2024. május 27., hétfő

Gyorskeresés

LG G3-S D722/D722v téma tudnivalók

Írta: | Kulcsszavak: LG G3-S . LG G3 s . LG D722 . LG D722v . LG G3 Mini . LG G3 Beat

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Sziasztok. Jelen blog a Mobilaréna: LG G3 S - mini-helyett-S cikkének topicját hivatott kiegészíteni; technikai adatokkal, ötletekkel, tippekkel. A blog folyamatosan fog frissülni/bővülni különböző leírásokkal, véleményekkel, mint ahogy reméljük, a látogatok és tulajdonosok számával is.

LG G3s D722 CyanogenMod 13 telepítési segédlet (Android 6.0.1 Marshmallow)

Mobilaréna teszt: LG G3 S - mini-helyett-S
Külföldi tesztek: GsmArena, PhoneMore, PhoneArena
Magyar felhasználói kézikönyv: [link]
A telefon jelenlegi árai: [link]

Legfőbb jellemzők:

Szín:
Titán, metál fekete, fénylő arany, fekete arany, fehér
Processzor:
1,2 GHz-es négymagos Cortex-A7, Qualcomm Snapdragon 400 (MSM8926)
Kijelző:
5 hüvelyk, IPS kapacitív érintőkijelző, 720 x 1280 (294 ppi), 5 érintőpontos
Memória (RAM):
1 GB
Belső memória:
8 GB (4 GB elérhető)
Bővíthető tárhely:
Micro-sd 64 GB-ig
Hálózat:
GSM 850/900/1800/1900
UMTS 900/2100 MHz
LTE 800/1800/2600 Mhz
Méretek:
137,7 x 69,6x 10,3 milliméter
Akkumulátor:
2540 mAh-s lítium-ion, eltávolítható
Kamera:
8 megapixel, lézeres autófókusz, LED segédfény
Másodlagos kamera: 1,3 megapixel
1080p @ 30 fps
FM-rádió:
Van (RDS)

Részletes specifikáció

Telefonon kívül a doboz tartalmazza még:
- a töltőfejet;
- az adatkábelt;
- a fülest ;
- a felhasználói útmutatót;

A Mobilaréna és a Tech2 videóját is meg tudjátok tekinteni.

Tesztvideó: Ajánlott felbontás 720p

Az LG G3-S termék népszerűsítő videója, szerintem nagyon jó lett :)

A G3-S készülékre, amennyiben szolgáltatónál vásároljuk, 1 év teljes-körű garancia él a készülékre. Ha azt függetlenül vásároljuk, szintén 1 év a garancia. A szervizelést a szolgáltató vagy ha függetlenül vettük, a központi LG márkaszerviz végzi.

Fontos, hogy rögtön a kezdet kezdetén tisztázzuk ezt a kényes kérdést. A garancia a készülék gyári állapotára vonatkozik. Amennyiben vissza szeretnék vinni a készüléket a szolgáltatóhoz, fontos visszaállítani mindent az eredeti állapotba (Root jogosultság, Recovery, ROM, stb.). A rootolás, akár a gyári rom rootolása is garanciavesztéssel jár abban az esetben, ha valaki így viszi vissza a készüléket! A custom romok, custom recovery-k, használata szintén! Fokozottan ügyeljünk arra, hogy az ilyen készülék ne kerüljön vissza a szervizekbe, mert a szolgáltató bevizsgálás után esetleg befoltozhatja a meglévő biztonsági réseket, ami esetünkben azt jelenti, hogy lőttek a módosítási lehetőségeknek. Ezen tulajdonságok tehát visszaállíthatóak gyári állapotukra, és amennyiben ez megtörténik a szervizbe küldés előtt, a garancia is megmarad.

1: Sajnos elég sok embernél nem működik a értesítő led. És ahogy ezt olvasom a külföldi topic-okban is ([link]), nemcsak a v10a, v10b, hanem a v10c/v10d-ben sem működik mindenkinek. Elég szomorú, hogy egy ilyen nagy cég nem képes egy ilyen hibát orvosolni, pedig valószínűleg már sokan jelezték ezt a problémát feléjük.

2: Egyes tulajdonosok nem találják teljesen megfelelőnek a fényképező minőségét, a hasonló/más 8 megapixeles telefonok képeihez képest. Kissé "zajosnak" írják le a képeket. (Én személy szerint kielégítőnek találom)

3: A gyári launcher akadozhat. De szerencsére ezt könnyen orvosolhatjuk más, ingyenes launcherekkel: Nova Launcher, Solo Launcher, GO Launcher EX, ZERO Launcher, Apex Launcher, stb stb...

- LG Update Center

Itt megtalálhatjuk a legfrissebb romokat, régiók szerint. Általában működik más országbéli telefonokon is az itt megtalálható romok.

- Firmware ellenőrző:
Az hogy hivatalosan milyen verziószámú rendszer telepíthető a telefonunkra, azt úgy a legkönnyebb kideríteni, hogy rákattintunk erre a Firmware ellenőrző linkre és a címsorba az x-ek helyére, beírjuk az imei számunkat. A legkönnyebben úgy tudjuk megnézni az imei számunk, hogy a telefonba beírjuk *#06#-et. Elvileg mindig a legfrissebb kdz-t fogja kidobni.

Erre egy alternatív megoldás: LG CSMG Tool v1.0.23
Ez a kis program is ugyanazt csinálja mint a fenti honlap, viszont elmenti az IMEI számot, így gyorsabban használható (nem kell a linket keresgélni)

A letöltési linken lévő kdz fáljt pedig szépen le tudjuk tölteni egy letöltés manager-rel, azzal sokkal gyorsabban jön lefelé.

Alternatív stock firmware letöltési segédlet az xda-tól:

Letöltés

Másik stock firmware letötési segédlet (iPhone-hoz is jó):

Letöltés

- Android Runtime(ART):
Az ART egy új futtatói környezet a szoftverbe. Az alapértelmezetten egyenlőre kikapcsolt Android Runtime (ART) abban különbözik a jelenlegi Dalviktól, hogy az eszközökre frissen telepített hardverfüggetlen Java alkalmazásokat azonnal lefordítja az adott telefon vagy tablet processzora által végrehajtható formába, nem futásidőben történik a művelet. Ennek két elméleti előnye is akadt: egyrészt nőhet az akkus üzemidő, másrészt felgyorsulhatnak a programok.

