2022. január 24., hétfő

Gyorskeresés

Kis két perces szubjektív a VI. BRSZK-ról

Írta: | Kulcsszavak: brszk . bacsis . füle . retró . pc . amiga . party . kiállítás

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Rég jelentkeztem, pláne itt... Volt mindenféle, főleg munkaügy, ami ebben hátráltatott.
De végre-végre eljutottam az idei BRSZK-ra ismét... S (ismét az elfoglaltságok miatt) megkésve, de legalább továbbítok róla némi infót, beszámolót, magam is.
Az első 1-2 BRSZK-n még aktívabban részt tudtam venni, rendező-féleségként is, bár azok még inkább családi összejövetelre/LAN party-ra hasonlítottak, közel sem voltak ennyire országos hírűek.
Persze örvendetes, hogy így kinőtte magát a "sorozat".

Gondoltam, megosztok pár vicces részletet alább, afféle rövid kép-montázs formájában, kicsit visszaadja a dolgok hangulatát. Persze a legjobb, ha aki olvassa és még nem tapasztalta meg, személyesen is ellátogat majd! Ez nehezebben átadható ilyen formában, főleg, hogy a tesztelés-próbálgatás adja a sava-borsát a látogatásnak. :)

Remélem, hamarosan ismét találkozunk, sőt, a régi-új tagokkal is (ld. frescho) sikerül ismét beszélni egy jót!
Persze bacsisnak külön köszönöm, s ismételten a dedikált időt, kedvességet, stb..., a Párom is igen jól érezte magát! A baráti fogadtatás miatt pláne, de a rendezvény minőségét illetően is. Az külön jelent valamit, hogy ő is el tudott azért merülni a retróban, úgy, hogy egyébként nem igazán mozog otthonosan ilyen környezetben.

Szóval jöjjenek a képek és egy videó.

Videó - az érdekesség, hogy minden jel szerint kiakasztottuk Egri Jánost , vagyis az Észkereket. Valamelyik kedves kolléga is bűvölte velünk (sajnos nem tudom a (nick)nevét már :( ). A lényeg, hogy a látható állásnál az "X" maradt már csak mint mássalhangzó, aztán se mással-, se magánhangzó nem felelt meg a gép finnyás természetének, aztán kifagyott. :DDD

Ezen felül jó kis Tetris+Makaó "gyilok" volt, előbbiben 4000, utóbbiban 400 pont fölé sikerült kerülni. Talán egyedüliként?

Hozzászólások

(#1) hege8888


hege8888
aktív tag

Köszi az élménybeszámolót, az tényleg felmerült a kiállításon, hogy hogy legyen a gyereksarok.. Illetve tovább vittük a fonalat, hogy általában a gyerekek előbb-utóbb találnak valamit, (főleg, hogy most már volt konzol is) ami tetszik nekik, és leköti őket, inkább a gyengébb nemnek kellene "asszonytároló" sarok, program, valami, hogy ne szenvedésként éljék meg azt a 3-4 órát, míg a "zuram" kiretrózza magát.
Bár dícséretükre legyen mondva, idén akit láttam hölgy(ek)et, többségében azok is játszottak egy kicsit, vagy lelkesen bíztatták a gyerekeket/párjukat.

[ Szerkesztve ]

Régi 15"-17"Dell lapos monitort, Olivetti billentyűzetet, egeret keresek.

(#2) puttputt válasza hege8888 (#1) üzenetére


puttputt
őstag

Vagy valami konyha-sarok :D Nem feltétlen a ROM főzésre/processzor égetésre gondolok. :P

Persze, az igazat megvallva, a mi esetünk tényleg azért volt könnyebb, mert ő is eléggé feloldódott, ld. Amőbában a gépet szerintem többször verte meg mint az összes többi próbálkozó együttvéve, alig tudtam elimádkozni előle, mondván, ne ragadjunk már le a 3. gépnél. :D A linkelt észkerekest is együtt játszottuk ki, azaz hoztuk össze ezt a vicces videó kontentet. Amúgy néhány játékhoz, ezekhez a gépekhez tényleg kell türelem, az Észkeréknél a kollega azt mondta, "majd fél óra múlva visszajövök megnézni, hol tartotok". :DDD

Amúgy igen, komolyabbra fordítva, lehetne valami "szürke zóna" azoknak, akik kicsit elfáradtak, beszélgetni akarnak, vagy inkább csak kísérő szerepben vannak.

A gyereksarok valóban kihasználatlannak tűnt, mármint csak 1 színezőt láttam kicsit lepróbálva, a többség inkább megtalálta a helyét a gépek mögött. Lehet a családok is úgy voltak vele, hogy a túl kicsiknek a gyereksarok még sok lett volna, a nagyobbak meg már nem voltak ott el annyira.

