2022. december 3., szombat

Gyorskeresés

Egy új kezdet

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Sziasztok!

Sokat gondolkoztam, hogy pontosan mi is legyen ezen bejegyzés címe míg végül megtaláltam egy - igaz picit hatásvadász - de nekem megfelelőt. De miért is írok?

Nem rég, alig több mint egy hónapja, sikeres záróvizsgát tettem az ország legnagyobb tudományegyetemén, igaz nyelvvizsga hiányában csak egy "sikeres záróvizsgát tett" papír tulajdonosa lehetek. Két hét édes semmittevés után gondolkoztam el azon, hogy hova és merre tovább. Ami biztos volt, nyelvvizsgát le kell tennem és beadni a jelentkezést MSC-re. Bár nagyon nem vonz maga a mesterképzés - úgy érzem ez csak két fölös év az egyetemen a szakmám szempontjából és magát a tényleges dolgokat pedig élesben, munkahelyen fogom megtanulni - meghagytam a lehetőséget a továbbtanulásra is. Ezen lehetőségek után jött a munkakeresés, nem diákmunkát szerettem volna, hanem rendest. Így el is érkeztünk mondandóm lényegéhez.

Két hét után kezdtem el szétküldeni az önéletrajzomat. Első körben három helyre ment el, egy helyről válaszoltak a másik kettőről semmi. Ez volt az első hideg zuhany amit átéltem a munkakereséssel kapcsolatban, nem értem miért nem lehet egy pár soros választ visszaírni. Végül egyik helyre se kelletem - ez volt a második hideg zuhany - utólag visszagondolva elég naiv is voltam. Megint egy hét semmittevés, majd egyik reggel csörög a telefonom, azt hittem valami rossz történt, volt iskola tárasaim, barátaim keresnek ilyen korán (több is próbált felkelteni). Hálaégnek nem ez történt, csak volt egy munkalehetőség ahová új munkatársakat kerestek és be lettem ajánlva, így minél előbb el kellett küldenem az önéletrajzom, hogy továbbítani tudják az illetékesnek - amit meg is tettem. Két nap múlva már állásinterjún voltam, majd az utána lévő nap el is fogadtam azt. Holnap lesz az első napom.

Szóval itt vagyok alig 25 évesen, az első igazi állásom küszöbén és, hogy őszinte legyek eléggé be vagyok tojva. De amit itt a margón szeretnék megjegyezni, hogy nagyon nagy szerencsém volt na meg persze egy kis hátszél is segített, hogy a záróvizsgám után 1 hónappal munkába tudjak állni, főleg mindezt a szakmámon belül tegyem. Biztos vagyok, hogy holnaptól az Én kis kényelmes életem totálisan fel fog fordulni, meg fog változni, valahol ténylegesen egy új kezdet lesz számomra.

Köszönöm, hogy elolvastad!

Ellia

u.i.: Ti, hogy éltétek meg ezt a váltást, az első napotokat?

Hozzászólások

(#1) MineFox54


MineFox54
őstag

Én még messze vagyok ettől, de neked addig is sok sikert kívánok :C

vapebook.hu, e-cigi tesztek és leírások - ltt van ez a napszemüveg. Ezt 2500-ért vettem. Boltban mennyi? 300, mondjuk, ezzel pont {átvertek}.

(#2) Ellia válasza MineFox54 (#1) üzenetére


Ellia
őstag

Köszi!

(#3) Sethdobaloah


Sethdobaloah
senior tag

nem fog felborulni.
Ha szereted a szakmád, akkor csak örülni fogsz a kihívásoknak. Vagy csak csípőből sikerül minden, és sikerélmények hada vár.
Ha nem szereted, akkor meg kihúzod napról napra, ahogy eddig is csináltad.

DE: ezentúl neked fizetnek az idődért, nem fordítva :)

...csak én vagyok helikopter?

