2024. április 13., szombat

Gyorskeresés

E3 2017 - Összefoglaló

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Bevezető

Mivel is kezdjük... a konferenciák furcsán alakultak idén, az EA tartotta magát és az E3 előttre, külön csinálta az EAPlay konferenciáját, majd következett a Microsoft, Bethesda, meglepetésre Devolver Digital, Ubisoft és a végére, szinte szokásosan, a Sony.

Az elvárások mindenki felől nagyok voltak idénre.

Az EA kezd-e valamit magával? Van nála elvileg készülőben egy raklapnyi Star Wars játék, mit mutathatnak? Vajon van náluk valami nagy, hogy simán lelőtték előre az új NFS-t is?

Microsoft, mit fog tudni a Project Scorpio? Mi lesz a neve? Tényleg bírni fogja a 4K-t? Játékok? Egyéb?

Bethesda. TESVI? Áh, tuti nem. Majd talán 3 év múlva. Wolfi 2? Talán.

Ubisoft... az Ubisoft, szerintem mindig hozzák a szokásosat. Pörgős show, pár új IP, folytatások. Ők mindig elég szépen lefedik a piacot.

Sony... Days Gone? Detroit Became Human? God of War? Last of Us 2? Spiderman? Valami új?

Mindenki nagy elvárásokat támasztott az idei E3 elé mélyen belül, miközben próbált kis elvárásokkal leülni elé, hogy akkorát ne csalódjon, ismerjük az E3-at. Na de, nézzük mi is volt, az én szemszögemből, véleményemmel.

FIGYELEM!! Az alábbi egy reggel gyorsában összedobott élménybeszámolónak felel meg.

Pörgősen indultunk, az első frame, amit láthatunk az EAPlay-en természetesen foci, de felbukkannak más játékok is. Egyből egy bejelentés, NFL18 is sztori móddal érkezik, úgy tűnik a FIFA-nak bejött, ide miért ne.

Ezt követően... BF1 DLC. Hát... jó, legyen. Nem mintha bajom lenne vele, tényleg, kurva szép, meg oroszok, meg éjjeli pálya, meg minden anyám kínja, engem megvettek vele, de biztos E3-ra DLC-t kell promózni? Bár, ez az EA...

Óh, egy kis NFS. Szegény "Soha az életben nem hallottam még rólad fizetett youtuber gyerek" kicsit bebénázta, hívott is segítséget, így valahogy közös #NoHomo erővel sikerült felvezetni az új Need for Speed játékot. Hát... ez szar. Nem tudom... vagyis... értem én, hogy a Halálosabb Iramban diktálja az NFS divatot általában, emellé miért ne az diktálná, hisz a filmet is eszik ezerrel, tuti ezt is fogják de... az NFS még mindig BlackBox-nál kellene lennie, ezek a Ghost Games-esek nem tudnak ZS kategóriás autós játéknál jobbat csinálni, ez is valami NFS-Burnout-Crew összehányadék. Jó, jó, offolom magam, nem rage-elek itt...

FIFA, NBA, nem fogok hozzászólni semmit, nem szeretem a sportjátékokat. Az újítások érdekesnek tűnnek és ennyi.

Na de itt jön a képbe ez a gyöngyszem; A Way Out. Soha nem fogok vele játszani, de nagyon jó volt látni, hogy tudnak még az emberek készíteni olyan játékot, ami couchplay kategóriás. Sőt, kötelezővé teszik a 2 személy meglétét. A fejlesztő csóka is jófej volt, alahogy megy az EA-nek ezek az Indie csapat összeszedések.

Bioware új játéka... majd a Microsoft-nál. :))

Battlefront II, sajna nem vagyok nagy SW-s, viszont a régi Battlefront II-t nagyon szerettem és sokáig nyúztam. Ha pedig mondanom kellene valamit, ez már nagyon emlékeztetett arra. Nem tökéletes, mint semmi sem, de alakulgat. Majd kiderül.