- Dalvik:
Egyrészt egy virtuális gép, másrészt az Android programkódját gyakran keresztelik át Dalvik Java-ra, megkülönböztetve ezzel a Sun-féle korábbi Java class-októl. A Dalvik verem alapú virtuális gép, eltérően az "őseitől". Ebből adódóan elég egyedi kódfeldolgozása van, ami azt a sajnálatos vonzatot hozza magával, hogy az android stabilitása feláldozza a sebességet és a rendszer gyakran nem olyan "szmúsz" mint a
vetélytársak. Különböző trükkökkel igyekeznek a Google mérnökei persze a futási gráfokat optimalizálni, több-kevesebb sikerrel.

- Mi is az a Kernel:
Az Android dobogó szíve a Linux kernel, melyből ebbe a készülékbe a 3.4.0+-os verzió került. Ez az a programrész, ami közvetlen kapcsolatot jelent a Dalvik virtuális gép és az alacsony szintű FW között. Többnyire minden utasítást ő dolgoz fel, kivéve akkor, ha natív kódban a processzort vesszük célba valamivel. Elenyészően kevés azon programok száma, amik ki tudnák kerülni.

- Mi az a ROOT:
A rootolás a telefon rendszere felett szerzett rendszergazdai jogosultság. Ha már a kérdés egyáltalán felvetésre került, egészen biztos nincs rá szükséged. Fontos tudni, hogy nem a telefont rootoljuk, hanem a rajta futó szoftvert, tehát a hardverben nem okoz semmiféle módosítást.

-Android 5.0/+ Lollipop
A legutolsó nem hivatalos pletykák szerint 2015 decemberben fogunk kapni nyalókát. LG G3-ra már van, G2-re még csak portolt/Cyanogenmod 12, kisebb/nagyobb hibákkal.

- LG Knock Code & Knock On:
Teljesen egyedivé teszi a telefonok zárolt képernyőjének feloldását az LG Electronics (LG) új, Knock Code™ névre keresztelt funkciójával, amely egyedi koppintáskombinációval aktiválja és oldja fel az okostelefonok zárolt képernyőjét. Az újítás a kényelmi és időtakarékossági szempont mellett még biztonságosabbá teszi a készülékek használatát. Az új funkció a G2 Mini, F SeriesII és L SeriesIII modelleken debütál hazánkban, illetve egy hamarosan elérhető szoftverfrissítéssel a G2 és a G Flex tulajdonosok is telepíthetik majd készülékeikre.LG_Knock_code Az LG által végeztetett kutatás szerint a legtöbb felhasználó naponta mintegy 100-150 alkalommal oldja fel mobilkészülékét. Ez a tény arra ösztönözte a vállalatot, hogy biztonsági és kényelmi szolgáltatásokkal fejlessze tovább a már meglévő, 2008-ban szabadalmaztatott KNOCKon funkcióját, amely eddig a telefon aktiválását egyszerűsítette két koppintásra, viszont a feloldást még nem tette lehetővé. A KNOCKon ideális alapot nyújtott a Knock Code™ funkció kifejlesztéséhez, amelynek egyértelmű előnye, hogy egyszerre képes bekapcsolni a kijelzőt és feloldani a készüléket, így a hagyományos jelszavas és jelkód alapú védelemnél kényelmesebb és biztonságosabb is. A funkció lényege, hogy négy láthatatlan részre osztja az okostelefon kijelzőjét, a felhasználóknak pedig az általuk meghatározott sorrendben 2-8 alkalommal kell a negyedekre koppintania. A több mint 80 ezer lehetséges kombinációnak köszönhetően a Knock Code™ vetekszik még az ujjlenyomat-felismerő rendszerekkel ellátott készülékek nyújtotta biztonsággal is. Mivel a Knock Code™ a képernyőn bárhol, bármilyen méretben megadható anélkül, hogy a képernyőre pillantanánk, a jelszóval való visszaéléstől sem kell tartanunk. A fokozott biztonság és kényelem mellett a Knock Code™ gyorsabban és pontosabban reagál, mint a környezeti változásokra jóval érzékenyebb biometrikus rendszerek.

A teljesség igénye nélkül...

-Tokok: Tok-Shop.hu, Speedshop.hu, MobilShop, TokCenter, Olcsobbat.hu, Aliexpressz...

-Kijelzővédő fóliák: MagicMarkt, Árgép.hu, Tokmarket.hu, Aliexpressz...

-Fülhallgatók, headset-ek: Árukereső.hu, Árgép, Árgép bluetooth..

-Akkumulátor: Árukereső.hu, Aliexpressz...

-Powerbank: Árukereső.hu...

-Microsd kártya: Árukereső.hu, Aliexpressz...

-Univerzális tartó: Supergamer.hu, Árukereső.hu, Árgép - kar-tok...

Root: Ha teljes értékű ura akarsz lenni a telefonnak és a rendszernek, akkor sajnos root joggal kell rendelkezned. Ami jó dolog is, ha nem törölsz/módosítasz ész nélkül mindent rajta. A lentebb leírt mód működik v10b/v10d/v10e/v10g/v10h-n is. Lehet még esetleg próbálkozni Towel root-al, és Stump root-al.

Amik kellenek hozzá:

1. LG Driver
2. Ez is jól jön ha fel van telepítve: PdaNet+ for Android
3. Ez is jó ha megvan: Android usb driver

Mi most a Purple Drake féle módszert fogjuk használni. Feltelepíted a driverek-et, utána töltsd le ezt a fájlt: [link], csomagold ki valahova a saját mappájába, C: vagy D:, tökmindegy. A telefonon a beállításoknál (legalul) megkeresed azt a részt, ahol az android/szoftver verzió van kiírva, Ott a cikkszámra vagy verziószám-ra többszöri kattintással elő lehet hívni a rejtett "Fejlesztő opciók" menüt, amiben bepipálod az "Usb hibaelhárítás"-t és a "Nem valós helyzetek engedélyezése"-t. Ha minden oké, és a telefon rádugva a pc-re, (legalább 70%-ig legyen feltöltve az akksi, akármi adódik) szóval akkor elindítod a purpledrake_windows.bat fájlt simán, nem rendszergazdaként, mert úgy sz@rt sem csinál. Telefon persze bekapcsolt állapotban legyen. Eközben a telefonon megjelenik egy kérelem, pipáld be , hogy "mindig megbízol az erről a számítógépről érkező adatokban", és nyomj egy oké-t le. Ha mindent ügyesen csináltál, és felismerte a telefonod a progi/pc, akkor nyomsz egy enter-t (lesz vagy 5 enter összesen kb) és újra indul a telefonod, ilyen formán:

Természetesen figyelj arra, ahogy a kép is mutatja, hogy ne húzd le a kábelt a telefonról. Közben a pc-n ezt a képet kell lásd, ahogy végigfut a folyamat:

Az utolsó enter után újraindul a telefon, és már a root-olt rendszer fogad minket, amire már csak fel kell telepítsünk egy root engedély kezelő ingyenes alkalmazást a Play áruházról: SuperSU. A telefon újraindítása után, vagy már lehet előbb is, ki fogja írni a supersu az értesítési sávba, hogy a binárist frissíteni kell. Nem kell megijedni, rákatt, majd frissítés normál módban, kb 10-30 ms.

