az általad írt olcsó sztereó összeállítás is részletesebb és teltebb hangot ad mint a B verzió. Megjegyzem abból a kb 40e Ft-ből használtan ki lehet hozni egy sokkal jobb sztereó rendszert mint a Thonet csak nem lesz olyan szép.
Pc megközelítésre lefordítva, olyan mintha egy brand kész configját veszed meg vagy te válogatod az alkatrészeket.

Solo Puffin ti darà forza e grinta a volontà

(#2) dabadab


dabadab
(Jómunkásember)

Igazából ez egy teljesen értelmetlen írás, összehasonlít egy erősítő + passzív hangfal összeállítást egy aktív hangfallal - vagy hát össze se hasonlít, hiszen nem derül ki, hogy hogyan szólnak, csak az, hogy mennyibe kerülnek.

Esetleg a következő rész lehetne az, amikor összehasonlítasz két autót, ahol mindkettőnek négy kereke van, de az egyik félmillióba kerül, a másik meg ötmillióba és meg lehet állapítani, hogy ha az ember az olcsóbbat veszik, akkor az 4,5 millióval kevesebbe kerül :)

DRM is theft

(#3) gerii


gerii
(PH! addikt)

Engem az érdekelne, hogy miért szól máshogy egy ugyanarra a PC-re kötött 2.1 Logitech hangfalnál, egy 5.1 házimozi? Teljesen más a hangzása, a hangszín is, akár zene akár film esetében, és a Logi-t érzem természetesebbnek. (mindkettő felsőbb kategóriás cucc)

(#4) Blindmouse


Blindmouse
(senior tag)

Ne hasonlítsunk már össze egy angol, minőségi háttérsugárzót (nem, az nem hifi) egy kínai gyártmányú monitornak akarni tűnő digitális erősítújű hangszóróval.
Tessék, itt egy PC hangfal, akkor most melyik a jobb választás?
http://www.argep.hu/product_1749050.html

3440x1400@120Hz #ultrawidemasterrace #gloriouspcgamingrace

(#5) deicide válasza dabadab (#2) üzenetére


deicide
(PH! kedvence)

Kár, hogy nem hamarabb született meg, lehet, hogy elgondolkodtam volna, hogy kell-e a NAD/Tannoy rendszer 1.5-ért, mikor 50K-ért egy Logi Z623 is tud sztereoban szólni. De azért leülve mindkettő elé a kérdés nem kérdés többé. :)

[ Szerkesztve ]

Live fast - On high - Repentless - Let it ride

(#6) ivana válasza gerii (#3) üzenetére


ivana
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Logi vs felső kategóriás cucc :O

(#7) Racionális válasza dabadab (#2) üzenetére


Racionális
(újonc)

mindkettő sima erősítő és ugyanolyan méretű hangfal, a fő különbség annyi hogy hogy az egyik egybe van építve a másik meg külön, a többi különbség nagyon minimális dolog, valószínűleg a hifis azért háromszor drágább mert azt sokkal kevesebben veszik, sokkal ritkább, hiszen attól nem lesz 64 ezerrel drágább hogy mondjuk a hifisbe beletesznek egy erősebb kondenzátort

(#8) gerii válasza ivana (#6) üzenetére


gerii
(PH! addikt)

Tudtam hogy valaki beleköt...

(#9) dugesz77 válasza Racionális (#7) üzenetére


dugesz77
(őstag)

Hát ilyeneket azért ne nagyon hangoztass máskor. :U Biztos azért drágább mert kevesebben veszik? A minőség smafu. Hidd el nem az az egy kondi a különbség.....

[ Szerkesztve ]

(#10) Shing válasza ivana (#6) üzenetére


Shing
(őstag)

+1
Ugyan ezt akartam írni. :DDD

Anti-hype

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.