2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

HP EliteBook 8540p

Írta: | Kulcsszavak: hp . elitebook . 8540p

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Tegnap megjött az EliteBook-om, kicsit örültem. :DDD Acer TravelMate 5530g-t vált, valahogy nem érzem egy kategóriának a kettőt.

Hihetetlen jó anyagból van (a HP :D ), masszív minden porcikája. 15.6"-os notikat otrombának tartottam eddig, de ez a gép egész másnak tűnik, talán a vastagabb káva miatt a kijelző tetején és alján, kimondottan jó ránézni.

TN panellel van szerelve, amiről megvan a véleményem az IPS paneles monitorom után, de notebookviszonylatban teljesen korrekt, az 1600x900-as felbontás nagyon passzol ehhez a mérethez, mindenkinek ajánlom. :K A kijelzőbe van egy lámpa építve, ami a billentyűzetre világít, egyesek szerint használhatatlan, de a saját, tegnap esti tesztelésem azt mutatta, hogy pontosan elég fényt ad.

A billentyűzet alátámasztása kiváló, nem süllyed úgy, mint az Acer-é, nem lötyög, nyomáspontja is el van találva, a gombok is masszívan ülnek a helyükön (TravelMate-em 'Z' gombja magától pattant fel egyszer, úgyis maradt). A billentyűzet felett van pár LED+gomb kombó, amelyek leszállópályákat megszégyenítve tudnak tündökölni, kicsit bazári hangulatot keltve, de ami fontos, hogy sötétben is megtaláljuk az a gombot, amit keresünk. Nem hiányozhat a touchpad sem (multitouch), használata kényelmes, a gombok simán járnak, ezekhez képest az Acer gombjait ütni kell. Trackpoint is van a gépen, erről még nem tudok érdemben nyilatkozni, még ismerkedem vele. :)

A Pumához képest elképesztő sebességet produkál számomra az i5 520m processzor és a 7200 RPM-es WD merevlemez. Van olyan feladat, amit 10x olyan gyorsan megcsinál a legkisebb túlzás nélkül, de pl. az SQL Server 2008 R2 Express-t sem fél óráig telepítette, mint az 5530g, hanem kb. 5 percig.

Masszívabb igénybevételnek még nem tettem ki, így pl. a 3D-s összteljesítményről nem tudok nyilatkozni, de megtették már ezt helyettem páran. Hőmérsékletek így nem is szöktek igazán magasba, de pl. a merevlemezt érte nagyobb terhelés, mégsem ment 40 fok fölé, ellenben az Acer 5400 RPM-es WD-je simán elérte volna az 50°C-t is ugyanekkora igénybevétel mellett. Hűtésprofilnak azt választottam, mikor folyamatosan megy a ventilátor, nem nagyon hallani, egyedül a merevlemezt lehet érzékelni.

A HP EliteBook szériája különösen ajánlott mindenkinek!

Hozzászólások

(#1) Peter Kiss


Peter Kiss
senior tag
LOGOUT blog

[ értesítő ]

(#2) Z86


Z86
őstag

Gratula! :)
Az előd alapján a lámpa szerintem is pont elég fényt ad. A LED-ek meg - legalábbis nekem - csak teljes sötétben zavaróak, de úgy nem szoktam használni.

(#3) Peter Kiss válasza Z86 (#2) üzenetére


Peter Kiss
senior tag
LOGOUT blog

Köszi!

A LED-ekkel kapcsolatban annyi a meglátásom, hogy ha dolgozol a géppel sötétben, akkor nem zavaró, ha pedig filmet nézel, akkor simán le lehet takarni, és kész. :DDD Egyébként, ha sötét van, és benyomod a lámpát, akkor már mindjárt nem tűnnek annyira élesnek a LED-ek. :)

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.