És ennyi lett volna az EAPlay, ahol a fizetett hírdetést csak úgy szórják ki az ablakon percenként.

Megelőlegezve az MS-nek a bizalmat, felmentem és Mixeren keresztül néztem meg a konferenciát. Hallottam, hogy sokaknál gond volt vele, nálam nem hogy gond nem volt, de az EAPlay-el ellentétben, amit Twitch-en néztem egy másodpercnyi lagg sem volt, gyönyörű.

Elkezdődik a konferencia, az MS már vezeti fel a Scorpio-t. Felbontásnövekedés, E-pénisz méregetés, felálló szőrszálak. És ott a doboz. Fekete, meg minden. Személy szerint, nekem tökre tetszik. Sajna flat, fekete és matt buzi is vagyok, ezen van mind a 3. Kiderül a név, Xbox One X (XOX? XBOX? MS, te mindig meg tudsz lepni a nevekkel...). Megjelenés November 7. Semmi gond nincs vele, bár valami október környékére tippeltem.

Természetesen MS konferencia lassan nem marad el Forza nélkül, ha pedig nem Horizon-ról van szó, akkor kocsi is kerül a színpadra. A Forza 6 GT-je után a 7-es egy ha nem is csodaszép, de tetszetősen vad Porsche-t kapott. Melyet itt mutattak be először, az MS szereti az ilyeneket. Na de a játék. Gyönyörű, mint mindig, az esőn még lesz mit javítani, de az majd a következő résznél elegendő. Jeleleg érjük be a 4K felbontással.

Egy kis erőfitoktatás, hogyan és mikből épül fel az új Xbox, kellemesen hangzik, amit mondanak. Látszólag az 1080p-re összpontosítő játékosok is jobban járnak ezzel, mint az Xbox One S-el.

Havas táj, orosz idézet, gázmaszk. Metró alagút, mi lenne más, mint egy Metro játék. De hogy ez hogy néz ki uramisten. Gyönyörű, na ehhez kell majd az a 4K de nagyon.

Bemutatkozik az új AC is, természetesen 4K ez is, nekem egész tetszik. A show-t követően kaptunk még egy kevés gameplay-t, az is egész meggyőző volt. Egyiptom szép, élőbb, mint az eddigi játékok voltak. Az RPG elemek még nem tudni jót tesznek-e a játéknak, ez majd kiderül.

Engem ezzel megvettek. Gondolkoztam gépűjításon emiatt, erre kiadják Xbox-ra a Playerunknown's Battlegrounds-t. Megeszem a kalapom...

State of Decay, nekem már hányingerem van az összes zombis cucctól. Távozz elfele arra a amerre jöttél befele e.

Igen, Xbox One X Minecraft, közös szerverek, új textúra pakk. Sokan nem szeretik, hogy helyet adnak az MC-nek az E3-on, de meg kell érteni, hogy kurva nagy egy piac ez is. Addig menj ki, hozz be valami üdítőt, menj WC-re, hasonló.

Dragon Ball, Black Desert Online, Code Vein, megint próbálkoznak a japán piaccal MS-nél? Ebből sose főtt még ki semmi jó. Na de egy 4K Code Vein jól hangzik...

Sea of Thieves, sajna szóló játékos vagyok, ez nem az én asztalom. A videó az alákommentálással élvezhető volt, de a játék még mindig nem fog meg.

Cuphead, várjuk szeretettel. Már megjelenési dátummal.

Crackdown 3, ahol mutattak egy olyan trailer, amiben nem rombolódott semmi. A legnagyobb hülyeség volt, de komolyan, főleg úgy, hogy a PreShow-n a háttérben levő gépen látszik, hogy lehet ott rombolni rendesen. Miért MS?

ID@Xbox, mert kihagyhatatlan.

Új Ori játék, sajna még mindig nem játszottam ki az elsőt, de ha, és fognak kiadni remélem update-elt Ori and the Blind Forest-et One X-re, bezsákolom őket.

