2022. november 27., vasárnap

Gyorskeresés

ATI/AMD és a sokak által emlegetett driver gondok!

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Rövid lesz a leírásom, és azon egy okból írom, mert már ott tartok, hogy agyf@szt kapok a sok driver problémás kommenttől, amit a szaklapok/gamerlapok oldalain látok! Szeretném tisztázni, hogy nem vagyok egy húde AMD fan, hiszen Intel CPU-val rendelkezem, és azzal is fogok. VISZONT! VGA-ból mindig az AMD mellett döntöttem eddig, mert jobban megéri teljesítmény/ár mutató alapján. Nem ma kezdtem a pályafutásom, kb 25 éves "kocka" múlt van mögöttem, ennek tükrében van tapasztalatom is, nem kevés.

Fogjuk rövidre:

Anno használtam GeForce-ot, kezdve a az első GTS-től, kb a 4 Ti-ig. (Hazudok, közben becsúszott egy 8600GTS is a megjelenés napján. Ott volt egy pár év kihagyásom!) Azóta csak ATI/AMD-t használok, és érdekes, nekem sosem jelentkeztek az ominózus DRÁJVER problémák. Anno az első komolyabb kártyám a 2900XT volt. Emlékszem, a Bioshock első része úgy hasított rajta, hogy 3 üres faluban sem lett volna párja. Azóta megpróbáltam a szintet tartani, és ugyan a 3000-es széria kimaradt, mert addig még a 2900XT-ben volt bőven potenciál, csak a 4870 megjelenésekor cseréltem. Érdekes módon, akkor sem jelentkezett nálam semmilyen probléma! Egy generáció kimaradtával 6870-re váltottam, ahol szintén nem tapasztaltam sem driveres, sem hardveres problémát! Ezután jött a 7770, majd a 7870, ahol szintén semmi gondom nem volt. Mikor a 7870-et kezdtem kevésnek érezni, váltottam 280-ra. Egy MSI 280 OC büszke tulaja lettem, ahol szintén semmilyen gondom nem volt! Most sikerült egy 290X-re beneveznem, és ismét csak azt tudom elmondani "zöldhályogos" kollégáknak, hogy bizony, nincs gond itt sem driverrel, sem hardverrel! Komolyan érdekelne, hogy a sokak által emlegetett driver problémák csak engem kerülnek el???? Mondjuk a Win alá pakolt sok szar, ezt nagyban befolyásolja, de nálam akkor sem volt gond soha! Akinél gond van, itt leírhatná, hogy mi a probléma, miért vacak a driver támogatottság, és a többi véleményét!

Köszönöm a figyelmet!

Hozzászólások

(#1) alcsa


alcsa
senior tag

Lehet, hogy tenyleg csak elkerultek a problemak teged. Szerintem nem csak jokedvukbol adnak ujabb meg ujabb hibajavitasokat a gyartok a drivereknek, hanem mert valos problemakat oldanak meg veluk. Szoval...

(#2) letepem


letepem
aktív tag

Szintúgy semmi gondom nem volt!gf4 után váltottam, azóta ATI/AMD-m van! :K

látok, hallok, érzek és gondolkodom.

(#3) letepem válasza alcsa (#1) üzenetére


letepem
aktív tag

Vagy szimplán elkezdik jobban és jobban optimalizálni a meghajtójukat az architektúrához! Lásd mennyit fejlődött a 7000-res széria!

látok, hallok, érzek és gondolkodom.

(#4) electrodoki válasza alcsa (#1) üzenetére


electrodoki
aktív tag

Szerintem meg nagyban befolyásolja, hogy nem egy vírusgazda kamu driver update-errel szedem a drivereket. És nem pakolom tele a Win-t hulladék kamu programokkal! Ennyire egyszerű!

"A lét határozza meg a tudatot! Ha megiszom a lét, elszáll a tudat!" /Hofi Géza/

(#5) electrodoki válasza letepem (#2) üzenetére


electrodoki
aktív tag

Érdekes nem? Jó tudni, hogy nem egyedül vagyok...

"A lét határozza meg a tudatot! Ha megiszom a lét, elszáll a tudat!" /Hofi Géza/

(#6) Shing


Shing
őstag

Nekem semelyik oldalon nem volt még driver problémám. Most HD6870 van, kb. 4 éve. Azóta pakolgatom fel az új WHQL drivereket és még nem volt gond.

Anti-hype

(#7) electrodoki válasza Shing (#6) üzenetére


electrodoki
aktív tag

nVidiánál anno voltak gondok nem is kevés :D Arra emlékezzünk :D

"A lét határozza meg a tudatot! Ha megiszom a lét, elszáll a tudat!" /Hofi Géza/

(#8) SutPet


SutPet
aktív tag

Én az FX széria után váltottam ATI-ra. 4850 majd mikor elhalálozott 7850, és ez is van a mai napig is. Driver gondjaim nem sűrűn voltak, bár egy időben nagyon az integrált HD3200-at akarta használni a gép de egy bios frissítés megoldotta a problémát uh. itt se a drivel volt a ludas valószínűleg. Frissíteni én meg csak akkor frissítek ha valami alatt kevésnek érzem a gépet hátha az új driver javít a helyzeten.

God must love stupid people, he made so many of them.

(#9) erkxt


erkxt
tag

Én is anno Nvidiával kezdtem volt 6600GT-m aztán 7600 mindkettő memóriahibával halálozott el, de driver hiba nem volt. Azóta AMD kártyákat használok, amiből a legelső egy 4830 volt amit nem rég adtam tovább mivel vígan teszi dolgát.Aztán jött egy 7770, 7790,R7265 most pedig egy r9270x-van. Valószínűleg maradok továbbra is AMD-n. Driver hibával én sem találkoztam idáig a saját gépemen.

(#10) Habugi válasza electrodoki (#5) üzenetére


Habugi
addikt

Nem vagy egyedül csak szerintem legtöbbünknek már nincs ereje/ideje/türelme belemenni ezekbe a "vitákba".

A legtöbb ilyen jellegű probléma user oldali inkompetencia, okostelefonon már szinte minden hintaló tud softvert frissíteni, a VGA driver csere kisebb prioritással rendelkezik. :D

Tegyük is gyorsan hozzá a magad közel 25éves tapasztalatával még nem azt a szintet képviseled amelyik odáig terjed ki hogy nyomjuk meg az update/uninstall gombot, ráadásul ha kell ha nem.

[ Szerkesztve ]

..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.