2024. május 28., kedd

Gyorskeresés

Xiaomi Mi11 Pro/Ultra: Gyári ROM-ról váltás xiaomi.eu ROM-ra fastboot telepítés

Írta: | Kulcsszavak: Xiaomi . Mi 11 Pro . Mi11 Pro . Mi11Pro . Mi 11 Ultra . Mi11 Ultra . Mi11Ultra . xiaomi.eu . telepítés . fastboot

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Android 12 alapú xiaomi.eu stable vagy weekly (beta) fastboot ROM kiadások telepítéséhez! Android 12 alapú xiaomi.eu recovery ROM kiadások telepítéséhez kattints ide

1. Előkészületek, szükséges lépések ROM telepítés előtt:

1.1 Akku feltöltés, adatmentés:

Akkut töltsd fel min. 50%-ra és mindent ments le a telóról amire szükséged lehet, mert minden adat törlődni fog, képek, videók...stb. beleértve!

1.2 ADB, Fastboot és Device driverek telepítése:

Töltsd le innen a legfrissebb 15 seconds adb telepítő fájlt > Futtasd rendszergazdaként > Üss minden kérdésre Y-t (mint Yes) és ENTER-t > Utolsó lépésnél a device drivers (eszközmeghajtók) telepítéséhez felugrik a telepítési varázsló > Kattints a NEXT-re és végül FINISH-re.A telepítés eredményeként létrejön egy adb mappa a C meghajtó gyökerében: C:\adb

Amennyiben PC a fenti driverek telepítése ellenére sem ismerné fel a telót fastboot módban, akkor töltsd le innen az Mi flash tool-t > Csomagold ki > Jobb klikk a XiaoMiFlash.exe fájlon > Futtatás rendszergazdaként > Nyisd meg Driver menüt > Install > OK > Lépj ki a programból

1.3 Bootloader nyitás:

1.3.1 Teló összekapcsolása Mi fiókkal és az ezt követő kötelező várakozás:

Minden Mi fiókkal rendelkező felhasználó külön igénylés nélkül jogosult bootloader nyitásra aminek feltétele, hogy a telónak Mi fiókkal összekapcsolt állapotban el kell töltenie 168 órát (ez időtartam Mi fióktól, készülék típusától függően változhat). Ebben a kötelező várakozási időszakban elegendő a telót bekapcsolt állapotban Wi-Fi-hez csatlakoztatva tartani, SIM kártya nem szükséges hozzá.

Mi fiókkal összekapcsolást itt kell elvégezni:

Settings > Additional settings > Developer options* > Mi unlock status: Add account and device.

*Developer options engedélyezése: About phone/My device menüben 7x érintés a MIUI verzión

1.3.2 Bootloader kinyitása, Mi Unlock tool használata (minden adatot törlődik a telóról):

Töltsd le innen az unlock tool-t > Indítsd el a telót fastboot módban (kikapcsolt állapotban power + hangerő le gombok nyomva tartva a fastboot logo megjelenéséig) > Telót csatlakoztasd kábellel PC-hez > Futtasd unlock tool-t rendszergazdaként > Sign in > Jelentkezz be Mi fiókodba és unlock > A nyitási folyamat végeztével a teló automatikusan újraindul és a készülék aktiválás képernyő fogad

- Most még nem szükséges a készüléket aktiválni, sem a kezdeti beállításokon végigmenni, mert a Power és hangerő le gombok egyidejű hosszan nyomva tartásával a teló fastboot módban újraindítható a xiaomi.eu ROM telepítési folyamat elkezdéséhez.

- Bootloader nyitás hibaelhárítás és tippek: Mi Devices Bootloader Unlocking Announcement, Troubleshoot, and Tips

1.4 ROM előkészítése telepítéshez:

Töltsd le innen a teló típusának megfelelő telepíteni kívánt stabil vagy weekly (beta) Android 12 alapú xiaomi.eu fastboot ROM kiadást PC-re (fastboot.zip) majd csomagold ki (WinRAR előnyben).

-7-Zip-el történő kicsomagoláskor "header error" hibát dob, de ezt figyelmen kívül lehet hagyni, nincs hatása későbbiekben a ROM telepítésre.

2. ROM telepítés folyamata (tiszta telepítés minden adat törlésével):

2.1 A telót fastboot módban kábellel csatlakoztasd PC-hez (fastboot mód: Power és hangerő le gombok egyidejű hosszan nyomva tartásával a fastboot logo megjelenéséig).

2.2 PC-n nyisd meg a kicsomagolt fastboot ROM mappát > Kattints kétszer a windows_fastboot_first_install_with_data_format.bat nevű fájlra (vagy jobb klikk ezen a fájlon és futtatás rendszergazdaként)

- Biztonsági felugró ablak esetén kattints: További információ > Futtatás mindenképp

2.3 Telepítés végén a parancsablak automatikusan bezáródik a teló pedig automatikusan bebootol a rendszerre.

- Ha rendszerre bootolás után a Permissions (Engedélyek) alkalmazás leáll hibaüzenettel találkozol, akkor töröld a Permissions (Engedélyek) app adatait: Beállítások > Alkalmazások > Alkalmazások kezelése > Jobb felső sarokban 3 pötty > Összes app mutatása > Permissions (Engedélyek) appra rákeresel > Megnyitod > Jobb alul adatok törlése

- Android 12 alapú xiaomi.eu stabil <> beta kiadások közti váltás esetén is ezen ROM telepítési folyamat szerint kell eljárni.