Innentől kezdve mi vagyunk az urak! Törlünk mindent !!! :D Na nem ám, ez csak vicc volt! Nagyon óvatosan, alaposan átgondolva töröljünk bármit is, főleg ha rendszeralkalmazás. Érdemes előtte pl Titanium Backup-pal mentést készíteni az alkalmazásról és adatairól.

LG D724 root metódus:

További leírás és infók: XDA New Root Method for LG Devices

Végre van egy használható TWRP recovery is a telefonra. Verziószáma 2.8.0.1. Az utolsó információk szerint felrakható zárt bootloader-re is! Root persze kell a felrakásához! Működik a sideload mód, az mtp mód is, flash-elés, mentés, visszaállítás, wipe, stb. Flashify-al könnyen lehet flash-elni a recovery-t. (Vagy ezzel: [ROOT] Rashr - Flash Tool) Kiválasztod a recovery image-t, majd a Choose file-t, betallózod neki a recovery fájlt, majd fel flash-eled. Ha kész, akár el is indíthatod recovery módban a telót. Ha nem tudod a gombkombinációt, akár ezzel is: Reini Reboot.

Ha root-olva van a telefonod és fent van már a TWRP recovery, mindenképp érdemes készíteni egy mentést a rom-ról, amit utána természetesen a pc-re is elmentesz. Minden partíciót jelölj be, fontosak! OTG funkció kivéve a recovery-ből, sajnos nem működik. Az EFS például az IMEI számért felel.

TWRP theme: sushika kolléga letesztelte, működik. XDA leírás.

Ismert hibák:

1: Külső sd kártyát még nem tudtam mountolni, így belsőre sd-re tud csak menteni, de egyenlőre ez is megteszi, ezt is ki lehet másolni a pc-re, vagy innen is lehet visszaállítást csinálni.
Külső sd kártya hiba javítva!

2: Betűméret és/vagy típushiba // esetleg felbontáshiba látszódik itt-ott.
Betűméret/UI javítva!

Forrás: [link] konsolen

D724-es típuson nem működik, bootloop-ot okoz. Mint ahogy sejtettem is, de ez még nem biztos, csak sejtés lehet, hogy ez egy D855-ös telefon Recovery-je. Lehet Konsolen csak tesztelte, hogy melyik recovery indul el a telefonon. (a kis bátor :) ) Még szerencse, hogy a D722-ön elindul. Ezért lehet a betűméret/felbontásbeli probléma. Tehát ha valaki nem akarja, még ne tegye fel. Nálam megy szépen.

D724-es verzióhoz CWM Recovery: [link] [link] és TWRP recovery & Theme Materialised

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

CWM 6.0.5.1 Recovery D722v-hez, ha valaki a clockwork mode recovery-t kedveli, elvileg minden oké vele.

Forrás: LG G3S, Beat, D722, D724, F470 / TWRP, SonyBRAVIA3, Firmware

Lehetőség van a romot és egyéb partíciókat külön, és egyben is lementeni, ezzel az alkalmazással: Online Nandroid Backup Pro, vagy a lite változattal: Online Nandroid Backup. Mivel a program nem ismeri fel a twrp recovery-t/telefon típust, ezért nem indítja újra recovery módban a telefont, de ettől függetlenül megcsinálja szépen, úgy ahogy van, miközben működik a telefon. A folyamat közben azért lehetőleg ne csináljunk mást, had tegye a dolgát az alkalmazás pár percig. Amit utána szintén javasolt elrakni a pc-nkre, mentés céljából. Root kell hozzá.

Imei lementésre ez is jó, root kell hozzá: LG Backup IMEI

Sajnos még nincs kifejezetten topic-ja a telefonnak az xda-n, de reméljük lesz. Addig is gyűjtögetjük azokat, ahol szó esik róla:

LG G3s,Beat,D722,D724,F470 / TWRP, SonyBRAVIA3, Firmware

Lg g3 s (d722)

A stock romon kívül még nincs rá semmi rom.

A hosszas várakozás ellenére, mint derült égből a villámcsapás, oly hirtelen jelent meg tegnap az usa-ban és angliában a Lollipop a D722-re. Persze nagyon örültünk neki. Működik szépen, megy rajta minden, ha van esetleg valami bug, azt úgyis írjuk. A ram kezelés és az akkuidő láthatóan jobb lett, néha kicsit mintha elgondolkozna az alkalmazások megnyitásában, de eddig összességében jobb lett. Root-olni az alábbi 2 programmal és leírással lehet, sajnos nem megy még semelyik recovery sem, secure boot errort és fastboot-ot okoz.

D722/722v-v20a.kdz Android 5.0.2 letöltés /// D722/722v-v20b Android 5.0.2 letöltés

Egy klikkes Root: [link] + leírás hozzá: [link]

Többmenetes root (10 lépés): [link]

Képgaléria:

Telepítés közben és végén:

Az eddigi TWRP és CWM recovery-k ezen a romon nem működnek! Flash-elésük bootloop-ot, secure boot errort, vagy fastboot mode-ot okoznak!!! A custom kernelek sem működnek még, magyarul, csak root van eddig a Lollipop rendszeren/hez.

Xda-s tudorsirb kolléga végre szánt rá egy kis időt, és készített egy egyedi kernelt. Jelenleg béta állapotban van. Felrakása TWRP-ből zip formájában vagy Flashify-al img formátumban. A kernel-ben lévő változások:

- Underclock (alulfesz)
- More cpu feqs for better scaling
- Mild GPU Overclock
- Mild BUS Overclock
- Small governor and sched changes (Use setcpu to tweak them, no frills is crap and doesn't work good)
- Based from v10d source (it should work on v10a/b/c)

Egyelőre csak egy progival teszteltem/állítottam az alulfeszelést, a system tuner pro-val sajnos nem megy, az a kedvencem :). Ezzel: Proton Voltage Control. Később, fogom még mással is. A kernel cseréje előtt Flashify-al a régi/eredeti kernelt mentsük le, hogy akármikor vissza tudjuk állítani!

A béta kernel-ben már működik a kamera, ezt javítást kell recovery-ből flesselni..

