2021. április 11., vasárnap

Gyorskeresés

Olcsó dél-koreai tablet: Hyundai A7

Írta: | Kulcsszavak: Hyundai A7 olcsó tablet

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Üdvözlök mindenkit!

Sajnos nem találtam különösebben topic-ot ennek a készüléknek, így gondoltam nyitok neki egyet!

Szóval Hyundai A7... Előre le kell szögeznem, hogy jelenleg még csak 1 napja vagyok boldog (?) tulajdonosa ennek a csodakészüléknek, szóval van még nekem is minek utánanéznem, ezért arra kérek mindenkit, hogy ha több infója van, akkor legyen szíves azt megosztani velünk!

A speckók (papíron):
Highlights 7" capacitive
Android 4.0 OS
Resolution: 800x480
HD capacity up to 8G
Supports 3G, USB Dongle, Wi-Fi
Supports HDMI interface
Supports 3D games
Supports Gravity Sensor

General Specs
Brand HYUNDAI
Model A7
Product Type Tablet PC
Operating System Android 4.0
Processor Type Cortex-A8
Processor Clock Speed 1.5G
Cache Memory 512M
Graphics Integrated graphics, 1080P supported
Display Diagonal Size 7" (16:9)
Max Resolution 800x480
Hard Drive Capacity 8GB

Battery Type 3000mAh
Power Device Type AC Adapter
Input/ Output Connectors
USB Port 1 x USB2.0
Audio Port 1 x 3. 5mm earphone jack
Video Port 1 x USB2.0
HDMI Port 1 x Output HDMI
DC Input 1 x DC 5 V
Wireless Connection Wi-Fi
Wireless Protocol 802.11 a/b/g/n
Vedio Format Support MP4/AVI/3GP/FLV/MKV /RM/RMVB/MKV/DAT/MPEG/ASF/TS/TP/PMP/MST2
Image Format Support JPG/JPEG/PNG/BMP/GIF
Ebook Format Support PDF/TXT/FB2/EPUB
Languages English, Arabic, Bulgarian, Czech, Danish, Dutch, Finnish, French, German, Greek, Hebrew, Hindi, Hungarian, Indonesian, Italian, Japanese, Korean, Latvia Malaysian, Norwegian, Persian, Polish, Portuguese, Romanian, Russian

Dimensions 19.3 x 11.8 x 1.3 cm
Weight 305 g

Szóval papíron nem rossz, ezért is lettem rá kíváncsi, hogy 25eFt-rt mit is tudhat? Az egyik magyar aukciós házban le is csaptam rá, plusz 1000Ft a posta, így 26-ba megállt az egész.

Hála az eladónak, valóban meghozta a posta a dobozkát, ami a hirdetésnek megfelelően tartalmazott mindent: a készüléket, papírokat (pl. kínai garlevél!), egy fülest és egy USB-s kábelt. Sajna töltőfej nem jár hozzá, de ne legyünk telhetetlenek!

Készülék bekapcs és... Rögtön magyarul szól hozzám. Tetszik! Aztán jöttek a feketepontok. Ahogy olvastam is előre a neten, nincs rajt Mark... Izé Play áruház! Ugye ez eléggé behatárolja egy Android-os készülék használhatóságát! Aztán nézem a droid verziószámot: 4.0.1... Hmmm? Persze jó távol-keleti termékhez méltóan ott virít rajta pár olvashatatlan nevű progi is, el sem mertem indítani őket, ki tudja, mit indítok el?

Persze a leckét előre megcsináltam, így szerencsére nem estem kétségbe: az XDA-n külön fő topic-ja ugyan nincs, de egy "altopicot" azért találtam és ott be volt linkelve egy főzött rom, ami már 4.0.3-as mellesleg.

LiveSuit 1.07

custom rom

Hogy ne kelljen szenvedni vele:
1, PC-re letölt mindkét tömörített állományt (LiveSuit és az Elvis féle rom)
2, LiveSuit-ot el kell indítani, kérdez valami backup-ot, ott No-ra könyökölni, majd a rom-ot betallózni neki (előtte persze ki kell csomagolni a zip-et!)
3, a tablet-et csumára ki kell kapcsolni (kicsit hosszabban nyomva kell tartani a be/kikapcsoló gombot, majd meg is kérdi, hogy lekapcsoljon-e)
itt jön a trükk, amit az XDA-n is rosszul írt le a srác:
4, a HDMI csati mellett balra van egy kis lyuk. Ez amolyan "upgrade" button. Szóval ezt kell nyomni egy tűhegyes tárggyal (én szó szerint tűvel csináltam) és ezalatt nem bekapcsolni kell, HANEM RÁDUGNI A PC USB CSATIJÁRA! Még jó hogy mellékelték azt a Polaroid gépes Youtube videót...
5, megkérdezi, hogy formázzon-e mindent: yes!
6, utána már csak várni kell, elég sokáig szöttyögött vele! Türelem 4.0.3-at terem!

