2024. április 22., hétfő

Gyorskeresés

Trónok harca – Kit Harington kikotyogta, mi lesz Havas Jon sorsa! Spoiler!

Írta: | Kulcsszavak: trónokharca . kitharington . havasjon

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Nagyon hamar megtanultuk, hogy George R.R. Martin Tűz és Jég dala regényciklusában és az azt feldolgozó Trónok harca sorozatban senki sincs biztonságban, senki! A karakterek úgy hullanak, mint a legyek, még azoknak a figuráknak sincs kegyelem, akik sokáig a történet főszereplőinek tűntek. Pont ez (is) adja meg a sorozat különlegességét, hogy bármikor képes meglepni a nézőket.

FIGYELEM!!! HATALMAS ŰBER-GIGA-MEGA SPOILER!!!!! CSAK A SAJÁT FELELŐSSÉGEDRE OLVASS TOVÁBB!!!

Évadról évadra egyre kevesebben vannak azok a karakterek, akiket a sorozat elrajtolása óta fő(bb)szereplőnek tekinthetünk. Az egyik közülük Havas Jon, sokak igazi nagy kedvence, a hányatott sorsó fattyú, aki a Trónok harca ötödik szezonjára a Fal, azaz az Éjjeli Őrség parancsnokává nőtte ki magát. De vajon mi lesz az ő sorsa? A figurát megformáló Kit Harington a legutóbbi interjújában elárulta!

UTOLSÓ FIGYELMEZTETÉS! SPOILER KÖVETKEZIK!!! MÉG VISSZAFORDULHATSZ!

Mindazok, akik elolvasták George R.R. Martin eddigi könyveit, vagy végig nézték az HBO sorozatának eddigi évadait, tudják, hogy Jon-t utoljára épp elvérezni láttuk, miután az őt eláruló Varjak agyonszurkálták. A rajongók egy része szerint, ezzel véget is ért Havas történetszála, mások még bizakodnak, hogy talán még van remény az északi fattyú megmentésére, s sokan egyenesen biztosak benne, hogy Jon nem hal meg, vagy ha meg is hal, bizony visszatér a halálból!

A Havas Jon-t életre keltő Kit Harington a minap a belga Humo magazinnak adott interjújában a jövőjéről és a terveiről beszélt, ezalatt pedig elkotyogott egy-két elég egyértelmű infót a karaktere jövőjét illetően is.

SPOILER!

Harington: A lényeg, hogy most már tudom, hogy pontosan mennyi ideig él még a szerződésem, és addig…

Riporter: Hány további szezont jelent is ez pontosan?

Harington: Ha-ha, szép próbálkozás! (nevet) Erről nem beszélhetek. Maradjunk annyiban, hogy a Trónok harca az életem része marad még egy ideig, és a harmincas éveimben fogok járni, mire vége lesz. Egy biztos, amikor eljön az a nap, hogy már nem vagyok a Trónok harca részese, azt mindenki észre fogja venni, mert akkor belevetem magam a filmes projektekbe. (nevet)

Na, most ebből mindenki maga vonja le a következtetéseket! Nem állítunk semmit biztosra Hava Jon jövőjét illetően, ahogy Harington sem tette, de azért le tudunk vonni bizonyos következtetéseket. Jöjjön most egy kis szubjektív okfejtés a színész nyilatkozatát átgondolva. Mit is tudunk, s mire következtethetünk?

Kit Harington-nak a Trónok harcás szerződésébe van foglalva, hogy nem vágathatja le a haját, amíg a szerződés él. Ez tény. A fiatal színész haja még mindig hosszú, hónapokkal az utolsó jelenete leforgatása után is. Ez tény. Elmondása szerint a harmincas éveiben fog járni, mire búcsút int a sorozatnak, most még csak 28 éves. Ez tény. Tehát még minimum 2-3 év, de inkább több, mire nem lesz köze a szériához. Ez tény. Azt mondta, hogy ha végez a Trónok harcával, a mozifilmes projektekbe fog temetkezni. Ez egyelőre nem történt meg, mindössze egy kisebb filmen dolgozik jelenleg. Ez tény. Valamint az is tény, hogy többször látták Írországban az új évad forgatásán, párszor lencsevégre is kapták!

Abba már bele se megyek, hogy ott van a Falnál a misztikus Vörös Papnő, Melisandre… Aki kiszámíthatatlan ugyan, de már láttunk rá példát, hogy bejöttek a jóslatai és működött a mágiája. Arról se teszek említést, hogy a könyvekben egyértelműen kiderült Jon-ról, hogy Bran-hez hasonlóan varg, vagyis bele tud szállni az állatok testébe, és ugye ott van a rémfarkasa Szellem… Azt pedig már végképp nem hozom szóba, hogy Lady Stoneheart-ról is sokat pletykáltak az elmúlt hónapokban. No, meg az L+R=J meg az Azor Ahai teóriák… Á, hagyjuk!

Kit Harington elmondta, amit elmondott, döntsétek el, hogy mindez mit jelenthet! Az ötleteiteket írjátok meg bátran kommentekben! Tárgyaljuk ki, hogy vajon mi lesz Havas Jon sorsa! Egy valamiben egyet érthetünk, Jon sorsától függetlenül is a 6. évad ígérkezik a legizgalmasabbnak, hiszen a temérdek új karakter (Euron Greyjoy, a Tarly-k) mellett láthatjuk a fiatal Ned-et, visszatér Bran, talán Lady Stoneheart is, és nem utolsó sorban a sorozat története végre teljesen lehagyja a könyveket!

FORRÁS.

Hozzászólások

(#1) petipetya


petipetya
nagyúr

Köszi az infót, kíváncsi voltam, mivel várom már a folytatást. :R Ebben a posztban az volt az idegesítő, hogy folyamatosan megszakítottad a spoileres felhívással. Elég lett volna egyszer az elején.

[ Szerkesztve ]

"nincs rá lezsóidő"

(#2) Ofanaht


Ofanaht
csendes tag

Én emlékszem erre a beszélgetésre még korábbról. (Ja, most nézem a forrást...)

Mivel már így is más irányba viszik a sorozatot mint a könyvet és nagy eséllyel a legérdekesebb/látványosabb végkifejletet akarják a sorozatnak nagy eséllyel Azor Ahai lesz belőle, de lepjenek meg. :)

(#3) LendvaiFeri1 válasza Ofanaht (#2) üzenetére


LendvaiFeri1
addikt

Más nem is lehetne AA. Danyre max. ráillik, de nem valószinű, hogy ő legyen az. A könyvben is valószinűleg Joni lesz.

(#1) petipetya

Fő az elővigyázatosság. :DDD

So lock up your daughter, lock up your wife, lock up your back door and run for your life

(#4) Ofanaht válasza LendvaiFeri1 (#3) üzenetére


Ofanaht
csendes tag

Az a gond, hogy a "könyvben is valószínűleg" nálam azóta nem él, mióta a sorozat irányt váltott és Martin kijelentette, hogy ez lehet vissza fog hatni a könyvre. (Akár jó, akár rossz értelemben, majd kiderül.)

(#5) LendvaiFeri1 válasza Ofanaht (#4) üzenetére


LendvaiFeri1
addikt

Ha vissza is hat, nem hiszem, hogy ilyen nagyvonalakban fog. Viszont ha egy ilyen miatt "bedurcizik", és ezért nem lesz igaz sok Jonnal kapcsolatos teória, akkor elég pipa leszek. De szerintem más is.

So lock up your daughter, lock up your wife, lock up your back door and run for your life

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.