3. Xiaomi.eu fastboot ROM frissítések telepítése (ráfrissítés adatvesztés nélkül):

3.1 Töltsd le az általad jelenleg használt stabil vagy beta kiadásból az újabb verziójú fastboot ROM-ot PC-re és csomagold ki (lásd feljebb 1.4 lépés).

3.2 Indítsd el a telót fastboot módban és csatlakoztasd kábellel PC-hez

Fastboot módban indítás lehetőségek:

a) Teló újraindítása közben a hangerő le gomb nyomva tartásával
b) Power gomb 1mp-ig tartva > Reboot > Fastboot mode (ehhez az "Extended power menu" lehetőségnek bekapcsolva kell lennie a fejlesztői beállításokban)
c) Teló bármilyen állapotában Power és hangerő le gombok egyidejű hosszan nyomva tartásával

3.3 PC-n nyisd meg a kicsomagolt fastboot ROM mappát > Kattints kétszer a windows_fastboot_update_rom.bat nevű fájlra (vagy jobb klikk ezen a fájlon és futtatás rendszergazdaként)

- Biztonsági felugró ablak esetén kattints: További információ > Futtatás mindenképp

3.4 Telepítés végén a parancsablak automatikusan bezáródik a teló pedig automatikusan bebootol a rendszerre.

- Ha van frissebb ROM verzió akkor az updater (frissítő) app értesítést küld erről, de a fastboot ROM-ot telóra letölteni felesleges mert a telepítést amúgy is PC-ról kell indítani, szóval célszerű PC-n letölteni.

Hozzászólások

(#1) Zsoleszhun


Zsoleszhun
addikt

Köszönjük ismét a nagyon hasznos és részletes összefoglalót :R

¯\_(ツ)_/¯

(#2) Karavik válasza Zsoleszhun (#1) üzenetére


Karavik
veterán

Nagyon szívesen! Bár előbb is elkészíthettem volna, csak azt hittem rövid időn belül lesz Android 12 kompatibilis TWRP recovery és így visszatér a recovery ROM kiadás is, de nem így lett...

Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 14 Global EU HyperOS]

(#3) Meza válasza Karavik (#2) üzenetére


Meza
tag

S azt honnan lehet tudni, hogy vajon lesz-e/mikor lesz? Azaz érdemes várni rá? Vagy a Fastboot verzió ugyanolyan jó, mint a TWRP?

"Olvashatatlan aláírás"

(#4) dljkacs válasza Meza (#3) üzenetére


dljkacs
csendes tag

Szerintem nem lesz egyhamar twrp. De ez egyszerű, csak laptopról érdemes csinálni! Ugyanis egy áramszünet végzetes lehet.

(#5) Karavik válasza Meza (#3) üzenetére


Karavik
veterán

Nem érdemes várni TWRP-re, semmi jel nem mutat arra, hogy ezzel kapcsolatban egyáltalán elindult volna valami...

Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 14 Global EU HyperOS]

(#6) Narxis válasza Karavik (#5) üzenetére


Narxis
nagyúr

Ez roppant szomorú, csessze meg a Google, hogy így megnehezíti a custom ROM-ok használatát! :W

Thanos was right.

(#7) tarajos válasza Karavik (#5) üzenetére


tarajos
tag

Szia! Mi a helyzet az új romokkal? Csak mert tegnap letöltöttem a legfrissebb stabil és heti romot is, de nem találtam a mappában (az almappákban sem) a "windows_fastboot_first_install_with_data_format.bat" fájlt. Ezt látom csak.

[ Szerkesztve ]

peace

(#8) Karavik válasza tarajos (#7) üzenetére


Karavik
veterán

Az recovery ROM amit letöltöttél. A keresett fájl a fastboot ROM-ban van

Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 14 Global EU HyperOS]

(#9) tarajos válasza Karavik (#8) üzenetére


tarajos
tag

Épp az imént töltöttem le a legfrissebb stabil ROM-ot, de ahogy futtatom rendszergazdaként a "windows_fastboot_update_rom.bat"-ot a mellékelt képen látható hibát írja ki. Pedig a fastboot.exe a helyén van (a kép alsó részén látható)

peace

(#10) Csupati


Csupati
senior tag

Sziasztok!
Kis kiegészítés a Bootloader nyitáshoz.
Nekem Mi11 telefonom van , a Mi Unlock progit ugye stimt hogy el kell indítani , de elsőre sikertlennek fog kifutni, és egyes telefonoknál innentől számít a 168 óra mikor megprobálják nyitni a bootloadert.
168 órával késöbb ujra meg kell ismételni a nyitást és akkor lesz ténylegesen kinyitva a bootloader.

Az élet Clevo nélkül unalmas.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.