[ Szerkesztve ]

:LKBK-Inventor / * Mindig más nő mellett ébredek ... a buszon. ///////////////////////

(#3) frescho


frescho
addikt

A TVC-n aktiválni kellett volna a turbó módot, úgy már nagyobb kihívás a játék. Jövőre, ha minden jól megy és tervező is úgy akarja, akkor a TVC-n is négy játékos ritkíthatja majd egymást és ha hozza, akkor a párját.

https://frescho.hu

(#4) puttputt válasza frescho (#3) üzenetére


puttputt
őstag

Lehet ebben valami, bár azért így is tartogatott némi kihívást a joy miatt. :D A Space Commander-ben, amit 2 gépen is lepróbáltam, mert régen nagyon jó voltam, most azoknál teljesítettem a leggyalázatosabbul. :D
Egy játékot hiányoltam, de lehet nem vettem észre.. A Breakout-ot. Kicsit hasonló szisztéma (talán programozásilag is) mint a Starship, de a design miatt a joy ott inkább segíthetett volna a csúszkálásban. Mivel ott nem lett volna alapból akadály, vagyis védősánc.

Amúgy gondolkodtam, lehet az Észkerék is azért lett "defektes", esett "verembe", mert esetleg kevés volt neki a kraft. 486-osomon volt anno talán telepítve, ott nem produkált ilyet. Szóval lehet már menet közben elszállt valahogy, vagy a memória, vagy más miatt a "megfejtés", de a végéig húzta, hősies küzdelmek után fagyott ki. Mindenesetre kicsit tényleg olyan paradox hangulata volt, mintha azt üzente volna a "memóriája": "Nincs benne mássalhangzó, se magánhangzó, ezerszer mondtam, milyen szenilisek vagytok! De mi is a megfejtés? Nem emlékszem..." :D

Bizony, akarja úgy, aztán viszlát, legkésőbb jövőre! :)

[ Szerkesztve ]

:LKBK-Inventor / * Mindig más nő mellett ébredek ... a buszon. ///////////////////////

(#5) hege8888 válasza frescho (#3) üzenetére


hege8888
aktív tag

Épp tegnap olvastam FB-n a 4-es adaptert TVC-hez.. :K
puttputt : Ja, a "szürke zónán" agyalgatok, keresem az ötleteket..

Régi 15"-17"Dell lapos monitort, Olivetti billentyűzetet, egeret keresek.

(#6) puttputt válasza hege8888 (#5) üzenetére


puttputt
őstag

Na, jól hangzik! :) Egyébként még az ugrott be, hogy lehetne egy minimum "becsületkasszás" időlimit minden gépnél. Magyarán ld. egyszerre 10 percnél többet senki ne töltsön 1 helyen. Kivétel ha pl. 15 perces LAN meccs van, az más nyilván..., de az sem 2-3 órás.
Magamon is észrevettem, hogy leragadtam 1-1 gépnél akár 20 percre is, amit már magam is sokalltam..., szóval lehetne valami szabály erre.

:LKBK-Inventor / * Mindig más nő mellett ébredek ... a buszon. ///////////////////////

(#7) quailstorm válasza puttputt (#6) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Nem tartom jó ötletnek. Így is az volt a bajom, hogy alig tudtam kipróbálni a gépeket. Főleg, ahol nincsenek emlékek és azt sem tudom hogy kell használni. 386-os gépen kezdtem és Macből is max OS9 van itthon, de nem nagyon használtam.

Szóval adott esetben kellhet a sok idő, ha valakit egy adott gép érdekel.

(#8) puttputt válasza quailstorm (#7) üzenetére


puttputt
őstag

Az is igaz.. Meg végül is van annyira korrekt-kulturált baráti közeg hogy szólhat aki rég vár, nem hiszem hogy lepattintanák. Vagy épp lehet csoportosan is, plusz én ld. figyeltem hogy nem járkálnak-e körülöttem sokan, vagy olyanok akik már leülnének. Egész belefeledkeztünk Párommal abba a macis-dinamitosba, de gyorsan átadtam egy közelgő kisfiúnak a terepet, szerencsére feltűnt. :D

:LKBK-Inventor / * Mindig más nő mellett ébredek ... a buszon. ///////////////////////

(#9) quailstorm válasza puttputt (#8) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Ez így van, ha megkértek volna, átadtam volna. Ilyen nem volt, inkább az, hogy nézték vagy kérdeztek. De én is néztem más mit csinál.

(#10) hege8888 válasza puttputt (#8) üzenetére


hege8888
aktív tag

Milyen macis-dinamitos játék?

Régi 15"-17"Dell lapos monitort, Olivetti billentyűzetet, egeret keresek.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.