2020. június 5., péntek

Gyorskeresés

Samsung 970 EVOPLUS teszt

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Sziasztok!

Tapasztalatomat írom le a következő termékkel kapcsolatban:

Teszt alany:

Samsung 970 EVO Plus NVMe M.2 SSD 500 GB (MZ-V7S500BW)

Első tesztként klónoztam a "régi" (Samsung PM981) SSD-t, ezt (970 EVO Plus) pedig egy usb-C-s házba tettem be. A klónozás gyorsan végbe is ment, ahogy ez elvárható volt a 2 nvme ssd-től.

Írás-olvasási tesztekkel nem volt baj, sem a gyári magician, sem pedig a CrystalDiskMark 6 progi alatt sem.
ami nem volt pozitív nekem az a hőfok, az kemény 66-70°C között volt a külső házban. Szerintem ez sok, még akkor is ha a gyártó szerint 0 - 70 ℃ Működési hőmérséklet. Mondjuk hogy rendben van, hisz amit írtak az igaz. :) Szerintem akkor is sok.

Lássuk képekben a sebességeket:

evo970plus diskmar teszt:
[kép]
evo970plus magician:
[kép]

pm981 diskmark teszt:
[kép]
pm981 magician:
[kép]

Ezután betettem a már klónozott 970 EVO Plus-t a laptopomba, de már tettem rá thermal pad-et a hűtés miatt. (csak thermal pad-et tettem mindkét oldalára, mert a borda már nem fért el).
Meg is lett az eredménye, hisz eddig a legmagasabb hőfok is "csak" 52°C volt terhelés/teszt alatt, átlag használat alatt pedig 37-42°C közt van HDS szerint az átlag hőfok 37°C-40°C között ingadozik
Ezek az írás-olvasási érékek, csak akkor érnek valamit, ha ki is van használva, azaz nagy file-okkal dolgozunk, vagy videóvágásnál pl, és mindezek rendszeres használata.
Átlag használatnál, vagy játéknál ez nem releváns infó. :)

Összegezve:

Nagyon jó kis ssd ez a Samsung 970 EVO Plus, DE! csak akkor érdemes megvenni, ha ki is van használva, amúgy csak felesleges pénzkidobás, mert nem vehető észre egy sata ssd és az nvme ssd közti sbesség különbség.
Ami még véleményem szerint nagyon fontos, hűtés mindenképp kell rá, mint ahogy az m.2 ssd-k többségére. :)

Köszönöm, hogy végig olvastad és remélem hasznos volt.

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.