Számos kis játék, amik engem kevésbé mozgatnak meg. Viszont a gitáros hippi peace cuccot nagyon adom.

Anthem. Már az az EA-s kis dolog is megmozgató volt, na de ez, ha nem is mutattak sokat, nagyon nyerő. A játék eszméletlenül gyönyörű, van egy erőteljes Xenoblade beütése, remélhetőleg maradni is fog, mert így must have kategória.

És vége a konfereciának, kemény 499 zöldhasút kérnek majd el érte, ami nem is annyira gáz, tekintve, hogy ténylegesen sikerült elérni azt a 4K felbontást.

Nem néztem, mert kicsit megszivattam magam. Azt hittem 4-kor lesz, azt pedig, hogy igazából 6-kor lesz 4 előtt 10 perccel vettem észre. Szegény én...

Utólag nézegetve a híreket, hát... ehhez a pár bejelentéshez konferencia kellett Bethy? Nem rosszak, csak valahogy kevés... ne felejtsd el hogy indítottál a konferenciák közül, próbálj olyan maradni, ne ilyen.

Devolver

Sajna nem hallom zengeni a Serious Sam 4 bejelentést, így el is ment a kedvem a show visszanézésétől. Viszont hallottam lerobbanó műsorvezető fejekről, így elviekben jó buli lehetett ott. Ilyen Devolveres.

Én az első után megfogadtam, hogy nem nézem meg.

Egyrészt, kapják be az egy órás előre nem jelzett kvízüket.

Másodszor, ez a coach talking show stílus minden, csak nem E3.

Harmadszor, adják már ki a Mount&Blade II: Bannerlord-ot, de csak beszéljenek róla. Ez így kínzás.

Hát, ez elég... Ubisoftos volt... ilyen, szerintem mindenki ezt várta tőlük. Hoztak egy kalózos valamit, nitrózó hajót, pár új IP-t, meg amit eddig is tudtunk. Ez kicsit sbalon volt.

Sony fanboyok kérem meneküljenek, vagy maradjanak, nekem minden megfelel, de most szarrá fogom szidni különböző féle képpen a céget, ezt kéretik figyelembe venni.

Először is, már az MS konferenciánál mondtam több embernek is, hogy hát na, tök jó kis konferencia volt ez, de úgyis szokásosan a Sony fogja megnyerni a nézőket több okból is, az egyik, hogy a végén van az E3-nak, a másik pedig, hogy mindenki eszi-issza a Sony exlúzívokat, mert annál jobbak nem léteznek és hasonlók.

Na de mi volt ez kérem szépen Sony...

Behoztam magamnak egy kis kaját, el is kényelmesedtem, elindul a konferencia, óh, fasza felvezetés, erre... mint múltkor, az Uncharted videó alatt ismét nincs hang. Vagy van, de kurva halk. Sony, ez hogy sikerült?

Horizon alatt sincs, ez valami DLC.

Days Gone, motorozás meg minden, itt sincs hang. Jó, lehet valami a Playstation stream-el van, átváltok a Twitch-ére. Na, nem a legjobb a hang, kb. mintha kamerásan néznék filmet, de legalább van. És behal a stream, hát én beszarok. Jó, váltsunk vissza Sony stream-jére, HÁTHA megjavult. És csoda történt, van hang. Csak 10-15 perc kellett nektek, bravó.

Igazából nekem ez a Days Gone tavaly tetszett, érdekesnek tűnt a zombis témában, de ez a videó csak annyit sejtetett, hogy ez mehet a tucat zombis cuccok közé. Köszönjük, tovább.

Monster Hunter játék PS-re megint? Fasza, de... ez... ez így micsoda? Open World MH? Vagy mi...? Bevallom őszintén, én imádom a szériát, de pont azért, amilyen. Nem kell egy ilyen, az MH úgy tökéletes, ahogy jelenleg van. Pedig már kezdtem örülni...

Shadow of the Colossus, nagyon benne van a Sony ebben a felújítás témában, remélem legközelebb kiad egy felújított PS1-et.

