2024. május 23., csütörtök

Gyorskeresés

Dell Premier KM7321W

Írta: | Kulcsszavak: Dell . KM7321W . billentyűzet . egér

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Valószínűleg nem vagyok egyedül azzal a problémával, hogy több gépet kell használnom napi rendszerességgel, és ezt szeretném a lehető legkevesebb bazárral megoldani. Megoldások után keresve találtam pár lehetőséget, amelyekkel ugyanazt a billentyűzetet és egeret tudom használni gombnyomással váltva az eszközök között.

- klasszikus KVM switch-ek
- Logitech MK850
- Rapoo 9900M
- stb.

Ezek közül egyik sem jött be, vagy sok a kábel, vagy sok a baj az eszközökkel, esetleg beszerezhetetlen. További keresgélés után találtam rá a Dell egészen friss megoldására: Dell Premier Multi-Device Wireless Keyboard and Mouse – KM7321W

A gyártói oldalon illetve a review videóban sok dologra fény derül, én ennyi alapján döntöttem mellett, és nem bántam meg, már egy pár hete megvan, és jó használni.

Kialakításából adódóan notebook érzése van, de erőss, masszív a billentyűzet, messze nincs bazári érzete, nem süpped, horpad (az egész műanyag, de valami merevítés van benne, mert kimondottan nehéz). Fontos volt nekem a teljes kiosztás, illetve az is, hogy ne valamilyen nyomorított kialakítása legyen, ezt hozza is, bár kicsit kompaktabb, mint ami ideális, de hamar megszokható.

Az egér kialakítása szemre is furcsa, cserébe fogásra kényelmes, súlya szerintem rendben van, méretre nekem jó (átlagos, vagy egy kicsivel nagyobb kezem van). Amit nem teljesen értek az az, hogy használat közben olyan, mintha billegne pont a bal gombja alatt, de lehet, csak nekem sikerül szerencsétlenül tartanom, esetleg az egérpadom igényel már 4x4 meghajtású egeret.

Pár dolog, ami nem tudom, mennyire van benne a fenti leírásokban, beszámolókban:
- mindkét eszközön van gomb, amivel kikapcsolhatjuk
- billentyűzeten az F1-F12 gombok alapvetően speciális funkciókra van beállítva, ezt az Fn+Esc kombinációval módosíthatjuk, megjegyzi (nem eszközönként)
- párosítással nincs probléma
- mellékelt rádiós adapterét könnyen zavarják más eszközök, nekem a PC előlapjába van épp bedugva, ha csatlakoztatok mellé egy pendrive-ot, akkor nagyon nem akar működni
- szoftvere automatikusan települ, teljesen rendben van, letisztult, képes frissíteni magát, illetve az eszközök firmware-jét
- van caps lock, num lock LED (nyilván nem égnek folyamatosan, mivel vezeték nélküli)

Használat közben nem találkoztam vételi gondokkal sem a mellékelt rádiós adapterrel sem pedig Bluetooth 5-ös kapcsolatnál, nem hagyott ki, nem duplázott. (Volt már olyan Logitech egerem és billentyűzetem, amit zavart a kismillió WiFi és egyéb a (társas, sok lakásos) házban.)

Szoftverben nem állítottam át semmit, nekem jó az alapkiosztás, viszont jó, hogy kijelzi, mennyi szufla van még az elemekben, akkumulátorokban. Ha valamelyik speciális gombot nyomjuk be, akkor ezt visszajelzi a képernyő közepén is, de például a hangerő szabályozása esetén a Windows beépített grafikáját villantja fel.

Pár hetes használat után én tudom ajánlani bárkinek, akinek szüksége van a multi device képességekre, valószínűleg még venni fogok még egy set-et én is.

Ha a cikkben elgépeltem valamit, az az én hibám.

Hozzászólások

(#1) Peter Kiss


Peter Kiss
senior tag
LOGOUT blog

Megjött a másik szett is ma, az egeres billegést ennél is tapasztalom, de ez van. :)

(#2) panaro


panaro
csendes tag

Kedves Péter!

Köszönöm a tesztet. Különösen, mert én is szemezek az eszközzel.

Engem a multidevice-nál is jobban érdekelnek a programozható gombok, amivel kapcsolatban lenne kérdésem. Ha az egyik párosított számítógépen beállítok egy gombot, akkor az vajon a többi eszközön is ugyanúgy fog működni akkor is, ha a másik gépre nincs feltelepítve a célszoftver? Munkahelyi használatra venném, ott a gépen minden le van tiltva, rendszergazdai jogosultságokkal nem rendelkezem.

Ha esetleg tudod a választ a kérdésemre, megköszönöm, ha megosztod velem.

Köszi:
Áron

(#3) Peter Kiss válasza panaro (#2) üzenetére


Peter Kiss
senior tag
LOGOUT blog

A szoftvernek települnie kell, ha nincs is admin jogod, mert a driver része, korlátozott fiók mellett itthon simán működött. Programozhatóságot hirtelen nem tudom, mert nálam minden alapon maradt eddig.

(#4) panaro


panaro
csendes tag

Köszönöm, utólag is. :)

(#5) zsolt501


zsolt501
nagyúr

Érdeklődök, hogy azóta is elégedettek vagytok e a billentyűzettel és egérrel, mert én is most tervezek ilyet venni.

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#6) panaro válasza zsolt501 (#5) üzenetére


panaro
csendes tag

Mi is tervezési szakban ragadtunk. De hamarosan megtörténik a csere.

(#7) zsolt501 válasza panaro (#6) üzenetére


zsolt501
nagyúr

Végül is én DELL PREMIER KM7120W szettnél döntöttem, ez csak abban különbözik, hogy kompaktabb kissebb helyen elfér a billentyűzet ez miatt nekem opptimálisabb, ha a laptop táskába teszem tökéletesen elfér, az egér ugyan az a típus mint a KM7321 esetén, itt látható erről egy teszt [link] .
Nálam ezt a Logitec MK360-at váltotta az is magyar ékezetes volt.

Ha van kérdés a billentyűzettel kapcsolatban szívesen válaszolok.

[ Szerkesztve ]

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#8) panaro válasza zsolt501 (#7) üzenetére


panaro
csendes tag

Köszi a tippet és a felajánlást is. Látom, ez is több géphez csatlakoztatható. Jó ötlet! Elégedett vagy vele?

(#9) zsolt501 válasza panaro (#8) üzenetére


zsolt501
nagyúr

Ugyan az tudásban a két készülék mármint a KM7321W-es, csak méretben más.
Nekem nagyon tetszik a kompaktsága, és az is hogy meglehetősen csendes a gépelés rajta, azt lehet mondani olyan mint egy laptop billentyűtet, ami meglepetés volt, hogy igen masszív és merev tényleg nem lehet csak úgy meghajlítani, és a tömege is meglepő érzik hogy van benne rendesen anyag, ugyan ez igaz az egérre is.

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#10) panaro válasza zsolt501 (#9) üzenetére


panaro
csendes tag

Köszi. Nagyon jól hangzik. Nekünk sem mindegy, hogy mennyi helyet foglal az íróasztalon.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.