2024. július 22., hétfő

Gyorskeresés

LÁsZló napi legózás

Írta: | Kulcsszavak: lego . death star . x-wing . luke skywalker . tie fighter

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Mivel viszonylag régen jelentkeztem már egy kis legózással, igy gondoltam, hogy a LÁsZló nap tökéletes lesz a következő etapra.
Lesz néznivaló bőven, viszonylag kevés érdemi legózással, de érdemes lesz maradni, lehet pihenni a nagy D3 hajtásban :)

A készleteket tekintve 3 lesz bemutatva: 9676-9677-66254, illetve egy kis bónusz, csemege gyanánt.

Nézzük is a főszereplőket egy közös képen!

Az első két versenyző a Lego Buildable Galaxy sorozatának két tagja, a 9676-os Tie Interceptor a Halálcsillaggal az első szériából, illetve a 9677-es X-Wing Fighter a Yawin 4 bolygóval a második szériából.
A készletek csomagolása ötletes, mivel az adott bolygó rejti magában a legót, összerakás után pedig karácsonyfadísznek is tökéletes, de kb. bárhova fel lehet lógatni őket.

Az összeállítási útmutató 26 oldal, és 28 lépésben állítható össze az adott készlet, buktatók nélkül :) . A járműveket pedig egy miniatűr display-re tudjuk rögzíteni, ahol is 360 fokban forgatható lesz.

Alant pár kép az összerakott mütyürökről.

A harmadik "készlet" egy évfordulós kiadás a Gentle Giant sorozatból, ami Luke Skywalkert ábrázolja Lego valójában.

Mivel a 30 éves évfordulóra készítette a Lego, limitált készlet, 1500 db készült összesen belőle, sorszámozott dobozzal.
Sajnos én doboz nélkülit találtam, kicsit kopott állapotban, így nem tudom, hogy pontosan hányadik az ezerötből. Tehát mindenki választhat egy számot 1 és 1500 között :)

Összerakva 7.5 cm széles, és 13.5 cm magas a srác, 4 elemre lehet szétkapni, amik mágneses elven ragaszkodnak egymáshoz, ahogy a képen is látszik.

A sorozat többi tagja jóval limitáltabb, így aranyárban beszerezhető csak, a Storm Trooper és Darth Vader 100-200 USD között mozog, Boba Fett pedig 300-nál kezdődik, ha egyáltalán talál belőle az emberfia. Ezekből szintén 1500 db készült összesen, figuránként.

Az utolsó cucc, egy emblémás fémdoboz, melyet szintén a barátnőmtől kaptam, valamikor 1-2 hete, meglátta, és elhozta, jelzem 1 db volt belőle :) . A millió dolláros kérdés pedig az, hogy mi van a dobozban? :)

Látom nem megy, úgyhogy segítek, hologramos francia kártya pakli :) .
Már a fémdoboz is elég korrekt, amiatt is bőven megérte a cucc, de a kártyákon is lehet flesselgetni rendesen. Egy problémám van csak vele, miért Jar-Jar a Joker....

***

Végül pedig a bónusz, a tuti. Történt, hogy az idei szegedi borfeszt ideje alatt figyeltem fel egy kiállításra, amit a helyi plázában rendeztek. Témaköre természetesen legó, überbrutál körítésben, készítettem is pár száz képet, amit linkelek a végére.
Öröm mindenkinek, hogy országos volumenű a dolog, Szeged csak az első állomás volt, ergo ha ideérnek Pestre, biztos, hogy megnézem megint :)

Lego kiállítás Szeged

Ennyi lett volna a LÁsZló napi legózás, következő készlet egy 10188-as berendezett halálcsillag lesz, ami eladósorban van nálam, de egyelőre nem kell senkinek sajnos, így egy teszt erejéig összerakom, hogy mindenkinek jó legyen :)

Hozzászólások

(#1) LÁZ


LÁZ
addikt

Broáfka Ottokár ajánlásával :D

insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween special figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO PC/PS5 FOR SZÉL

(#2) Иван


Иван
őstag

Sabaccozni tudsz?

Amúgy király cuccok :R

i5 10400f | ASUS RTX 3060 Ti 8GB LHR | 16GB DDR4 | Asus TUF VG27AQ | meg egy csomó körítés | Nintendo Switch V2

(#3) LÁZ válasza Иван (#2) üzenetére


LÁZ
addikt

vágom, hogy mi az, de nem tudok játszani :D

insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween special figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO PC/PS5 FOR SZÉL

(#4) Иван válasza LÁZ (#3) üzenetére


Иван
őstag

Én egyszer szedtem le programot, meg is tanultam (SZERK szerintem azóta sikeresen el is felejtettem). Nem nehéz, nagyban hasonlít a black jackhez :K

[ Szerkesztve ]

i5 10400f | ASUS RTX 3060 Ti 8GB LHR | 16GB DDR4 | Asus TUF VG27AQ | meg egy csomó körítés | Nintendo Switch V2

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.