Figyelem! Mindenki csak a saját felelősségére!

Aktuális Stock Rom: D72210d_00.kdz Mirror: [link] és D72210e_00.kdz , D72210g_00.kdz, D72210h_00.kdz, D72220a_00.kdz D72220b_00.kdz

Firmware Over-The-Air = FOTA vagy OTA. Firmware-frissítés hálózatról. Ez a funkció lehetővé teszi, hogy kényelmesen frissítsd a telefon szoftverét egy újabb verzióra a Firmware-frissítés hálózatról (FOTA) segítségével, anélkül, hogy USB-adatkábellel csatlakozna. Ez a funkció csak akkor érhető el, ha az LG újabb firmware verziót tesz elérhetővé a készülék számára. A jelenleg elérhető verzió: 4.4.2, V10g.

OTA frissítés lépései:

1: Lépj a Menüre > Kattints az Alkalmazások > Szoftver frissítés ikonra
2: Alkalmazások > Beállítások > A telefonról
3: Az elérhető szoftvert a rendszer automatikusan ellenőrzi
4: Ha van elérhető szoftver, válassza ki a Szoftverfrissítés képernyőn a „Letöltés” parancsot. Ezután megkezdődik a szoftver frissítése.
5: A képernyőn válassza ki a „Telepítés most” parancsot. A telepítés után a telefon automatikusan újraindul.

Root-olt telefont ne frissítsünk OTA-n! Szerencsére a legtöbb esetben érzékeli a frissítés a root meglétét, és nem zajlik le a folyamat. Helyette inkább usb-n Lg Pc Suite-val vagy KDZ Flash-el csináljuk.

Ha "véletlenül" root-olt a telefonod, akkor ajánlatos inkább LG pc suite (windows-os) alkalmazással frissítened. Használata nem nehéz, egy átlagember is el tud vele boldogulni.

4-es verzió - 5-ös verzió.

A két verzió között a különbség: "Az LG PC Suite nem biztosítja az LG PC Suite IV által biztosított funkciókat, melyek a névjegyeket, a naptárt és az üzeneteket kezelik."

A sima unroot folyamat leírása még keresés alatt...

A legegyszerűbb talán, feltéve ha épp romot frissítesz, tehát pl. v10b-ről v10d-re, akkor LG Pc suite-val. Megmaradnak az alkalmazások is, meg az adatok is, csak épp a root tűnik el. Amit utána persze lehet pótolni, root-olni. Supersu alatt is van mód rá, unroot opcióval - Ha ez sikeres, elvileg utána lehet/tudsz pl. OTA-n frissíteni.

Angol nyelvű leírás: Unroot: I have not tried this method (I did not have) but it is in standby mode: Instruction is unroot (full unroot - LG RCT will Indicate UNROOTED): 1) Enter in SuperSU> 1. Disable SU> 2. Complete remove root. 2) Uninstall SuperSU 3) Reboot 4) In Root Explorer to the path "/ storage / emulated / 0 /" create file "rct_security" (without extension, and without dots). 5) Open fine in text editor, and add line "forel.lee" . Saving. 6) Rebooting. Done. 7) Optional, to clean all traces, delete rct_security.bak in "/ storage / emulated / 0 /", and uninstall Root Explorer.

Az LG PC Suite programban a telefon csatlakoztatása után a Frissítési hibák javítása pontot választva a program a telefont gyári állapotba állítja. Eltünteti pl. a Rootolás nyomait is, így ha esetleg a rootolt telefon szeretnél OTA frissítést végezni, akkor ez lehet az ajánlott metódus. Fontos! Így viszont minden adat törlődik a telefonról, előtte érdemes mentéseket végezni, LG backup-al, Super Backup-al vagy Titanium Backup-al.

LG Stock rom telepítés KDZ flash-eléssel. A leírás lépései még nem lettek kipróbálva, legalábbis még nem jelezte senki eddig. Lépései elvileg megegyeznek a G2 és G3 lépéseivel, ahogy a Download Mode-ba való belépés is. Frissítés előtt és után kell hard reset!

Frissítésnél előforduló hibák esetén:
- Én azt javaslom, hogy a frissítések előtt és utána is nyomjunk egy hard resetet (nincs még róla pontos infó, de elvileg azonos a G3 kombinációival: [link]), ezzel elkerülve az egyéb hibajelenségeket;
- Ha nem sikerül a frissítés és mondjuk megáll X százaléknál, akkor célszerű ellenőrizni a KDZ fájl nevét, mert valamiért nem szereti ha átnevezzük. Ezért a neve legyen például ennek megfelelő: D72210d_00.kdz például.
- Az is előfordulhat, ha megáll a frissítés idő előtt, hogy amikor letöltöttük a KDZ fájlt, sérült letöltés közben, ezért Próbáljuk meg újra letölteni és az új KDZ-el, újra próbálni a frissítést;
- És a legvégén ellenőrizzük hogy minden driver fel lett e telepítve;

DroiDMester nevű fórumozó készített egy nagyon jó, automatikus offline frissítőt.
Ami fontos: A program csak Windows7, Windows8 és Windows8.1 operációs rendszeren működik, mert XP-nél máshol található a LGMOBILEAX-mappa. Akkor töltsük le a programot:
LG_FW_OFFLINE_Update_v3.0_By_DroiDMester.zip
Telepítsük a drivert: Driver. (ha már fent van, nem kell)
Ha nincs a gépre telepítve a gyári FW update program(B2CAppSetup.exe), akkor ezt is telepíteni kell(a zip-ben megtalálható)! Ha már fent van, akkor csak a zip-ben lévő LG_FW_OFFLINE_Update_By_DroiDMester.exe-t, kell telepíteni a gépre! A telepítője elég hülye gyerek biztosra van csinálva, azaz semmit nem lehet benne módosítani, csak azt hogy tegyen-e ikont az asztalra, avagy sem!

Amit érdemes megnézni még mielőtt telepítjük, hogy korábban nem-e lett módosítva(kézzel vagy a korábbi offline frissítővel) a windowsban lévő hosts(C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts) fájl. Ha igen, akkor töröljük az LG-hez tartozó sorokat. Ehhez a frissítőhöz nincs szükség a hosts módosítására! Miután megnézted és nincs módosítva a hosts(egyébként a program működését nem befolyásolja, és később csak zavaró lehet, hogy miért nem tudunk frissíteni, mert nem enged fel az LG szervereire. Ezért ajánlom a hosts ellenőrzését), akkor lehet telepíteni a korábban említett, LG_FW_OFFLINE_Update_By_DroiDMester.exe-t. AJÁNLOTT bejelölni, hogy hozzon létre parancsikont az asztalon!