Mit is kapunk: a kínai cuccokat kiszedték belőle, root, overclock (itt jegyezném meg, hogy papíron 1,5GHz-et tud a proci, de 1GHz fölé tekerve nekem lefagyott!) és Play Áruház! Finally!

Nos így már azért használhatóvá vált a cuccos.

Ami eddig feltűnt: elég gyatra a wifi csatlakozása... Odahaza egy D-Link Dir-655 n-es hálózatunk van és ott, ahol a Galaxy W telefonom még bőszen wifi-n lóg, ott az A7 már eldobja a hálót... Nem is értem. Persze lehet, ezt is kell majd mókolni.

A CPU governor-t (ez szabályozza a proci órajelét) pedig érdemes a "gyári" Fantasy beállításon hagyni: próbáltam az OnDemand-ot (szerintem ez lenne az ideális), de olyan tetű lett a tablet, hogy szinte megállt...


Létezik feketében is

Végül legyen itt pár kép az XDA-s fórumról (az egyik tag készítette őket).

(Ezekben az az érdekes, hogy annó, amikor ki volt hírezve a tablet, akkor több helyen olvastam, hogy sztereó... Ugye az előlapon két hangszóró nyílás van. Viszont szétszedve gyönyörűen látható, hogy össz-vissz 1 kis hangszórócska van benne... Ráadásul ez is be tud ám rezonálni! Csak óvatosan a hangerővel!!!)

Nos, ennyi lenne hirtelen! Kérek mindenkit, csak kíméletesen, mert ez az első ilyen jellegű szösszenetem! :B

Update1
Közben jobban megmerültem ebben a wifi-s és CPU-s témában. (Fontos megjegyeznem, hogy ezeket külföldi fórumokon láttam, én még nem tudtam meglesni a sajátomon!)
1, wifi + hangszóró: Hát a drágalátos koreai mérnök urak egymás mögé tették a két technikát! Gondolom a wifi-t a kis hangszóró tekercsének mágneses mezője árnyékolja, ezért is írtak olyanokat (fotókkal illusztrálva), hogy tegyünk egy kis pengedarabot a kettő közé. (Az egyik gyerek műanyagot javasolt, de azt nem látom, hogy az mit árnyékolna?)

Gondolom ennek az interferencia megszüntetésnek kellene a hangszóró gerjedését is megszüntetni.

2, CPU @ 1,5GHz: ez megint amolyan reklámfogás lehetett! Az egyik fórumozó írja, hogy jó ha 1200MHz-ig fel lehet tekerni a procit... És ez már overclock... Szóval vannak kételyeim, mennyire éri meg!

Update 2:

Tegnap meló után megnéztem ezt a szétpattintós-hangszórós-wifi dolgot. Jelentem: MŰKÖDIK! Ahogy le volt írva, úgy csináltam én is.

Először körömmel szétpattintottam a házat (nyoma sem maradt!). Aztán kicsavartam két kis csavart, majd a ház szélétől ellentétesen húzva le is jött az alaplap. Utána csavarhúzóval (óvatosan) ki lehetett piszkálni a hangszórót, majd fordítva visszaraktam. Kicsit aggódtam rajta, hogy majd valami ragasztó félével rögzíteni kellene, de eleve szorul is annyit és a tetején van egy vastag szivacsdarab, ami beszorul az alaplap alá...

Jöhetett az "árnyékolás"... Hmmm. Mit is kellene beszorítani oda? Az XDA-s oldalon kést írtak... Most flexeljek szét egy konyhakést? A fenét! Sniccer (tapétavágó kés) pengéjéből törtem le egy akkora darabot, hogy beférjen. Nézegettem közben, hogy nem-e fog valami olyanhoz hozzáérni, ami zárlatos lehetne, de szerencsére nem. Nem volt más hátra: penge odarak, alaplap vissza, csavarok... A hátlapot vissza sem tettem, csináltam egy tesztet a készülékkel: működik! Akkor jó...

Összeszereltem és jöhetett a teszt! Nem akarom hype-olni a dolgot, de jó néhány métert sikerült így nyerni!! Szóval ha valaki vesz egy ilyen készüléket és fontos a wifi hatósugár, akkor készüljön fel a barkácsra! Képek:

A CPUGovernor-os témához: tegnap beütött végül a felismerés! Jó az az OnDemand beállítás, csak a min. frekinek (gyárilag!) beállított 60MHz lesz a kevés! Persze hogy kegyetlenül le volt lassulgatva! Most 180 és 1008MHz között állítgatja az órajelet OnDemand-dal és teljesen jól szuperál!

