2019. január 23., szerda

Gyorskeresés

Logitech® Wireless Combo MK220

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A sors úgy hozta, hogy a vezetékes eszközök nem játsszanak abban a környezetben amiben a notebookot használom pl filmnézés vagy asztali üzemmódban, böngészés közben. Kollégámnál láttam meg a Logitech® Wireless Combo MK220-at és beneveztem én is egyre.

Nagyon összenyomták a billentyűzetet, rendkívül könnyű. A gombok nyomása kellemes és halk. Kiosztásuk magyar, de kapható angollal is. Annyira könnyű és egyszerű a billentyűzet háza, hogy el is lehet mindenféle erőfeszítés nélkül csavarni. Kihajtható emelők találhatóak hátul. Helyet kapott az Fn billentyű is ctrl mellett. Ezek a feliratnak megfelelően funkcionálnak is mindenféle driver nélkül.

Az egér magas, ellenben nagyon pontosan és kényelmesen használható. AA elemmel vagy akkumulátorral működik, súlya ennek megfelelően alakul. A mikrokapcsolók eléggé hangosak, de nyomásuk kellemes és kis távon dolgoznak.
Akku élettartamról még nincs személyes tapasztalatom, de a kollégám hónapok óta használja a billentyűzetet (gyári elemekkell) és még az egér sem merült le. Papíron 24 hónapot bír a billentyűzet és 5-öt az egér.
Az egér mellesleg optikai elven működik és nincs benne semmiféle LED megvilágítás. "Invisible Optic"
Sem a billentyűzeten, sem pedig az egéren nem található bekapcsoló gomb. Teljesen automatikusan kapcsolnak be, nincs időkésleltetés a használat megkezdésekor, mintha mindig online lenne mindkét eszköz.
Működési zavarral már összefutottam. Kimaradó lassan reagáló karakter bevitel volt a hiba. Okára nem jöttem rá, de az biztos, hogy a billentyűzetet érintette és azután szűnt meg, hogy kihúztam a korábbi wireless egeret az USB portból.
Amit hiányolok az a billentyűzetmegvilágítás, de el tudom képzelni, hogy kap egy kis fehér LED-et a az elemekre kötve. :)
Windows 7 felhasználó vagyok, semmi extra drivert nem telepít, azaz semmi logitech eszköz, minden standard driverrel megy.

Az USB portba csatlakozó jeladó 5V-on 55mA-t kér a számítógéptől. Mérete elég nagy, de cserébe lekezeli az egeret és a billentyűzetet is.

Képek:

Hozzászólások

(#1) mrlt


mrlt
(kvázi-tag)

Van egy M185 egerem évek óta teszi a dolgát. Szintén Invisible Optic, ami azért az mert nem egy szemkisütős piros vagy kék led van benne, hanem egy infra led, ami ugye az emberi szemnek láthatatlan.
Nézd meg a telefonod kameráján keresztül, és láthatod hogy ott pislog benne a fény. :)

Go Pack Go! | PSN: mrlt_01 |

(#2) Hieronymus


Hieronymus
(senior tag)
LOGOUT blog

Használ sokáig megelégedéssel.

Nekem egy EX110-es combom van. 2006 nyarán vettem. Kicsit már megkopott, de még teszi a dolgát.
Az eredetileg matt egér, ma már zongoralakk fényével csillog a kézzel érintkező feküleletein.

Ha értelmetlen hozzászólásommal találkozol, az nem a véletlen műve. A Fantasztikus tag, címre hajtok! Muszáj hozzászólnom.

(#3) Kolondrum


Kolondrum
(PH! félisten)
LOGOUT blog (1)

Sajnos nem nagyon akar menni, pontosabban olyan szennyezett a környezet, hogy a billzet alig akar menni egy adott helyen a notitól ha kanapéról TV-n netezek. Az lesz a baja, teszteltem már. Gyááá.
[link]

Én is motorozok....

(#4) KaiotEch


KaiotEch
(PH! nagyúr)

Ejjdejólmegyvalakinek i7-es elitebook :D

Ha nem működik jól a Xiaomi telefonod és fejfájást okoz, akkor az a MIgrén? ™ || Adottságaim miatt meghívtak egy p0rnófilmbe szerepelni. Én vagyok a férj, aki elmegy otthonról.

(#5) Kolondrum válasza KaiotEch (#4) üzenetére


Kolondrum
(PH! félisten)
LOGOUT blog (1)

Látszat! :R

Én is motorozok....

(#6) sanzi89


sanzi89
(PH! addikt)

Nem tudom, hogy a Logitech miért nem hozza le a belépő kategóriába is az Unifying vevőegységet...

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#7) sqpp


sqpp
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én soha többet Wireless... csak a SteelSeries és csak vezetékes :P

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.