2024. május 28., kedd

Gyorskeresés

Xiaomi Mi Mix 2S - XIAOMI.EU ROM tiszta telepítés lépésről lépésre

Írta: | Kulcsszavak: Xiaomi . Mi Mix 2S . xiaomi.eu . TWRP . tiszta telepítés . custom ROM

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Hivatalos MIUI kiadásról xiaomi.eu kiadásra történő váltás esetén szintén az alábbiak szerint kell eljárni.

Előkészületek, szükséges lépések ROM telepítés előtt:

1. Akku feltöltés, adatmentés:

Akkut töltsd fel min. 50%-ra és mindent ments le a telóról amire szükséged lehet, mert minden adat törlődni fog, képek, videók...stb. beleértve!

2. Bootloader nyitás:

Minden Mi fiókkal rendelkező felhasználó külön igénylés nélkül jogosult bootloader nyitásra aminek feltétele, hogy aktív használat mellett a telónak Mi fiókkal összekapcsolt állapotban el kell töltenie 168 órát (ez az időtartam Mi fióktól, készülék típusától függően változhat). Havonta egy, de maximálisan négy készülék nyitható egy év alatt.

Mi fiókkal összekapcsolást itt kell elvégezni:

Settings > Additional settings > Developer options* > Mi unlock status: Add account and device.

*Developer options engedélyezése: About phone/My device menüben 7x érintés a MIUI verzión

Ha letelt az előírt várakozási idő, akkor töltsd le innen az unlock tool-t > indítsd el a telót fastboot módban (kikapcsolt állapotban power + hangerő le gombok nyomva tartva a fastboot logo megjelenéséig) > telót csatlakoztasd kábellel PC-hez > futtasd unlock tool-t rendszergazdaként > add meg a kért adatokat és unlock.
Bootloader nyitás hibaelhárítás és tippek: Mi Devices Bootloader Unlocking Announcement, Troubleshoot, and Tips

3. ADB, Fastboot és Device driverek telepítése:

Innen töltsd le legfrissebb 15 seconds adb telepítő fájlt (v1.4.3), futtasd rendszergazdaként, üss minden kérdésre Y-t (mint Yes) és ENTER-t. Utolsó lépésnél a device drivers (eszközmeghajtók) telepítéséhez felugrik a telepítési varázsló, ahol kattints a NEXT-re és végül FINISH-re.Telepítés eredményeként létrejön egy adb mappa a C meghajtó gyökerében: C:\adb

4. TWRP recovery image előkészítése telepítéshez:

Innen töltsd le a legfrissebb TWRP verziót, másold be a C:\adb mappába és az egyszerűség kedvéért nevezd át twrp.img -re. (.img a fájl kiterjesztése, átnevezéskor ezt nem kell a fájl nevébe beírni!!!)

5. ROM előkészítése telepítéshez:

Innen töltsd le a kívánt verziót PC-re. Amennyiben a telepítési folyamat 7. pontjában az ADB sideload telepítési opciót fogod választani (opció 2), akkor másold be a letöltött ROM-ot a C:\adb mappába és az egyszerűség kedvéért nevezd át rom.zip-re (.zip a fájl kiterjesztése!).

Telepítés folyamata:

1. Kábellel csatlakoztasd a telót PC-hez (maradjon csatlakoztatva a 8. pontig), majd kapcsold ki a telót és indítsd el fastboot módban (fastboot mode: kikapcsolt állapotban power + hangerő le gombok nyomva tartva a fastboot logo megjelenéséig)

2. PC-n nyisd meg C:\adb mappát > adb mappán belül SHIFT+Jobb klikk és válaszd "parancsablak vagy PowerShell ablak megnyitása itt" lehetőséget > TWRP telepítéséhez a parancsablakba másold be a következő adb parancsot és üss ENTER-t:

fastboot flash recovery twrp.img

3. TWRP recovery módban történő elindításhoz a parancsablakba másold be a következő adb parancsot és üss ENTER-t:

fastboot boot twrp.img

- Ha TWRP jelszót kér első indításkor, akkor add meg a képernyőzár feloldó mintád, vagy csak simán nyomj Cancel-t (data partíción lévő titkosítás miatt van, amit későbbi lépésben data partíció formázásával eltávolítunk)

4. TWRP recovery-ben válaszd "Keep Read Only" > Wipe > Swipe to Factory Reset (ez ugyanaz, mint Wipe: - Dalvik/ART Cache, - Data, - Cache)

5. TWRP recovery főmenü > Wipe > Format Data > írd be: yes (ez eltávolítja az encryption-t a data partícióról mindent gyalulva)

