2022. november 30., szerda

Gyorskeresés

Cooler Master Devastador egérmodding verseny nevezés.

Írta: | Kulcsszavak: egér . modding . cooler . master . verseny

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Sziasztok!
Többszöri megfontolás után úgy döntöttem, hogy én is nevezek az idei évben megrendezett egérmodding versenyre. Mivel közeleg a határidő én is felfedem az eddigi terveimet, céljaimat az egérrel.

Mikor meghirdetésre került a verseny és elolvastam a kiírást,majd szemügyre vettem az egeret, nem voltam valami lelkes. Az egyetlen dolog az egérben ami tetszik, az a szimmetrikus formája. Világéletemben ilyen formájú egerekkel dolgoztam,így ezekhez vagyok hozzászokva. Azonban a többi alkotórész, a design nem igazán az én szájízem. De sebaj, így legalább lesz mit moddingolni. :)

Elsődleges szempont számomra,hogy az egér funkcionalitását növeljem, használhatóbb eszközt hozzak létre. Fontos a tartósság, a méret, a dőlésszög és a minél kézreesőbb forma. Ne feledjük, hogy az egér eredetileg mindennapos használatot kell kiálljon, így nagyon összetetté válik a feladat.

Ami számomra problémát jelent,az az egér puszta mérete. Mivel eddig csak házakkal dolgoztam,ott a nagyobb szerszámokkal még elmímel az ember, de egy ekkora tárgyon ezek már nem használhatóak, így biztosan sok kicsi kéziszerszámot, vagy nem hétköznapi eszközt kell használnom a célom elérésében. Ez persze mégtöbb munkaórát is jelent egyben.

Végül felteszek két képet,amivel valamennyire tudom szemléltetni- nagy vonalakban - a terveimet.

A képek remélem jól szemléltetik,hogy hol szeretnék átalakításokat végezni. Az egér dőlésszögét megváltoztatom, ezzel az orrát minimálisan felemelem.A jobb siklás érdekében a gyári talpakat kukázom, és egy másik, lehetőleg tartósabb anyagot keresek a helyére, ami minél kisebb felületen fog érintkezni az adott felülettel, ezzel az ellenállást csökkentve.

A DPI gomb helyére beteszek valamit, és erre fogom ráhelyezni a CM logót is a tervek szerint.Ha lesz még hely az egéren belül, és szükségét is látom, akkor kitalálok egy módszert az egér súlyozására is.

Továbbá a két fő nyomógomb is átesik egy átalakításon, terveim szerint két gödröcskét alakítanék ki az ujjak számára, amibe "belefeküdnének" az ujjak.Ennek a pozícióját nehéz lesz megtalálni,mert mindenkinek más a kényelmes,de reményeim szerint ezzel tudom növelni a komfortérzetet és stabilizálni egér mozgását, és így az ujjak se tudnak lecsúszni az egér felületéről. Ez FPS játékok során hálás dolog tud lenni ujjbegyes fogás során(igen,én így fogom az egeret). :K

További tervek vannak még a kábellel és a színvilággal is, de ezekkel csak akkor tudok foglalkozni, ha a főbb terveket meg tudtam valósítani. Konkrét színekkel nincs elképzelésem, ezt majd a kész egér formája fogja ihletni.

Remélem a terveimet meg tudom majd valósítani, és közben érvényesíthetem eddigi tapasztalataimat, valamint újabbakkal is gazdagodhatom. Sok sikert kívánok minden jelentkezőnek.

Hozzászólások

(#1) pulutodurumo


pulutodurumo
őstag

Ha a súrlódási ellenállást akarod csökkenteni, inkább nagyobb talpakat válassz, ne kisebbeket. Nagyobb felületen oszlik el majd a terhelés. Mit gondolsz?
Nem akarok okoskodni, de ez így tűnik logikusnak.

"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"

(#2) #68237056 válasza pulutodurumo (#1) üzenetére


#68237056
törölt tag

"...a súrlódási erő, nem függ az érintkező felületek nagyságától..."

(#3) pulutodurumo válasza #68237056 (#2) üzenetére


pulutodurumo
őstag

Most, hogy elgondolkoztam rajta tényleg nem. :B

"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.