Ezután pedig kapcsoljuk ki a telefont. Nyomjuk a hangerő fel gombot és csatlakoztassuk a számítógéphez. Ekkor be kell jönnie a Download mode-nak. Valami ilyesmi képet kell látnotok:

Maga a telepítő annyit csinál, hogy feltelepíti az UpTestEX.exe-t(és a működéséhez szükséges dolgokat), amit már ismerünk korábbról, és lecserél pár dolgot a C:\ProgramData\LGMOBILEAX\-mappában! Szóval ha feltettük és bejelöltük, hogy tegyen indító ikont az asztalra(ha nem kértünk ikont, akkor magát a programot a C:\Program Files(x86)\LG FirmWare Update-mappában találjuk), akkor kell találnunk egy LG FirmWare Update-nevezetű ikont az asztalon. Ezt elindítjuk, és a már jól ismert ablak fog fogadni minket!

A megnyílt programban, baloldalon, a "Select type" ablakhoz állítsuk be a "3GQCT"-t(1), a "Work Directory"-hoz, állítsuk be a KDZ-t tartalmazó mappát(2), majd jobb oldalon, a "PhoneMode"-hoz állítsuk be a "DIAG"-ot(3), tegyük be a KDZ fájlt(4). Ezután nyomjunk a "normal web upgrade test" gombra(5). A megnyílt ablakban nyomjunk az "upgrade start"-ra.

Ezután megjelenik az ország és nyelvválasztó ablak. Először nyomjunk a "Clear phone software update registry" gombra, a "Country" ablakot állítsuk át "different countryra", a "Language" ablakban pedig állítsuk be a "Hungarian"-t és nyomjunk az "ok" gombra.
És most, már csak meg kell várnunk, amíg frissül a telefonunk, de miután frissült, nyomjunk egy HardReset-et.

Egy másik módszer, ezt próbáltam is, talán könnyebb is: kikapcsoljuk a telefont, kivesszük az akkumulátort majd vissza, majd a hangerő fel gombot tartjuk nyomva és közben rádugjuk az usb kábelt.(előfordulhat, hogy még egyszer meg kell nyomni a hang fel gombot, hogy ténylegesen belépjen a download módba) A pc érzékelni fogja a telefont, ha minden driver telepítve van persze, és a telefonon megjelenik a download mód. Ekkor fogjuk az LG Flash Tool 2014 alkalmazást a pc-n, elindítjuk, majd megnyitjuk vele a kdz fájlunkat. Sok mindent nem kell állítgatni rajta, a képen jól látható minden:

A Normal Flash mód csak frissít, megmaradnak a beállítások,képek,stb-k. A CSE Flash pedig egy új tiszta rendszert tesz fel, elveszik minden adat.

Maga a flesselés kb 5-7 perc, utána újraindul a telefon, frissíti az alkalmazásokat, az is kb 3-4 perc max. Mindkét flesselési módszernél természetesen újra kell rootolni, Xposedet + modulokat telepíteni, és kipucolni a felesleges sallangokat.

XDA link / leírás.

A G3-S gyári recovery-je. Lehet vele flash-elni belső és külső memória kártyáról, factory reset-et csinálni, cahce partícióról zip update :F , adb-ről aláírt zip update :F . (leírás finomítás később)

Bejövő/kimenő hívásnál háttérkép megváltoztatása ismeretlen/magánszám esetén. Aki a gyári tárcsázót használja és nem valami jobbat (pl. RocketDial Dialer, vagy Full Screen Caller stb.), azt lehet zavarja (engem zavart), hogy ha ismeretlen/magánszám hívja vagy te hívsz idegent, akkor valami arc-nélküli kép jelenik meg.Hát szerintem ez eléggé személytelen meg zavaró is.....nem tetszene nektek is valami ilyesmi inkább?

Ha igen, akkor megérett az "arc-nélküli kép" a cserére. Természetesen bármilyen általatok választott képet be lehet rakni, a mérete legyen az eredeti kép mérete, a neve is ugyanaz. Fogod a Rootexplorer-t és az általam módosított 2 fájlt bemásolod a system/priv-app -ba, felülírva a másikat. Jogosultságot beállítod, általában -rw-r-r. Kilépsz Rootexplorer-ből, és telefon újraindítás. Férfi és női felhasználó számára is elérhető felülettel készítettem el.

Gravity Box is van ilyenre lehetőség, de sajnos ezen a telefonon nem működik az a funkció.

Szomorúan vettem észre, hogy a notify led csak pirosan világít (de legalább van). Az elmulasztott sms/hívás, stb, jelzést én ezzel a programmal egészítettem ki, Light Manager - LED Settings, működik szépen. A fogyasztásáról és esetleges hibáiról (ha van) később írok. Sajnos akinek nem megy, annak ez sem mindig segít. A kijelző 5 érintőpontos, ezzel az alkalmazással tudjátok tesztelni: Multitouch Test.

Pár hasznos alkalmazás:

1: SD-Booster. Nyugodtan állítsuk az értékeket 1000-2500 közé, "Gyorsítótár mérete minden elemnek:" - pipa be, "Bootoláskor alkalmazza minden elemre"- pipa be. Kicsit gyorsítja a rendszert érzésem szerint.

2: SetCPU for Root Users, AnTuTu CPU Master (Free), No-frills CPU Control, én személy szerint megvettem a setcpu-t, szépen be lehet vele lőni a processzor viselkedését különböző helyzetekben: kikapcsolt kijelzőnél, hívás közben, töltés közben, st,.stb, milyen frekvencián fussanak a magok. Lehet vele kis áramot spórolni. Ajánlott. Mondjuk csak 4 mód közül választhatunk: ondemand, userpace, powersave, performance. Nekem hiányzik a interactive, de hát ez van.

3: Root Power (Explorer), root joggal felruházott fájlkezelő, ha véletlenül turkálnunk kellene a rendszer fájlok között.

4: Xposed Framework + KK Gravity Box modul, finombeállításokat tudunk vele a telefonon végrehajtani, Bár a funkciók fele ezen a telefonon nem működik, még így is hasznosnak ítélem az alkalmazást.

5: Titanium Backup, a mindenes. Alkalmazás/adat, mentő/beállító mindenes, szintén nagyon hasznos. Rendszeralkalmazásokat is lehet vele törölni/fagyasztani.

Ahogy a képeken is látszik, a Gravity Box feltétele/beállítása után, már szemmel is látható változások vannak, pl; navigációs sáv mérete, ikonok ki/be kapcsolása, plusz ikonok/indikátorok behelyezése/törlése, stb. És még számtalan apró módosítást lehet vele eszközölni.

