2019. március 19., kedd

Gyorskeresés

Csak néhány gondolat...

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Hogy mi lesz 2012-ben? Lónemiszerv sem.

Hogy mi lesz 2020 környékén? Sokkalta több. Felbomlik a laikusok és a könnyen megvezethetők számára létrehozott EU. Mi magyarok mindent szét tudunk qrni. Ott volt a 3 császár szövetsége, varsói szerződés, KGST, EU. Mindenki látja, hogy nincs világvége, csak akiknek hatalma van azok kreálnak egyet. Bár nem Európán belül kéne, hanem mondjuk Ázsia és Afrika. Na jó... lehet Amerika is egy kicsit, csak azért, hogy felébredjenek.

Sokan vagyunk a Földön, túl sokan.

Azok szaporodnak igazán, akik csak hátrányára vannak Földünknek. Be kell látni, hogy a liberalizmus nem vezet sehova. El fog fogyni az ivóvíz készlet néhány évtizeden belül. Fenntarható fejlődés mond valakinek valamit? A Föld nevű bolygóra 500 millió ember bőven elegendő lenne.
Mi fog következni?
Tömeges népvándorlás, ami több 10 millió embert jelent. Őket ki fogja beengedni? Senki sem kíván hívatlan vendégeket, ezt is beláthatjuk, turistának jöhetnek, de semmi több...

Ehelyett jönnek néhányak a rasszistázó, fasisztázó és sorolhatnám még milyen kijelentésükkel.
Hát süllyedjenek el... Mégis mit várnak a világtól? Itt mindenki békében és boldogságban fog élni? Biztos nem. Már csak azért nem, mert nem lehetséges.
A Föld nem erre hivatott. Az emberiség túlszámolta eltartóképességét ennek a bolygónak. A változást csupán a népességcsökkenés tudna előhozni. Semmi más. Aki mást mond, véleményem szerint csak ostobaságot beszél. Egyszerűen képtelen a Föld eltartani 6 milliárd embert.

Ezt a bejegyzést nem kell kommentálni, csak a névnapi italozás szülöttje. Ezért lehetnek benne nyelvtani hibák. Sokszor néztem át mielőtt publikátam. Ezt kéretik elnézni. A fentiekben írottak felelsőségét viszont vállalom.

Hozzászólások

(#1) JuliusCaesar


JuliusCaesar
(kvázi-tag)

"Az emberiség túlszámolta eltartóképességét ennek a bolygónak." Nem számolta el senki. De próbál megmagyarázni 4 milliárd sárgának meg feketének hogy ne dugj vazze.

Túl fogjuk élni. Ilyen vagy olyan áron, de túl fogjuk. Az ember szívós lény, hidd el. Biztos sokan fognak meghalni, biztos nagy nyomorúság lesz. De lesznek túlélők, akik majd előröl kezdik. A magterületek? Nyugat-Európa meg Amerika túléli. Ott vannak tartalékok, megoldják.

... Alea iacta est - Veni, vidi, vici ...

(#2) Snowy_owl válasza JuliusCaesar (#1) üzenetére


Snowy_owl
(senior tag)
LOGOUT blog

"Biztos sokan fognak meghalni, biztos nagy nyomorúság lesz."

Na látod ez a baj, hogyha nem lennénk ennyien, akkor talán nem kellene ilyeneket átélnünk. De így át kell neked is, nekem is, és még kismillió emberi lénynek. :(

[ Szerkesztve ]

(#3) JuliusCaesar válasza Snowy_owl (#2) üzenetére


JuliusCaesar
(kvázi-tag)

Oké, szar ez így. Megoldás?

... Alea iacta est - Veni, vidi, vici ...

(#4) Dany007


Dany007
(PH! kedvence)

Nemigazán értem a felháborodást. Legalábbis ezt az Eu ellenes dolgot nem, ami manapság elég elterjedt.
Egyértelmű, hogy az emberiség jövője és a fenntartható fejlődés is csak egy komplex összetett rendszerben / közösségben érhető el!
Aztán hogy ezt EU-nak nevezzük vagy Egyesült Földi Föderációnak :) az már lényegtelen.
Lehet, hogy az EU működése nem tökéletes, de legalább törekvés / próbálkozás egy közösség alá hozni az országokat.
Márpedig ez az egyetlen járható út a jövőben. Erre a civilizáció történelme adja meg a választ.
Hiszen mindenki tudja miként alakultak ki az ősközösségek, a vadászó hordák / csapatok, majd a különféle törzsek, aztán faluk, majd városállamok, aztán királyságok, országok, és most már országok is próbálkoznak egy közösséget alkotni, elvégre a fejlődés így tartható fenn, így érhető el. Az egyetlen kérdés az lehet, hogy az adott közösségen belül hogyan miként intézik szabályozzák a dolgokat.
Nem véletlen, hogy az ősemberek is egy idő után csapatostól jártak vadászni. Hiszen gyorsan rájöttek az 'egységben az erő' elvére. Egyedül nem lett volna képes leteríteni egy mamutot, de 5-6-an már igen! Ugyan ez megfigyelhető a későbbi történelemben is. Ahogy városállamok egyesültek egy ország alatt és így tovább.
Globális problémákat csak globálisan lehet megoldani.
Tehát ha fenn akarjuk tartani a fejlődést, akkor nem az a megoldás, hogy lemészárolunk 4 milliárd embert, azt akkor 'nagyobb hely' lesz a Földön.
A technika már rég megvan rá. Pusztán globális összefogás kellene, hogy alkalmazni lehessen.
Elvégre hiába próbálja egy ország fenntartani a fejlődést különböző eszközökkel, ha közben 15 másik ország meg szarik bele az egészbe!
Míg Dubai mellett már 'Eco-City' tervei készülnek, egy olyan város, amely 100%-ig önellátó, illetve 100%-ig csak tiszta megújuló energiával működik és szó szerint 0% károsanyag kibocsájtással rendelkezik, addig Pesten szmogriadót kell bevezetni, mert soha nem látott magasságokba emelkedik a szmog. Amerika meg úgy ahogy van szarik az egészbe bele...

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.