2024. május 22., szerda

Gyorskeresés

HP Pavilion x360 teszt több mint 2 év használat után

Írta: | Kulcsszavak: HP Pavilion X360 14" i5-10210U

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Újabb aprócska teszt:

Az alany a saját gépem: HP Pavilion x360 - 14-dh1002nh (i5-10210U/2x8GB DDR4-2666/500GB Samsung SSD 970 EVO Plus NVME, mindkét oldalán thermal pad, lapka nélkül).

Gyártói spec: [link]

Megvételkor 8GB RAM volt benne, meg egy másik "gyengébb" OEM Samsung SSD. Ebben a használatban nem érezni a különbséget, a csere oka más volt.

Könnyű bővítés, hiszen 4 darab csavar eltávolítása után már szedhető is le a burkolat. 2 csavar a hátsó gumitalp alatt, 2 pedig elől látható helyen

Pont nem látszik a két első csavar a két szélen, a jól sikerült fotómnak köszönhetően. :D
Nah jó csináltam még 1-et:

Természetesen szétszedés után minden esetben az akksi lehúzása legyen az első lépés. Jelen esetben 5 csavar eltávolítása, majd az akksi kiemelése. Itt jegyezném meg, ha nem vagy gyakorlott, akkor előbb nézd végig a BIOS beállítást, ha kell fotózd le, mert az akksi egyben a "BIOS elem" is, tehát ha valamit időközben beállítottál, azt elfelejti, és a dátumot is. Így ha végeztél a bővítés vagy takarítással, akkor első lépésként célszerű belépni a BIOS-ba, és beállítani, ami szükséges.

Kezdjünk is bele:

2020 februárban került hozzám a laptop, kb 2 hónaposan, szinte bontatlanul. Napi használatban van, hozom-viszem. Tablet funkciója miatt vettem, eleinte használtam is kb 6 hónap, de nekem kényelmetlen volt, hogy alul ott a billentyűzet. Természetesen, ilyenkor inaktív a bill. Mivel tettem rá típusspecifikus billentyűzet védőt, így az ilyenkor lejött, illetve le kellett vennem. Szóval ezt a funkcióját elengedtem.

Specifikáció alapján, ez a gép gyors, és hozza is a tőle elvárható "teljesítményt" a maga 4mag/8szálas U-s procival. Amire én használtam: 10+ chrome ablak megnyitva, plusz számlázó/szerviz program, és adminisztráció.
Hangzása is nagyon jó: B&O; Dupla hangszóró; HP Audio Boost 1.0

A notebookot kívülről a letisztultság jellemzi. Ezüstös műanyag borítása van, prémium hatást keltő, és az is. Az összeszerelés minősége pedig profi: a prémium borítás mellett az illesztéseknél nincsen hézag, és 2 év után is tökéletes, stabil, törés, repedés nincs. Ugye műanyag és műanyag közt is van különbség!

Az akkumulátor, több mint 2 év eltetével his hozza a gyári értékeket. Stabilan tudja átlag használat mellett a kb 5 órát, folyamatos zoom mellett pedig 3 óra kb.

LCD Multi-Touch 14,0″ (1920×1080) Full HD IPS fényes, 263 nites fényerő Érintésérzékeny és összesen 10 ujjat képesek egyszerre kezelni. A kijelző felbontása FullHD-s, a széles 178 fokos betekintési szög.
Összességében jónak mondható, bizonyos körülmények között. Nekem talán a matt LCD-k jobban bejönnek

Kint udvaron kellett megnéznem valamit, teljesen fel kellett vennem a fényerőt és úgy már látható volt. Benti környezetben és 40%-os fényerővel használom.

Hiba:
- Cooler kb 1,5-2 éves korában zajos lett, így cserélnem kellett benne. típushiba, töb ilyen notinál volt ez tapasztalható.
- Touchpadnál valami halk fura kattanást érzékelt egy másik felhasználó a saját x360-as laptopjánál, ezt én nem tapasztaltam az enyémen, amikor használtam. Többnyire külső egérrel használom.

Összegezve:
Ha egy jó irodai laptopot szeretne venni valaki bátran vehető, és használtó mindennap, nem nyeklik-nyaklik, nem gondolkodik, teszi a dolgát, billentyűzete kényelmes.

Következő notinak egy MSI Modern 14 notit néztem ki 12.genes procival, ha eljutotk odáig, hogy megvegyem, arról is írok röviden. :)

Hozzászólások

(#1) futo001


futo001
senior tag

Nekünk 2 van ennek a nagypapájából, azt hiszem 6 vagy 7 évesek. Az egyikben zajos lett a ventillator, a másikban elhalálozott a jack kimenet elektronikája.
Nem hiszem, hogy valaha volt bármilyen kütyünk ilyen sokáig, mindig cseréltük őket, ezeket viszont nincs miért.

Bővíteni nehezebb volt picit, több csavar de először ki kell pattintani a billentyűzetet.

[ Szerkesztve ]

I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯

(#2) Pyttawrx válasza futo001 (#1) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Szuper, akkor bírják azok is. :)

(#3) AxBattler válasza Pyttawrx (#2) üzenetére


AxBattler
félisten

Coolert könnyű beszerezni, illetve mennyibe fájt?

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#4) Armagedown


Armagedown
őstag

Nem kopik le egy idő után a billentyűzetről ez a kazánezüst festés?

“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.