Titanium Backuppal kicsit ki is tudtam "pucolni" a romot, persze előtte mentettem minden alkalmazást. Előtte 196 mb volt szabad, utána 606 mb.

Törölhető/fagyasztható alkalmazások listája. Minden komolyabb rendszermódosítás előtt készítsünk mentést az alkalmazásokról és/vagy a romról!!! Én személy szerint Titanium Backup-ot használok erre a célra. Amiben nem vagy biztos, azt először érdemesebb csak fagyasztani, majd 1-2 rendszer újraindítás után ha semmi gond nincs, lehet törölni, persze mentés után.

1: Chrome - túl sok ramot eszik, érdemesebb egy kisebb böngészőt használni: Opera, Dolphin, stb.
2: Easyhome
3: Google Play könyvek - helyette inkább innen: [link]
4: Google Play filmek
5: Google Search - inkább a böngészőbeli keresőt használjuk helyette
6: Google+ - hacsak nem használod
7: Google Play Games
8: LG Assistant
9: LG Backup - Titanium Backup jobb
10: LG Keyboard Black / Lovely / Natural theme
11: LGSearchWidgetProvider
12: LGSetupWizard - ez csak az első indulás után kell
13: Picasa Uploader - hacsak nem használod a Picasa-t
14: Play Music
15: Plug & Pop - animációt jelenít meg ha a fejhallgató csatlakoztatva van, és egy listát, mellőzhető
16: QuickMemo - hacsak nem használod
17: QuickRemote - (butaság) hacsak nem használod
18: Quickset SDK and QuickSet SetUp - need to work the remote, since the control is not engaged
19: Remote support service
20: RemoteCall Service
21: TalkBack
22: Video Trim - innen válassz inkább, ha kell ilyen: [link]
23: VpnDialogs
24: Widget Note - hacsak nem használod
25: Favourite contacts widget - kedvenc névjegyek widget, hacsak nem használod
26: Clock widget - hacsak nem használod
27: Selecting live wallpaper - élő háttérkép választó, hacsak nem használod
28: Tasks - feladatok, hacsak nem használod
29: Tools SIM
30: Internet - alap böngésző, javallott másikat használni
31: Calendar - hacsak nem használod
32: Maps - hacsak nem használod
33: Keyboard LG - sok ramot eszik és nehézkes használni, inkább innen: [link]
34: Music and Music
35: Unused applications
36: Upgrading Applications
37: Weather - hacsak nem használod
38: Street View - hacsak nem használod
39: Radio - hacsak nem használod
40: Speech Synthesizer
41: Cell Broadcast
42: Spec. opportunities
43: Status DualSim
44: Tags - hacsak nem használod
45: Subject weather - Waether-hez kapcsolódik, hacsak nem használod
46: Smart Screen - intelligens képernyő, hacsak nem használod (mi igen)
47: File Management - gyenge, inkább innen: [link]
48: Service WAP
49: Face control - arcalapú azonosítás, hacsak nem használod
50: E-mail - szinte felesleges, mióta a Gmail tud kezelni más fiókokat is (hacsak nem használod)
51: Hangouts - hacsak nem használod
52: Gyári launcher - érdemesebb kisebb és jobb launcher-t használni,pl innen: [link] ajánlott Nova, Solo, stb. (hacsak nem használod)

A lista nem teljes...még...

Mi is az a link2sd? Miért jobb mint az app2sd? Miért van erre szükség?

Ezzel a módszerrel lehet a rootolt telefonból az összes alkalmazást az sd kártyára rakni, hogy ezáltal a telefon belső memória gondjai megoldódjanak. Igaz a telefon alapból át tud rakni néhány appot, de ezzel MINDEN appot lehet átrakni. (Gyakorlott WFS tulajok tudják ezt a "problémát" És hogy miért a link2sd-t ajánlom én? Mert a másik módszerrel ellentétbe ezzel TE szabhatod meg, hogy melyik appokat tegye sd-re, és mi maradjon a belső memórián. (Mert ugye a launcherek, widgetek, billentyű programok, sms appok ha SD-n vannak nem működnek megfelelően, újraindításkor nem töltenek be jól stb.) Ha többet akarsz megtudni a link2sd működéséről itt olvashatod a fejlesztő leírását. Ajánlom elolvasni mielőtt neki kezdenél!

Mi kell hozzá?

Particionálni kell az SD kártyád. Az alábbi módszerrel ezt úgy tudod megcsinálni, hogy SEMMILYEN ADAT NEM FOG ELVESZNI AZ SD KÁRTYÁDÓL. De ehhez pontosan kell követni a leírást!

Előkészítés

* Ne feledd hogy a második partíciót Ext2-be kell megcsinálni! ( egyes főzött romok mást kérhetnek, de ez most a gyári romhoz lesz)
* S-OFF vagy unlocked és rootolt legyen a teló!
* Nem a telefonon át csináld a particionálást hanem KÁRTYAOLVASÓT használj!!!!
* Telepítsd innen fel a MiniTool Partition Wizzardot
* És egy SD kártya még kell természetesen.

Lépések:

* Tedd a kártya olvasóba az SD kártyát. És csatlakoztasd a gépre.
* Tedd láthatóvá a rejtett fájlokat, ezután csinálj egy biztonsági másolatot a PC-re az egész SD-ről. (Biztos, ami biztos. De ha jól csinálod, akkor nem lesz rá szükség)
* Installáld a fent linket MiniTool Partition Wizzardot, és indítsd el.
* Keresd meg a FAT32 tipusú kártyád

* Jobb klikk és válaszd ki a „Move/Resize Partition”-t
* Használd a nyilacskát és állítsd be, hogy mekkora legyen az új partíciód, amelyikre az appokat fogod rakni (ez a partíció láthatatlan lesz a PC számára később) Állítsd neked ideálisra, mondjuk 1024mb. (hogy mi az ideális méret? A post végét olvasd el)
FIGYELEM! Véletlenül se csinálj a FAT32 partíció előtt is egyet. Tehát az "Unallocated space before" nál nem lehet semmi! Ha mégis tett oda valamekkora részt, KEZD ELŐRŐL!
* oké-zd le

* Most megtalálható legy egy "Unallocated" partíció rész.

