2024. május 26., vasárnap

Gyorskeresés

Veletech 2016 jövök!

Írta: | Kulcsszavak: Mod . modding . Veletech

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Rendszeres tagja leszek a Veletechnek. Idén egy skorpióval és egy Monster Energy moddal.

Acer Predator Skorpió:

Maga az ötlet lassan hároméves. Rengeteg Acer Predator G7750 alkatrészt halmoztam fel. Így adta magát az ötlet, hogy legózzak egy kicsit.

Az első elképzelés: [link] Itt pihentek párévet a gondolatok mert a Predatorra koncentráltam.

2015 júniusában újra előkerült a koncepció mert valamit kell alkotni a következő Veletechre.
Nagyon sokat gondolkoztam! Néha fejfájásig fajult a dolog, mert sehogy nem akart összeállni. Arra jutottam, hogy a pajzsokat félbevágom így nyerek egy kis helyet szélességben és egy itx alaplap táppal bőven elfér.

Rendes atx táp nem jöhetett szóba mert nagy és nehéz. Megfogadtam többet nem cipelek 40 kilós gépet versenyre! Elkezdtem keresgélni aprón. A választásom egy kis FSP-re esett, méretben és teljesítményben bőven megfelelt. Nem atomerőművet akartam csinálni csak egy kis modot. Le sem merem írni mennyibe van csak az anyagköltség! Mindig egy kis csavar, egy kis festék, az alu profilok, Predator alkatrészek stb... (Sok kicsi sokra megy!)

Itt jön képbe az Asrock Magyarország mivel a Veletech óta támogat. Szóltam, hogy itt készül megint valami. Kellene egy itx alaplap, ha lehet rossz mert nagyon sokat fogom rakosgatni és összevissza dobálni. A válasz az volt, hogy rossz nincs, de tud adni egy itx-et ami jó. Így jött képbe a mod lelke egy Asrock q2900itx

Spórolás lvl99! Megnéztem mivel van dolgom, mert ilyen még nem volt a kezeim között. Négymagos kis minden egybe dög. Mondanom sem kell: Procira már nincs szükség. Látom nootebook ramok mennek bele, ez jó mert aprón elég olcsók. Beszerzésük után jött az ötlet, hogy valamit kellene velük kezdeni mert nekem így nem tetszenek! Vajon lehet rájuk kapni hűtőbordát? A válasz nem! Na akkor moddoljunk! Vettem egy készlet hűtést memóriára. Szerencsére a so-dimm memók pont fele akkorák mint a desktop társaik.
Csak félbe kellett vágni őket. Nem volt nehéz, a vágott széleket körömlakkal lefestettem. De még mindig nem az igazi. Szóltam az Asrocknak, hogy kellene nekem matrica a ramokra. Matrica nem volt, de tudnak rá nyomtatni. Szuper!

Térjünk vissza a tápra:

Kérdéses volt a felfogatása, hogy fog nekem összeállni az alja? Rengeteg legózás és gondolkodás után arra jutottam, hogy a tápegység lesz a lelke mindennek. Ez fogja tartani az egész gépet. Felhasználtam a burkolat összefogására hivatott csavarhelyeket, amikhez alumíniumprofilokat erősítettem. A csavarhelyek nem voltak vízszintesek, ezért a táp megdőlt ami nekem nagyon tetszett. Az ilyen kis véletlenekből nagyon jó dolgok születnek! Mivel a táp tetején lesz az alaplap ezért jól megfog dőlni. Az alu profilokra rácsavaroztam a félbevágott pajzsot, amire rámentek a predator karok. A karok végére sarokpántot csavaroztam. Itt eltelt egy kis idő mert nem tudtam mi lenne az amit a karok végére tehetnék.
Amint meglátok egy tárgyat tudom jó lesz valamire vagy nem. Most sem volt másképp! Épp fizettem a boltban mikor a kasszánál megpillantottam az Orbit rágót autós tartóval. Rögtön tudtam! Ez az ami jó lesz lábnak.

A videókból mindent megtudtok, érdemes megnézni őket.

2015 novemberi Veletechen már így nézett ki:

Megvoltam elégedve vele, de tudtam, így nem maradhat.

Valahogy kevésnek éreztem magát a látványt. Kaptam az Asrocktól egy Z170 Gaming itx/ac lapot, amit betettem a Q2900 helyére. rögtön láttam, hogy az alaplaptartó keret gyenge lesz. Kapott is egy újat fémből és egy hátlapot. Az elejére usb. HDD-tokot terveztem, de közben sikerült venni 5db narancslapátos ventit fehér ledekkel. A ventik kaptak Asrock Gaming logó rácsot amikkel meg lett a skorpió ollója is.

A lábakat nagyon üresnek találtam ezért ide is került Asrock logó és jutott rá Acer Predator embléma is bőven.

Videó 3:

Összes kép: [link]

Asrock Z170 Gaming ITX/AC Alaplap Mod:

Jelenleg itt tartok vele. Sokat fog változni versenyig azt megígérem!

Alaplap: Asrock Z170 itx/ac
Cpu: I5 6600k
Ram: Geil Super Luce 3000Mhz
Vga: Ati 7750 1GB DDR5
SSD: 128GB M.2

Támogatók:

Asrock Magyarország
Acer Magyarország
Icy Box Magyarország

Acer Predator Monster Energy.

A sikert meghozó modomat szabtam át.

Elég jól sikerült, ezt bizonyította novemberben a nézőközönség.

Novemberi videó:

Összes kép: [link]

Jelenleg átszabás alatt.

Alaplap: Asrock Z170 Extreme6
Ram: Corsair Vengeance LPX 2x4gb 2400Mhz
Vga Nvidia Quadro 2000 1GB DDR5
SSD: OCZ Vertex 4 120GB

Támogatók:

Asrock Magyarország

Facebook oldalam: Casemod FID Ide mindig jólesik egy Like!

Köszönöm, hogy elolvastad és megnézted. Ha tetszik amit csinálok kérlek iratkozz fel. Így látom, hogy van értelme. Youtube Csatornám

Hozzászólások

(#1) twollah1976


twollah1976
őstag

Cica lesz a kiallitason?

\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/

(#2) FID válasza twollah1976 (#1) üzenetére


FID
őstag

AzEggyetlen1 ami tuti nem lesz. Gondoltam rá. De nem bírják az idegeneket és szerintem be sem lehet vinni.

Youtube: Casemod FID Facebook: Casemod FID

(#3) Ed3r_X_


Ed3r_X_
nagyúr

Megyek, majd összefutunk :D

“Songbird, Songbird, see him fly, drop the children from the sky. When the young ones misbehave, escorts children to their grave. Never back-talk, never lie, or he'll drop you from the sky!”

(#4) Klaus Duran


Klaus Duran
senior tag

Én az Acer videót vártam hogy az írhassam hogy "Hol a matka?" ;]

A Doctor nem hal meg, csak átalakul. https://www.youtube.com/watch?v=0C3zgYW_FAM

(#5) FID válasza Ed3r_X_ (#3) üzenetére


FID
őstag

Remek! :K

Klaus Duran sürge időm volt rá. Tehát este kaptam reggel ment vissza. Van még egy amibe nem lesz, de van egy amibe lesz :D Látom ez lesz a keresztem :DD

Youtube: Casemod FID Facebook: Casemod FID

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.