2024. május 30., csütörtök

Gyorskeresés

2x gyorsabb, 30%-al kevesebb memóriát eszik? Mi az? Firefox Quantum

Írta: | Kulcsszavak: chrome . firefox . böngésző . browser . quantum

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Egy közösségi oldalon közzétették a cikket, miszerint 2x gyorsabb és 30%-kal kevesebb memóriát eszik az új Quantum motorral működő Firefox. Viccesen hozzászóltam, hogy akkor már elég 16mhz és 1mb edo ram. Sajnos ez után kaptam a savat. (Szerk: Igen, beleírtam azt is, hogy hányadék MINDEN böngésző. Mert szerintem tényleg így van.)

Ezért: A mai nap feltelepítettem és inkognitó módban hasonlítottam össze a Chrome és Firefox böngészőt. Azonos című oldalakat nyitottam meg és megvártam amíg betölt. Kizárólag a memóriahasználatot néztem a windows task managerben.

A "tartalommentes" vagy kevés tartalmat tartalmazó oldalakon valóban jobban teljesített a firefox, legalábbis kevesebb memóriát zabált. Azokon az oldalakon amelyen már volt tartalom, ott már nem volt ilyen barátságos a memóriával.

Betöltési sebességet és egyéb méréseket nem végeztem. Tudom, ez így nem egy szuper tech power user benchmark, de arra jó volt, hogy tudjam az alábbit. Nem minden esetben igaz az állítás. Ezt követően gyorsan letöröltem a firefoxot és a megszokott chrome cuccal szörfözök tovább a web sötét bugyraiban.

Szerk: Nem vagyok chrome imádó és nem vagyok az anti-firefox. Ezek tények. Ezt mutatta a vas.
Szerk 2: Amire a cikket közzétettem már 3-an beszéltünk, írtunk vagy készítettünk róla videót a logouton. Úgy látom ez a téma sok embert érdekel.

Hozzászólások

(#1) mbalint987


mbalint987
aktív tag

Társcikk, már tényleg három bejegyzés van a témában, köszönjük a méréseket. :R Én egyébként teszt jelleggel átállok FF-re, meglátjuk mit produkál.

„Így száll hát sírba a szabadság... tapsvihar közepette.” /Star Wars Episode III/

(#2) #92063744 válasza mbalint987 (#1) üzenetére


#92063744
törölt tag

Mit használsz elsődlegesnek? :)

(#3) Victoryus


Victoryus
addikt
LOGOUT blog

230mega+ott van alatta még egy rakás folyamat több száz megával. 2 nyitott lappal kapásból 6-800 megát megzabál a firefox. Ráadásul semmivel nem gyorsabb, mint eddig. Szerintem. Eddig is ezt használtam, ezután is ezt fogom, de ez így nagy hűhó semmiért.

Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle

(#4) mbalint987 válasza #92063744 (#2) üzenetére


mbalint987
aktív tag

A legfrissebb 64 bites Google Chrome-ot. Túl sok gondom nincs vele, emellett pedig nagyon kényelmes, mert szinkronizál az Androidos mobilom és gép között. A közeljövőben megpróbálok majd Firefox-ra migrálni.

[ Szerkesztve ]

„Így száll hát sírba a szabadság... tapsvihar közepette.” /Star Wars Episode III/

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.