6. TWRP recovery főmenü > Reboot > Recovery

7. (opció 1) TWRP recovery főmenü > Másold fel előzőleg PC-n letöltött rom.zip-et a teló belső tároló (Internal Storage) gyökerébe > Install > ROM-ot kiválaszt: /sdcard... > Swipe to Confirm Flash

7. (opció 2) TWRP recovery főmenü > Advanced > ADB sideload > Swipe to start sideload

Miközben teló várja az adb parancsot, PC-n nyisd meg C:\adb mappát > adb mappán belül SHIFT+Jobb klikk és válaszd "parancsablak vagy PowerShell ablak megnyitása itt" lehetőséget > ROM telepítéséhez a parancsablakba másold be a következő adb parancsot és üss ENTER-t:

adb sideload rom.zip

7. (opció 3) TWRP recovery főmenü > Másold fel rom.zip-et PC-ről USB OTG pendrive-ra > csatlakoztasd USB OTG pendrive-ot telóhoz > Install > Select storage > USB-OTG > Tallózd be a ROM.zip-et > Swipe to confirm Flash

8. Telepítés végezetével Reboot to system és a teló leválasztható a PC-ről. Nem kell semmit wipe-olni.

XIAOMI.EU heti frissítések telepítése:

Fentiek elvégzése után a frissítések telepítése már sokkal egyszerűbb. Töltsd le az újabb verziójú ROM-ot a telóra, majd nyisd meg az updater alkalmazást és tallózd be a ROM-ot: Updater app > 3 pont a jobb felső sarokban > Choose update package > OK > innentől pedig már minden szükséges teendőt install script intéz automatikusan egészen a teló újraindításáig, vagy várj az OTA frissítésre.

Hozzászólások

(#1) Melafoto


Melafoto
senior tag

Köszönjük a munkád!
Érthető és részletes! :R

-Mela- -Tudatlanság a legnagyobb fegyver- Mi Mix 2s Black (EUStock) +Mi Band 3

(#2) Karavik válasza Melafoto (#1) üzenetére


Karavik
veterán

Köszi a visszajelzést! Szívesen....

Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 14 Global EU HyperOS]

(#3) carbapenem


carbapenem
tag

Köszönjük!!!, china rom-os telefon esetén mi az amit nem célszerű megtenni?

(#4) Liliom9


Liliom9
tag

Köszönöm a leírást!

Tökéletesen és problémamentesen ment végig a folyamat. :R :R :R

(#5) farkas00001


farkas00001
újonc

Hali!

Nekem sima mix 2-esem van, nem tudjatok letezik hozza olyan rom, ami nem miui, hanem sima stock android es kesz? (nem osszerakott olyan mintha, hanem tok alap mondjuk oreo, vagy valami)

(#6) Ance


Ance
őstag

Üdv!

Köszi a leírást! Mi a különbség a "Keep Read Only" vagy "Swipe to Allow modifications" között egyébként?

(#7) Karavik válasza Ance (#6) üzenetére


Karavik
veterán

"Swipe to allow modification" esetén system partíció mount-olása után TWRP file manager-ből hozzá tudsz férni r/w jogosultsággal a system fájlokhoz, azaz bármit tudsz módosítani, törölni a system-en

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 14 Global EU HyperOS]

(#8) Karavik


Karavik
veterán

7-es ponthoz beírtam több telepítési lehetőséget TWRP verziótól függően...

Nálam TWRP v5 nem érzékeli az érintéseket de valakinél meg működik (lehet készülék/panel függő). Nálam v6 vált be, de ez meg nem támogatja az USB MTP módot, így ROM felmásolása nem lehetséges TWRP recoevery módban, tehát csak ADB sideload vagy USB OTG telepítés marad

Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 14 Global EU HyperOS]

(#9) Karavik válasza Liliom9 (#4) üzenetére


Karavik
veterán

Köszi a visszajelzést!

(#3) carbapenem:

Nem tudom mire gondolsz, de amit nem célszerű megtenni China ROM-os XE modellen,pl. visszazárni a bootloader-t mert bootloop-ot okoz, ha pedig Mi fiókról is le lett választva a teló előzőleg, akkor lett egy szép tégla. Tehát telót nem célszerű Mi fiókról sem leválasztani, mert nem lesz unbrick lehetőség ilyen esetben.

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 14 Global EU HyperOS]

(#10) carbapenem válasza Karavik (#9) üzenetére


carbapenem
tag

köszönöm! ezekre gondoltam

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.