2024. május 26., vasárnap

Gyorskeresés

MSI Tuningverseny: orionstar

Írta: | Kulcsszavak: msi tuning . tualatin tuning . tuning

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Üdvözlök mindenkit!

Magamról nem túl sokat mondhatok tuning területéről: ezelőtt csak és kizárólag az otthoni gépemet tuningoltam mikor már egy játék nem futott számomra megfelelő eredménnyel! Sajnos ez igen gyakori volt és még ma is az, mert nem állnak rendelkezésre számomra, csúcs-teljesítményű hardverek, de hogy ezt a problémát megoldjam sűrűn nyúltam a tuning eszközéhez, főleg a régebbi gépeim esetében. Így hoztam ki a 667Mhz-es Celeronomból 1100 MHz-et és az 1300 MHz-es Duron processzoromból Athlon XP 1700+ szintű teljesítményt, hogy csak néhány esetet említsek! Az egyik RAM melyet jelenleg használtam a tuninghoz még a 667-es Celeronnal is együtt szolgált annak idején!
A jelenlegi versenygép történetéről: a tuninghoz használt gép nem egy mai darab az alaplap és a processzor 2001-es gyártmányú, sok helyen megfordultak, az alaplap évekig egy garázspadláson porosodott és ázott, tudtam, hogy nem működik, de elhoztam. Szerencsére csak kb. 20 kondi volt rossz, főleg a processzor körüliek, a cseréjük után már pöcre indult a gép! A processzornak nem volt semmi baja, a méretes borda megvédte a viszontagságoktól, de azóta a bordát és a hűőjét is le kellett cserélnem. Miután már minden rendesen ment és meglett hozzá minden szükséges hardver, a szerveremként funkcionált. Ez a gép került most ismét csatasorba! Most következzenek a legfontosabb alkotóelemek:


[Kattints ide a nagyobb képhez]

PC Partner VIA VT82C686 rev 40
Intel Celeron 1000Mhz (Tualatin magos) L2 Cache: 256KB FSB: 100 MHZ
SD-RAM:
128MB 133 MHz Infineon
128MB 133MHz Samsung
256MB 133MHz Samsung

(Összesen:512MB)
Eagle nVidia FX 5200 128 MB

Hűtésről gondoskodott:
Szobai légkavaró
Jeges víz (egyenesen a fagyasztóból)
Thermaltake Vulcano 9
2 db noname ventilátor

A tuning: két napot vett igénybe, mert sajnos egyéb külső feladatok akadályoztak, de valami csak sikerült. A tuning első napján a processzorra koncentráltam, sok helyen írták régebben a Maláj Tualatinokra, hogy nem jól tuningolhatóak, ezt szerintem megcáfoltam! 1600 MHz, lehetett volna jobb is, de ennyi fért ki sajnos, felette már a POST képernyő se jött be! Második nap a videokártyát akartam kezelésbe venni, de sajnos kiderült erről az FX 5200-asról, hogy teljesen alkalmatlan 5%nál nagyobb tuningra, ha egyáltalán akarok látni képet is a 3D Mark futása alatt! Sajnos a sok próbálkozás során már kezdte magát megadni a vga, ezért a tuningolásától eltekintettem, és így készítettem egy összevetést a tuning előtti és utáni állapot közti különbségről 3D Mark alatt, majdnem 600 ponttal kapott többet a gép csupán az emelt frekvencia miatt! Mivel a videokártyát nem tuningoltam, ezért felesleges lett volna a GPU-Z-vel mért értékről képet csinálni, ezért ezt mellőztem, remélem nem fogja senki hiányolni, a referencia órajelek amin futott a 3D Mark megtalálható a CPU-Z hitelesítés oldalán is!
(http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=375050)


[Kattints ide a nagyobb képhez]

Eredmények:
Mivel sajnos nem minden teszt futott le zökkenőmentesen ezért néhányról képek sem készültek! Ami van az itt van:

CPU-Z


[Kattints ide a nagyobb képhez]

Super PI


[Kattints ide a nagyobb képhez]

3D Mark '03 Overclock nélkül


[Kattints ide a nagyobb képhez]

3D Mark '03 Tuningolva


[Kattints ide a nagyobb képhez]

Ezek lettek volna az eredmények, igen tudom nincsenek rajta a beállítások, de remélem ez nem a legnagyobb probléma, továbbá elnézést a helyesírási hibákért amennyiben megtalálhatóak, és megkérek mindenkit, hogy az esetleges további hibákra hívják fel a figyelmem, előre köszönöm! :)

Köszönöm Robi barátomnak, hogy biztosította a lehetőségeket a tuninghoz!
Sok szerencsét mindenkinek!

Hozzászólások

(#1) Ricco_hun


Ricco_hun
senior tag

Nahát kb. ugyanennyi idő alatt fut le nekem is a SuperPI, azzal a különbséggel, hogy nekem alapórajelen :K . Egy 1000 Mhz-es Coppermine-ról beszélek. Ezekszerint ennyit számít, hogy nem Celeron, hanem rendes P3-as a procim.

A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.

(#2) orionstar válasza Ricco_hun (#1) üzenetére


orionstar
csendes tag

Ezt mondjuk furcsáltam énis, de készítettem képet arról is tuning előtt milyen volt... hát úgy 40 másodperccel tovább tartott a számítás :S ... ha gondolod azt a képet is feltehetem

[ Szerkesztve ]

"...szeretem ha a világ jó néha kell már egy emberi szó..."

(#3) PH-User


PH-User
addikt

Gratulációm! :R

''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.