2024. május 29., szerda

Gyorskeresés

Mi Drone szilveszterkor

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Végre van egy Mi Drón 4k-m! Nagyon nagy királyság. Szemezek vele jó ideje kínai webshopok oldalain. Több, mint egy éve talán. Olcsóbb nem lett ezalatt, viszont modell frissítés sem volt, de még egy picike ráncfelvarrás sem, amire vártam, hogy tudja a 4K 60 fps-t.
Már úgy voltam vele, nem érdekel , jó lesz így is. Elárulom előre, jobb, mint amire számítottam. Karácsony előtt vettem át a csomagot, természetesen a hazai adóterheket kiperkálva :)) Élből kell bele rendelni gyors micro sd xc kártyát, én ufs1 u3-at vettem bele, ez elég gyors. Eztán ha a kamerát rádugjuk gépre, megjelenik tárolóként. Rém egyszerű. A kamera érzékenysége állítható, de ez sokat nem számít, mert így is-úgy is sok fény kell neki a szép képhez. Olyan hangja van, mint ezer darázsnak egyszerre, talán jobb is, hogy hangot nem vesz. Iszonyat jól repül, ha leteszem a kezemből a kontrollert, ott marad a drón, ahol hagytam, a levegőben, várva a következő manővert. Ezalatt a kép olyan szinten rezdüléstelen, mintha állóképet néznénk. Lehet vele finom mozgásokat csinálni, nem hiányzik egyáltalán a 60 fps. Ha sokat gyakorol vki, kiválthat sínen mozgó kameraállványokat ezzel a kis repcsivel. Elterveztem, hogy rögzítek vele a szilveszteri tüzijátékból. Annyian lőnek fel Pesten rakétát, jobb, mint az augusztus 20-i. A negyedik felszállásom volt, be voltam szarva. Ráadásul sötétben, és messzire sem mentem még....
Most pedig a tüzijátékok fölé kell emelkednem, ki is kapcsolom a magasságkorlátozást a menüben, és beállítom a saját 85 méteremre. a felvételek zöme 50 méter körül történt egyébként.
Gyorsan elszállt minden aggodalmam, egy rc autót kb ilyen könnyű írányítani.

A végeredményt itt láthatjátok:

[link]

A kép beállítasait nem piszkáltam , alapból 2160p-ben rögzít, mpeg-4, avc kodek ,62 Mbps. a videókat két giga felett darabolja.
Még néhány érdekes technikai adat: az akksi cirka 15 percet bír, fpv 500-700 méterig volt szakadás mentes
lakott területen. Ez az érték jónak hangzik, de a valóságban kevés, 2km már ideális lenne...

Hozzászólás előtt kérlek olvasd el: Ha nem tudsz pozitív lenni, inkább maradj csendben! /Buddha/

Hozzászólások

(#1) gaben1117


gaben1117
senior tag

Sajnos nem tudom megnezni a videot. Hibat ir.

(#2) gergejly válasza gaben1117 (#1) üzenetére


gergejly
aktív tag

nekem sem megy. beleteszem a linket addig

(#3) sztanozs


sztanozs
veterán

Jó a videó (nem értem a dislike-ot rajta (komment nélkül főleg) - viszont az utolsó mondat szvsz tök felesleges. Akinek nem tetszik, úgyis meg fogja mondani. BTW mennyi volt a drón?

JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...

(#4) gergejly válasza sztanozs (#3) üzenetére


gergejly
aktív tag

135 + adó+ vám+ néhány kiegészítő, propellervédő, ami nem esztétikus viszont hasznos, meg egy kameravédő műanyag, amit nem használok, mert nagyon nehéz levenni róla, izomból lehet, és a gimbal érzékeny jószág. ez volt még cirka 5 ezer. Jobban jártam volna, ha a memória kártyát is innen rendelem meg, az artisjus miatt is.

(#5) Pete55555


Pete55555
addikt

Ez rohadt jó, tetszik :)

...Szeretem leracsniztatni...

(#6) sztanozs válasza gergejly (#4) üzenetére


sztanozs
veterán

Köszi! Nem is tűnik annyira drágának. Kinti Mi áruházban vetted meg, vagy valamelyik általános online piactéren?

JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...

(#7) gergejly válasza sztanozs (#6) üzenetére


gergejly
aktív tag

Banggood-tól, HK warehouse-ból.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.