* Jobb klikkelj rá és katt a "Creat"-re
* Katt a Yes-re (az üzenet leírja, hogy ezután a Windows nem fogja látni ezt a partíciót)
* A partíció típusa legyen Ext2! ( ennek csak akkor kell másnak lenni pl ext3/ext4 ha a főzött romod azt kéri)
FIGYELEM!!!Innentől kezdve nem változtathatod meg a partíció méretét. Maximum 2 GB ajánlott. Aki ezt a leírást írta 1 GB-ot csinált, több mint 150 app van rajta és még mindig 360 MB szabad helye van. Én (aki lefordította azt :P) 8 GB-os kártyából 600 MB-ot csináltam, kb 30-35 app van rajta és 430 MB szabad hely még van rajta. Azért nem 1 GB-ot csináltam mert sok zenét, néha 1-2 sorozatot is tárolok a telón ezért kell a nagy felhasználható partíció. Szerintem az 500-600 MB elég.
* Ne feledd hogy "primary" kell hogy legyen, ha logical állítsd át!!!
* Nevezd át, ha akarod, majd Oké-zd le.
* Kattints a nagy "Apply" gombra a bal felső sarokban, ha biztos mindent rendben állítottál be!
* Klikk a Yes-re a felugró ablakon, és várd meg míg befejezi.

Grat, kész a particionálás!

Jöhet a csoda:

* Vedd ki a kártyát, és tedd a telóba.
* Indítsd el a telefont és szedd le a marketről a sokat emlegetett Link2SD appot
* Indítsd el. Első alkalommal megkérdezi, hogy milyen típusú a második partíció. Állítsd be Ext2-re (ha más fajtát csináltál akkor természetesen azt a fajtát)
* Kövesd az utasításokat és rebootol a telót.

Készen vagyunk!

Tippek a használathoz.

A menü gombot megnyomva meg tudod nézni a partíciókat.
Érdemes beállítani, hogy automatikusan "linkelje" az újonnan feltett appokat. Menü - Beállítások - Auto linkelés pipa + Autolinkelés beállításnál pipáld ki mind a hármat.

Mint írtam az elején, launcherek, widgetes appok, billentyűzet appok, zene lejátszó, call meter 3G, háttérbe folyamatosan futó appok és hasonlók, na ezeket nem érdemes átrakni, mivel a belső memória értelem szerűen gyorsabb, így ha sd-n lenne lassabban töltenének be egy újraindításkor, a widgetek nem működnének, és magunk a programok sem működnének rendesen. Ez az előnye a Link2SD-nek az App2SD és a Data2SD vel szemben. (De ne feledd, ha az autolinkelés beállítod, akkor ezeket az appokat utána vissza fel rakni először sd-re majd a belsőmemóriába)

Probléma megoldás

* Ha valami nem működik, vagy újra akarod particionálni, ne feledd az elsődleges partíció mindig FAT32 és aktívnak kell lenni, a többinek pedig primary-nak és NEM logicalnak
*Ha nem működik az Ext2 partíció próbáld meg FAT32 típusban megkreálni a második partíciót
*Ha nem látod azonnal hogy átlinkelte volna várj egy kicsit. Néha időbe telik.
* Ha újonnan rakod fel a Link2SD-t és a legelső linkelést végzed és több appot linkelsz az SD-ről (melyeket korábban raktál át, még a Sense segítségével) ne ijedj meg hogy a belső memóriát elfogy, és azt írja hogy megtelt. Csak rebootold a telefont és vissza kapod a belső memóriád!
** Nekem speciel D722-ön Ext4-el működött.

Figyelem! Nagyon óvatosan pakolgassunk csak át dolgokat, rendszeralkalmazásokat például ne nagyon, nem szereti. Hasonló jó alkalmazás a FolderMount [ROOT], ezzel csak mappákat lehet áthelyezni és átlinkelni a külső sd kártyára.

Az automatikus fényerő szabályzás "spórolás" miatt kimaradt ebből a telefonból, de szerencsére van erre egy lehetséges megoldás, már ha valaki igényli ezt a funkciót. Az alkalmazás még nem volt tesztelve, várjuk a véleményeket.

Lux Lite és Lux

KitKat alatt nehézségekbe ütközik az alkalmazások (külső) micro-sd kártyára való áthelyezése. Ebben tud segíteni ez az alkalmazás: SDFix: KitKat írható MicroSD Root szükséges hozzá. Az alkalmazás még nem volt tesztelve, várjuk a véleményeket.

160 karakter az sms-ben, ékezetekkel! Szuromi János barátunk írt egy kis alkalmazást, a neve: Smstext. Az alkalmazás arra kínál megoldást, hogy sms írás közben ha valami csoda folytán szépen magyarul írjuk a szöveget, akkor a speciális karakterek sokszorosan számolódnak. (Android hiba, bővebben erről itt: [link] ) Az alkalmazás módosítja az sms szövegét, és azt küldi el, nagyon hasznos.

Ugyanezt tudja a Handcent Sms is. (Handcent SMS Hungarian Language)

Híváskori rezgések. Ha valakinek nem működik esetleg a gyári tárcsázónál a "Kapcsolatjelző vibrálás", vagy kevesli a funkciót (hiszen csak az állítható be, hogy akkor rezegjen, ha a másik fél felveszi), és/vagy a Gravity Box-os híváskori rezgések sem mennek, azoknak itt egy alternatíva: Callvibrate hun - saját fordítás. Direkt a barátnőmnek. Állítható a rezgési minta, és a rezgések: ha elindítasz egy hívást, ha a másik fél felveszi, ha a másik fél/te leteszi. Nem eszik sok memóriát/erőforrást sem.

Titkos menü/kódok. A következőkben a lentebb leírt kódokkal egy titkos menüt és pár hasznos információt lehet megtudni a telefonról.

Titkos menü, írd be a tárcsázóba: 3845#*722# erre előugrik egy menü, amiben teszteket, módosításokat lehet végrehajtani. Figyelem, ha nem tudod mi mire való, ne piszkáld!

