2024. május 28., kedd

Gyorskeresés

Amit sokan már nem is tudnak

Írta: | Kulcsszavak: Norton Commander . ajánló . elfeledett tudomány

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Szeretném mindenki figyelmébe ajánlani HA5BRG kollégánk és fórumtársunk itt megjelent videóját. Olyan dolgokat mond el, ami sokunknak semmit sem jelent. De ő érti, és tudja is. Ajánlom figyelmetekbe. 17 perc, nem BK, nem limonádé.

Norton Commander 5 klónozás RS232 (COM) porton.

És a videó leírása:

Adott a feladat: adatokat kell átvinni az egyik 286-os gépről a másik 386-os laptopra. Az asztali 286-os gépen DOS fut, van rajta COM és LPT port, floppy és benne HDD...semmi egyéb, semmi extra. Hálókártya és egyéb adatátviteli lehetőség nincs. A notebook egy speciális katonai kivitel. Az ütésállóság érdekében minden lehetséges nyílást eltávolítottak a külsejéről, ahol szennyeződés vagy víz folyhat a gépbe. Ergó: nincsen rajta floppy se kártyabővítő hely. A hátlapi speciális csatlakozón csak a tápellátáshoz szükséges +12 és -12 voltos kábelek vannak és egy darab árva RS232 azaz COM....másnéven soros porti csatlakozó. A gépen csakis és kizárólag DOS van.

Logikusan floppyval próbálkozna az ember, de a laptopon nincs floppy. Csak soros port. Te mit használnál? Hogyan másolnál át adatokat, ha a laptopra szükséged lenne egy különleges munka elvégzéséhez? A gyors, pentiumos gépek erre a célra NEM alkalmasak, ezt kell használni....

Na? Nincs megoldás? Szabad a gazda? Nézd meg a videót!

Hozzászólások

(#1) Dluinet


Dluinet
nagyúr

Jó! Csak 16 évet késett a post.

Anno 20MB-ot másfél órán keresztül másoltam rajta.

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#2) #52395776 válasza Dluinet (#1) üzenetére


#52395776
törölt tag

Mihez képest késett? Van olyan akinek ez most is újdonság. Én speciális céleszközök programozására használom a 286/386 gépeket a mai napig (nem...nem...nem és nem, újabb gépekkel nem lehetséges). Napi használatban vannak a masinák, így eme funkciónak nagy haszna van :)

(#3) Melack válasza Dluinet (#1) üzenetére


Melack
veterán

Én konkrétan erről a megoldásról nem is hallottam eddig. De ha vkinek annyira spec igényei vannak, mint HA5BRG kollégának, akkor neki lehet ez a 16 év késés is jelenthet megoldást. Ilyen szemmel is érdemes megvizsgálni a témát.

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.