Playstation VR szekció, sok nekem tök érdektelen cucc, amitől behánynák. Szegény Skyrim kap még egy nyúzást, már komolyan sajnálom. Final Fantasy XV horgászás METÁLRA!! Rohanok a boltba basszus, ez kell nekem! Micsoda játék!

COD. Ami nagyon COD-os. Ronda is, pörgősnek álcázott is. "Akkor már inkább a kutyákat akarom," vagy a BF1-et.

Na de, végre valahára, God of War... ami nagyon nem God of War-os... így is vagány meg minden... de ez nem ugyan az... jó még lehet, bár szépnek se szép, tavaly pedig ez volt az egyik legnagyobb dobása, így... ezt adom, majd kiderül. Ebben még bízok.

Erre persze, a tavalyi másik tetsző címet is basszátok ki az ablakon, Detroit Became Human. Tavaly egy tök jó kis kellemes döntéshozó játéknak mutatták, ez az aspektusa meg is volt. Viszont, amit ott láttunk inkább egy krimi, nyomozós cuccot vetített előre, nem egy Márkusz vagyok és most megmentem a robotokat dolgot. Ez így konkrétan felbasz...

Destiny 2, űrgárdistákkal. Fasza.

Marvel vs. Capcom, tökéletes WC szünetre.

Feljön a CEO, bejelenti az érdektelenül bámuló, fejéből kinéző nézőknek, hogy na készüljetek, itt jön a nagy dobás egy nagynevű csapattól. Tudjátok mi következik. Ezt vártátok. Mindenki ezt várta. Közel 9 percnyi... Pókember...

Összefoglaló

Nem hittem volna, de ez az E3 kritikán alulian fos volt. Én azt hittem az EA-t fogom a legszarabbnak mondani a végére, de amit a Sony gurított így idéra a bő 1 órás műsorával, az valami fenomenálisan alulmúlta a "szar" szó fogalmát. A nézőtéren is tök érdektelenség volt, a stream is szakadozott folyamatosan az elejétől a végéig. Sony, mi volt ez...?

Az MS-nek gratulálok, ahhoz képest, hogy egy Scorpio-t kellett bemutatniuk, egész jól vették a lapot. 4K stream youtube-on a tiszteletére, Mixeren elviekben ingyen játék van a nézőknek. Majd az egész konferencia a játékok köré volt építve, ami ahogy Phil is mondta, tényleg mindent lefedett, indie címek, platformer, akció, verseny. Xbox Classic kompatibilítás. Annyi mindent felvezettek, majd a végén benyögték a már szinte tudott 499-es árat, amire úgy néztél, hogy "hát, ez ezt meg ezt tudja végülis, szép volt a Forza meg az AC is, miért ne", majd benyomték az Anthemet, ami egyszerűen gyönyörű volt.

Az EA hozta a formát, ahogy a Ubisoft is, a Bethesda újra belelendülhetne vagy szünetet tarthatna, sajna nem nagykutya még, ne akarja ezt hinni magáról.

Érdekes év(ek)nek nézünk elébe, nekem a kedvem megjött egy Xbox One X vételéhez, jön az Xbox Design Lab európába is, így saját kontrollertis csináltathatnék végre, viszont a pénzhiány sajna befigyel, így el lesz halasztva a vétel jövőre, de maga a vétel biztos. Addig is legalább egy kiforrott rendszerhez érek oda.

Hozzászólások

(#1) Redneck


Redneck
veterán

Ezen az E3-mon a Gran Turismo, Forza 7, Metro: Exodus és SW: Battlefront 2 játékokon kívül részemről semmi izgatót nem találtam. :((

Kicsit dilemmában vagyok, lehet most veszek egy Slimet, utóbbi kettőt pedig PC-n tolom majd, csak a Battlefronttól tartok csalókat tekintve.

[ Szerkesztve ]

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban. http://steamcommunity.com/id/redneck026/

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.