Szintén a tárcsázóba kell írni, nem volt mind tesztelve:

*#06# – IMEI number

*#*#4636#*#* – Phone information, usage statistics and battery

*#*#34971539#*#* – Detailed camera information

*#*#273282*255*663282*#*#* – Immediate backup of all media files

*#*#197328640#*#* – Enable test mode for service

*#*#232339#*#* – Wireless LAN tests

*#*#0842#*#* – Backlight/vibration test

*#*#2664#*#* – Test the touchscreen

*#*#1111#*#* – FTA software version (1234 in the same code will give PDA and firmware version)

*#12580*369# – Software and hardware info

*#9090# – Diagnostic configuration

*#872564# – USB logging control

*#9900# – System dump mode

*#301279# – HSDPA/HSUPA Control Menu

*#7465625# – View phone lock status

*#*#7780#*#* – Reset the /data partition to factory state

*2767*3855# – Format device to factory state (will delete everything on phone)

*#*#7594#*#* – Enable direct powering down of device once this code is entered

*#*#273283*255*663282*#*#* – Make a quick backup of all the media files on your Android device

*#*#232338#*#* – Shows Wi-Fi MAC address

*#*#1472365#*#* – Perform a quick GPS test

*#*#1575#*#* – For a more advanced GPS test

*#*#0283#*#* – Perform a packet loopback test

*#*#0*#*#* – Run an LCD display test

*#*#0289#*#* – Run Audio test

*#*#2663#*#* – Show device’s touch-screen version

*#*#0588#*#* – Perform a proximity sensor test

*#*#3264#*#* – Show RAM version

*#*#232331#*#* – Run Bluetooth test

*#*#232337#*# – Show device’s Bluetooth address

*#*#7262626#*#* – Perform a field test

*#*#8255#*#* – Monitor Google Talk service

*#*#4986*2650468#*#* – Show Phone, Hardware, PDA, RF Call Date firmware info

*#*#1234#*#* – Show PDA and Phone firmware info

*#*#2222#*#* – Show FTA Hardware version

*#*#44336#*#* – Show Build time and change list number

*#*#8351#*#* – Enable voice dialing log mode, dial *#*#8350#*#* to disable it

##778 (+call) – Show EPST menu

These codes are specific to HTC devices only:

##8626337# – Run VOCODER

##33284# – Perform field test

*#*#8255#*#* – Launch Google Talk service monitor

##3424# – Run diagnostic mode

##3282# – Show EPST menu

##786# – Reverse Logistics Support

Ezzel az alkalmazással elvileg ki lehet függetleníteni a LG D722-es telefont is, potom 1800-2000 Ft-ért. Unlock phone by CODE Nem volt még tesztelve! Én kipróbáltam volna, de a miénk független. Ha valaki teszteli, ossza meg velünk a tapasztalatokat.

omarion23 kolléga megpróbálta ezzel a módszerrel, és sikeres a művelet: ebay

A szerkesztés idején 400 ft... Újabb infó erről: [link]

Egy XDA-s kolléga megosztott egy módszert, mellyel a Quick Circle tokot használók meg tudják változtatni az óra arculatát. Leírás itt: [link] Pár kép belőlük:

D724-re, a dual verzióra már van Lollipop, úgy néz ki. Remélem lassan jön a D722-re is, Ahogy írják páran, nincs benne bug, legalábbis még nem találtak.De ezt még nem szabad a D722-re tenni!!!

Pár kép:

Alkalmazások (apk) letöltése egyszerűen és könnyedén közvetlenül a Play áruházból. Nincs más dolgod, mint a Google Play linket bemásolni kijelölt mezőbe, ami majd generál neked egy letöltési linket. Ez egy nagyon egyszerű és gyors módja a friss alkalmazások beszerzésének pc-re. És ez nem warez!

Linkek: Apk-DL.com és Downloader-apk.com

Betűmódosítás, telepítés.

Egy kérés/kérdés érkezett hozzánk a topicon:

Helló!
Rootolás nélkül van mód arra, hogy megváltoztassuk a telefon betűtípusát egy általunk adottra, pl Helveticára?

A válaszom:

Fent a playen is van egy csomó alkalmazás, ami kicseréli vagy új betűket telepít. Van ami jó, de van ami bootloop-ot okoz,érdemes elolvasni a hozzászólásokat. Ezenkívül még számtalan leírás és megoldás, trükk létezik erre a problémára, (ezekbe most nem mennék bele, és több időt erre nem is akarok fordítani) ezekből most egyet osztok meg veletek. A linkelt oldalon 65 telepíthető font van, apk formátumban, lehet őket tesztelni, ami nem tetszik, uninstall...

Letöltés... Az LG SamrtWorld-ből is lehet letölteni betűtípusokat.

Gyári webböngésző, vagy olyan böngésző esetén, ami alapban nem játssza le/támogatja a flash tartalmakat, itt egy alkalmazás/plugin.

Ha valaki nem tudja, hogyan lehet feltenni a kijelzőre fóliát vagy edzett üveget, ez a két videó segíthet.

A blog létrejöttéért és az információkban való segítségért köszönet az LG G2 topicnak/összefoglalójának, valamint; bigdee888; Szala86; toto0569; DroiDMester; head1shot; adamzflash; Laca0-nak.

##################################################################################

Szeretnéd megköszönni a munkám? Na jó, meghívhatsz egy sörre :)
I want to thank my job? Well, you can call a beer :)
Möchtest du meine Arbeit zu bedanken? Na gut, kannst du mich auf ein Bier einladen. :)

##################################################################################

Hozzászólások

(#1) Meggyi001


Meggyi001
veterán

Sziasztok! Bármilyen kérdésetek, észrevételetek vagy ötletetek van, kérlek, itt kérdezzétek: LG G3-S Mini helyett S topic.

https://gamergep.hu/

(#2) Mark1


Mark1
csendes tag

2015 januártól nem működik a függetlenytő kód vásárlás (hogy meddig nem tudni mert al LG szerverek állnak/változtak)
Tehát óvatosan a fizetéssel mert nem mindenhonnan kapjuk vissza a pénzt ha nincs kód, főleg ha kamu a kód.

Üdv.

(#3) Meggyi001 válasza Mark1 (#2) üzenetére


Meggyi001
veterán

Oké, köszönjük, beírom...

https://gamergep.hu/

(#4) enigmawutash


enigmawutash
tag

:R pazar összeállítás, csak erre tévedtem mert ismerősöm fog ilyet venni jó kezekben lesz a support miatt grat

(#5) Meggyi001 válasza enigmawutash (#4) üzenetére


Meggyi001
veterán

Én köszönöm a dicséretet! :) :) Jó kis teló a középkategóriában, ajánlom neki :)

https://gamergep.hu/

(#6) nyoka


nyoka
csendes tag

Üdv!

Hasznos leírás,nagyon köszönöm! Behívtalak egy sörre...

(#7) Meggyi001 válasza nyoka (#6) üzenetére


Meggyi001
veterán

Nagyon szívesen, én és mi köszönjük! Már iszogatom is!

Ő hozta ki:

https://gamergep.hu/

(#8) nyoka


nyoka
csendes tag

Nekem is kihozhatná....

(#9) Meggyi001 válasza nyoka (#8) üzenetére


Meggyi001
veterán

:D

https://gamergep.hu/

(#10) nyoka


nyoka
csendes tag

Üdv!

Valaki dobna egy képet,hogy nézne ki a led értesítő???!!

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.