Amiről még nem volt szó: felbontás... Mármint a képernyőé. Hát igen, ez a 800x480 a 7"-on nem egy nagy valami. A Galaxy W-m 3,7"-ján még OK, de a 7"-on már érezhetően pixeles a kép. Félreértések elkerülése véget: NEM ÉLVEZHETETLEN! Csak láttunk már ennél jobbat is.
A betekintési szögek sem valami fényesek. Oldal irányban még nincs baj, érdekes módon a függőleges betekintési szögekkel már annál inkább... Főleg filmnézés közben lehet észrevenni, hogy nem mindegy, mennyire döntöd be a készüléket. Érdekes.

Összefoglalásul:
+ olcsó
+ elfogaható minőséget produkál, ha hajlandó vagy barkácsolni
+ HDMI

- out of the box használhatatlan, tehát ha nem vagy hajlandó barkácsolni, akkor szívás
- frissítések (ez kérdéses, hogy mennyire lesz rá a jövőben frissítés? Természetesen most nem az Android 6.x.x-re gondolok, hanem pl. a 4.1-es Jelly Bean-re. Főzött rom terén sem valami fényes a helyzet. Persze nem akarok panaszkodni, hiszen jelenleg még eléggé frissnek nevezhető a 4.0.3! ;] )
- 3000mAh-s aksi. Ebből is elfért volna egy kicsit nagyobb. Tegnap nézegettem rajt egy filmet: szerintem 2db 1,5 órás filmet már nem bír ki az akku, bár ezt azért még ki kell próbálni!
- betekintési szögek (ide írhatnám a felbontást is, de az igencsak szubjektív)

Hozzászólások

(#1) Dluinet


Dluinet
nagyúr

A Hyundai az nem dél-koreai?

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#2) staker válasza Dluinet (#1) üzenetére


staker
addikt

De. "Hyundai was a multinational conglomerate company headquartered in Seoul and one of the largest South Korean chaebol. "

====> !!! HA VAN PS5 ELŐRENDELÉSED, AMIT ÁTADNÁL ÍRJ !!! <==== Eladó jó áron Galaxy S10 Lite, Fürdőszoba bútor és egyéb kütyük: tinyurl.com/1sg8wgno

(#3) iMaverick válasza Dluinet (#1) üzenetére


iMaverick
addikt

OK! Javítom!

Ha a győzelem gátja a gát, akkor fel kell robbantani. (Szaffi, 1985)

(#4) staker válasza iMaverick (#3) üzenetére


staker
addikt

Attól még jó kis bejegyzés lett ám ez! :R

====> !!! HA VAN PS5 ELŐRENDELÉSED, AMIT ÁTADNÁL ÍRJ !!! <==== Eladó jó áron Galaxy S10 Lite, Fürdőszoba bútor és egyéb kütyük: tinyurl.com/1sg8wgno

(#5) iMaverick válasza staker (#4) üzenetére


iMaverick
addikt

Thanx! :R

Gondoltam kellene ilyen is, hátha valaki hozzám hasonlóan szemezik egy ilyen ketyerével! Így legalább nem éri akkora meglepetés! :D

[ Szerkesztve ]

Ha a győzelem gátja a gát, akkor fel kell robbantani. (Szaffi, 1985)

(#6) kmisi99 válasza Dluinet (#1) üzenetére


kmisi99
addikt

Na ja az autó gyár koreai. De ez szerintem biztos kínai. Hisz az autógyár minek is gyártana tabletet na meg ha lenne egy másik gyár akkor ott a törvények biztos nem engednék hogy egy másik gyártó nevén adja ki a cuccát. Ez tuti kínai!

[ Szerkesztve ]

(#7) Dluinet válasza kmisi99 (#6) üzenetére


Dluinet
nagyúr

Ami nem Kínába készül az hamisítvány.
Nem akarok flamet, de ilyen alapon az Apple cuccok is kínaiak.

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#8) kmisi99 válasza Dluinet (#7) üzenetére


kmisi99
addikt

De úgy értem maga a cég is kínai. Mert a kínaiak szokása hogy lemásolnak valami. Jelen esetben a Hyundai autógyár nevét.

(#9) Dluinet válasza kmisi99 (#8) üzenetére


Dluinet
nagyúr

akkor bocsi

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#10) iMaverick


iMaverick
addikt

Most akkor mégiscsak kínai? :DD

Ha a győzelem gátja a gát, akkor fel kell robbantani. (Szaffi, 1985)

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.