(#4) Ellia válasza Sethdobaloah (#3) üzenetére


Ellia
őstag

Felborulni alatt a napi rutint értettem :)

Szeretni szeretem az egyik felét a másikat nem annyira, de sajnos nincs olyan, hogy az egyik felét csinálom a másikat nem. Mindkettőt csinálni kell, maximum az arányok tolódnak picit.

(#5) Petyyyyy


Petyyyyy
addikt

Csupán a legjobbakat tudom kívánni a munkahelyedre (is).
Kell 1-2 hónap, mire kialakul és tökéletesedik a napi rutin.
Nem kell betoljni, nem fogják leharapni a fejedet szerintem, hisz tudják, hogy pályakezdő vagy, friss diplomás.
Aztán meg ha egyszer bekerülsz a vérkeringésbe, onnantól már no panic. ;)

Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever. Im the star || Gloryfy Gi15 St. Pauli Red Mirror eladó - shorturl.at/zNQ25

(#6) Cartman023


Cartman023
aktív tag

Van értelme a mesterszaknak, de szerintem csak néhány ledolgozott év után. Én is 1,5 év meló után kezdtem el idén az MSC-t. Sokkal jobb úgy tanulni, hogy a dolgok nagy részét már te magad is csináltad és tapasztaltad.

Első munkahelyen szerintem az a lényeg, hogy minnél több dolgot tanulj meg. Én az elején egy kicsit "hülyének" éreztem magamat, mert nem tudtam mit hogy kell csinálni (úgye elmélet vs. gyakorlat), de szerencsére hamar belejöttem.

Sok sikert és kitartást!

(#7) Petyyyyy válasza Cartman023 (#6) üzenetére


Petyyyyy
addikt

Az MSC-s részhez írtakat én is köszönöm. Épp ezen a témán megy az agyalás itt is.

Az "én vagyok a leghülyébb" érzés nálam is megvolt az elején, sokat bosszankodtam miatta ha nem ment valami, vagy nem sikerült az általam szabott határidőre. Egyrészt mondták, hogy nem kell aggódni emiatt, másrészt belejön az ember.

Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever. Im the star || Gloryfy Gi15 St. Pauli Red Mirror eladó - shorturl.at/zNQ25

(#8) zulu_mester


zulu_mester
tag

Én is nemrég, 3 hónapja kezdtem az első "igazi" munkahelyemen. Az elején nekem is kb hasonlóak voltak az érzéseim, de max 1 hónap és minden sínen lesz. :) És sok sikert a melóhoz :)

"Te is fiam Bluethooth!"

(#9) Cartman023 válasza Petyyyyy (#7) üzenetére


Cartman023
aktív tag

Sok csoporttársam elment az egyetem után egyből MSC-re, de én inkább dolgozni mentem.
Így nekem 25 évesen van munkatapasztalatom, nekik viszont egy mesterszakos diplomájuk, és ugye tudjuk mit várnak el a munkáltatók igazán.
MSC-t szerintem levelezős munkarendben érdemes elvégezni, egy munkahely mellett. Kemény a kettő együtt, de véleményem szerint jövedelmezőbb lesz a jövőben. Legalábbis remélem.

(#10) Ellia


Ellia
őstag

Hazaértem, meg volt az első munkanapom :) Meglepően sok ismerős, volt iskolatárs lett a munkatársam. Őszintén kár volt tojnom, így elsőre nagyon jó a légkör, tele van "fiatalokkal". Ami húzós lesz: beletanulni pár nap alatt abba a munkafolyamatba amibe akik az előző évben kezdték a projectet 2 hónapot kaptak, jól hangzik mi? Azért a kávé nagyon jó és kifogyhatatlan! :)

Amit írtok az MSC-ről érdekes, teljesen más szemszög mint az enyém. Bár volt szerencsém beszélni ma egy lánnyal aki msc-én végzett fölöttem, de ő neki is az volt a véleménye, hogy fölösleges. De valószínűleg ez nem minden szakra lesz igaz.

[ Szerkesztve ]

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.