Sziasztok!
Nerm szándékozom gasztroblogot nyitni, lévén hogy a recept nem az enyém, de ezt (már csak azért is, hogy több helyen meglegyen) meg kell osszam:
Csokis-diós:
hozzávalók / 4 adag
Muffinhoz
30 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
12 dkg cukor
2 db tojás
0.5 dl napraforgó olaj
12 dkg margarin
1 késhegynyi szódabikarbóna
1.5 dl tej
Töltelékhez
10 dkg étcsokoládé (apróra törve)
1 ek cukrozatlan kakaópor
10 dkg dió (kicsit megtörve)
elkészítés
1. Egy tálba összekeverjük a tojást, olajat, olvasztott margarint (ne legyen meleg), tejet, cukrot, sütőport, vaníliás cukrot, szódabikarbónát.
2. Aztán összekeverjük a liszttel, a csoki és diódarabokkal, és mehet is az előmelegített sütőbe kb. 20 percre.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: hőlégkeveréses
(Forrás)
===
Túrós-citromos:
hozzávalók / 4 adag
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
4 db tojás
10 dkg margarin
1 citromból nyert citromhéj
1 citromból nyert citromlé
25 dkg tehéntúró
1.25 dl tej
30 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
10 dkg mazsola (langyos vízbe áztatva)
elkészítés
1. A tojásokat a kristálycukorral, a vaníliás cukorral fehérre-habosra verjük, hozzákeverjük a langyos margarint, a citrom levét és a túrót.
2. A sütőporral és citromhéjjal elkevert lisztet hozzákanalazzuk, közben keverjük. Tejjel időnként lazítjuk, ha nagyon sűrűsödne.
3. A szitán lerázogatott mazsolát hozzákeverjük.
4. Kapszlikkal bélelt muffintepsibe kanalazzuk. (Ebből az adagból 16 db muffin készült.)
5. Összesen 20 percig sütjük: 200 fokra előmelegített, forró sütőbe tesszük, majd 10 perc után 180 fokra levesszük, és amikor kúposodni-emelkedni kezd, légkeverésre kapcsoljuk (kb. utolsó 5 perc).
(Forrás)
===
Csokis-gesztenyés
hozzávalók / 4 adag
A muffinhoz
25 dkg gesztenyemassza
10 dkg étcsokoládé (olvasztott)
10 dkg vaj (puha)
5 dkg cukor
5 dkg finomliszt
3 db tojás
1 tk sütőpor
2 ek lekvár/ dzsem
1 csipet só
A díszítéshez
15 dkg porcukor
4 evőkanál víz
5 dkg csokoládédara (vagy bármilyen szórás)
elkészítés
Melegítsük elő a sütőt. Készítsük elő a muffinformánkat (tegyünk bele papírkapszlikat, vagy vajazzuk, lisztezzük).
A gesztenyemasszát egy mély tálba tesszük, és villával gyorsan áttörjük.
A csokit gőz fölött megolvasztjuk, majd miután langyosra hűlt, hozzákeverjük a gesztenyéhez.
A masszához hozzáadagoljuk a vajat, a lekvárt, a cukrot és a tojássárgákat.
A tojásfehérjékből csipet sóval kemény habot verünk, majd fakanállal óvatos mozdulatokkal a tésztába dolgozzuk.
Végül hozzákeverjük a sütőporos lisztet is.
Tűpróbáig sütjük.
Miután kihűlt, porcukorból és kevés vízből sűrű cukormázat készítünk és bevonjuk vele a muffinok tetejét.
Befejezésképp pedig pár darab csokigolyót szórunk rá.
sütési hőfok: 180°C
(Forrás)
===
Kókuszos:
hozzávalók / 4 adag
1 bögre finomliszt (2,5 dl -es)
1 bögre barna cukor
20 dkg kókuszreszelék (Egy bögre!)
3 db tojás
1 dl tej
1 dl napraforgó olaj
1 citromból nyert citromhéj (reszelve)
1 csipet só
1 csomag sütőpor
elkészítés
A száraz hozzávalókat összekeverjük. (liszt, só, cukor, kókuszreszelék, sütőpor)
A tojásokat kettéválasszuk, a fehérjét habnak felverjük.
A sárgáját habosra keverjük a tejjel, az olajjal és a citrom héjával.
Majd apránként hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, és alaposan összedolgozzuk.
A tojásfehérjét már csak lapáttal, nagy mozdulatokkal dolgozzuk bele.
Sütőpapíros muffinsütőbe kanalazzuk, és 20 percig sütjük előmelegített sütőben. 24 db lesz belőle.
(Forrás)
===
Mákos:
hozzávalók / 4 adag
10 dkg finomliszt
10 dkg darált mák
1 csomag sütőpor
4 csapott ek cukor
2 db tojás
1 fél citromból nyert citromlé
1 dl tej
elkészítés
A lisztet, mákot sütőport és a cukrot egy tálban elkeverjük.
Egy másik tálban villával felverjük a két tojást, hozzáadjuk a citrom levét, valamint a tejet.
A nedves hozzávalókat a szárazhoz öntjük, majd egyenletesre kavarjuk.
Papírral bélelt muffinformákba kanalazzuk a tésztát.
Előmelegített sütőben megsütjük.
(Forrás)