2024. május 29., szerda

Gyorskeresés

XBOX 360, avagy tíz éve együtt

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Tíz éve vásároltam a kedvenc masinám, mely meghatározó szerepet töltött be a konzolokhoz való hozzáállásomban. Egy tök csupasz Arcade gépet vásároltam 2009-ben, semmi HDD, full alap, fapad. Jasper lapos gépként van benne 512MB memória, így a mentések is itt lettek tárolva.

A gépet először TV-n használtam, majd jött a monitorra költözés, és vándorolt az asztali gépem mellé, illetve kemény pénzekért landolt rajta egy 20GB-os eredeti Mikroszaft merevlemez. Rengeteget volt nyüstölve, de mivel szeretek moddolni, és a gyári hűtés nem volt valami hatékony, ezért kis idő elteltével nem foglalkozva a garanciával, meg is bontottam. Először csak egy kis 60mm-es turbó ventilátor került befaragásra a DVD meghajtó mellé, de igazából sokat nem ért ez a mutatvány.

Idővel a vízhűtések felé vettem az irányt a számtalan léghűtéses próbálkozásaim után, így került az utamba egy Thermaltake BigWater SE, mely egy rettenetté alakult. Ezzel még csak a GPU-t hűtöttem, de elég hatékonynak bizonyult, bánom, hogy nem alakítottam tovább a rendszert.

Idővel a hardveraprót böngészve került az utamba egy légkondi radiátor, melyre le is csaptam, és építettem egy GPU/CPU hűtő monstrumot belőle. Ennek a koncepciónak nem épp a hely volt az igazi barátja, így később felszámolásra került.

Kompaktabb verzióként megszületett a lentebb látható dupla radiátoros/BigWater pumpás valami. Ez már egy teljesen jól működő rendszer volt, kis helyen is elfért, csak vágytam valami "egyszerűbbre".

Rengeteg nem dokumentált módosítás volt a tíz év alatt, köztük egy teljesen fekete, elite házba költözés is napirendre került, de a fentebb látható összkép egy másik 360-ként él tovább ma is. Szerettem volna egybe gyúrni az egész rendszert, ezért a PC házba költöztetés mellett tettem le a voksom. Rengeteg keresgélés és méregetés után a Raijintek Styx lett a befutó, illetve mint áldozati bárány. Rengeteg mókolás és faragás után bele lett operálva egy EHEIM HPPS pumpa, egy dupla és egy szimpla radiátor, 7db ventilátor, Intel SSD, normális méretű tartály, illetve két Ordasi féle blokk gondoskodik a hő átadásáról. Jelen állapotában a legnagyobb kánikulában sem megy 30 fok fölé semelyik hőmérséklet.

Milliónyi időt és energiát vett el tőlem ebben a tíz évben, de cserébe rengeteg embert és dolgot ismertem meg.

Köszönöm, hogy benéztél, 2029-ben újra találkozunk ;]

Hozzászólások

(#1) icemad


icemad
nagyúr
LOGOUT blog

:Y
Azt a qva mindenit!
Ilyen overkill megoldást soha nem láttam még.
Le a kalappal!
(Így ránézésre kb. annyit költhettél rá, amiből kijött volna egy one x is.)

Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!

(#2) C0R0


C0R0
csendes tag

Nagyon király, gratula hozzá! :C
Én PS3-mal gondoltam valami hasonlót, sajnos az is nagyon forrófejű.

(#3) razorbenke92

*Eközben én XBOX 360 házba építettem HTPC-t :D *

Amúgy nagyon elegáns és gondos munka így a képek alapján, gratulálok hozzá :)

Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...

(#4) orion1025


orion1025
őstag

Köszönöm mindenkinek! Igen, valóban szép összeg az utolsó képen látható megoldás, de megrögzött moddoló/360 fanként nem zavar. Rengeteg munka volt vele, meg az alkatrészek szedegetésével, vagdosásokkal, próbálgatásokkal, de megszületett. Az SSD mellett meg egyenesen szárnyal a konzol, legalább kétszer gyorsabban tölt be mindent, mint normál egy normál noti HDD-t használó, ezt a másik Jasper lapos gép bizonyítja. Abba egy WD Scorpio Black van, de fényévekkel le van maradva system linkes játék betöltéseknél is, tehát érdemes PS3 használóknak is ez a jelenleg "filléres" csere.

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."

(#5) NoMagix


NoMagix
addikt

Szuper lett, le a kalappal! :C :C

(#6) Jhonny06


Jhonny06
veterán

Ennyiért már vehettél volna pár One X-et. :)

(#7) Redneck


Redneck
veterán

Nem semmi megoldás, le a kalappal! Ilyen szintű tébolynál gondolom nem számított az ár. :DD

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.

(#8) Zicokuka


Zicokuka
senior tag

Nagy tisztelet, ez nem semmi. Nem szeretem a konzolokat, de ez nagyon ott van. A hobbinál sose számít a pénz :)

(#9) Gebriel


Gebriel
veterán

És használod is vagy csak a modolásban éled/élted ki magad? :)

(#10) orion1025


orion1025
őstag

Tudom, hogy sokba került, de amit szeretek arra nem sajnálom a pénzt. A Gameboy Advance monyizásom is 40+ összegbe fájt ami a logout bejegyzéseim között található, de olyan lett, amilyet szerettem volna. Sajnos sok időm nincs használni, így ideje 99%-át "szoba díszként" tölti. Nálam a moddolás egy hobbi, sok átalakított portékám nem is használom, csak vannak dísznek.

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.