2019. március 22., péntek

Gyorskeresés

World of Warcraft Függőség

Írta: | Kulcsszavak: World of Warcraft . wow . függőség . játék

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Sziasztok. Írnék pár sort rólam és a WoW-ról.
2009. Szeptember közepe fele kezdtem el wowozni , ekkor 7. osztályos voltam. Az egyik oszt. társam egyben barátom is megkérdezte tölem , h nem akarok -e wowozni... az elején még nem annyira érdekelt de aztán csak rábeszélt a dologra. Eljött hozzánk az egyik délután és feltelepítette a gépre a wowot. Hát mondanom sem kell nem nagyon értettem az efféle fejlödös , online játékokhoz ezért még nagyon kezdö voltam benne. Minnél többet játszottam vele annál jobban megtetszett és természetesen tapasztaltabb is lettem. Perzse egyáltalán nem ment a tanulás rovására hiszen emelett tanultam voltak haverjaim jártam úszni , sportolni stb. azthiszem nagyábol 1 évig játszottam vele aztán abbahagytam. Mikor befejeztem a 8. osztályt azon a nyáron rengeteget voltam strandon a haverjaimmal unokatestvéreimmel , voltam Horvátországba nyaralni , egyzserüen fantasztikus nyaram volt. Mikor elkezdödött a 9. osztály (uj társaság , uj tanárok stb) Elején minden tök jól ment uj haverokat szereztem jo tanulo voltam stb. aztán a második félévre valahogy megint elkezdtem gondolkozni rajta h milenne ha letölteném a wowot és ujra elkezdenék vele játszani. Igy is tettem. Rengeteget ültem a gép elött és voltak olyan napok mikor suliba se mentem el mert egyszerűen otthon maradtam wowozni. A nyári szünet elötti 2 hónapban már szinte be se mentem az iskolába. Anyum perzse tudott rola hiszen ha vlaaki már pár hetet nem jár suliba azért értesitik a szülöt stb. Megis volt a veszekedés, meg ami ilyenkor következik. 2 hétig nem engedett gépezni (persze én ebbe a 2 hétbe beleörültem hiszen nagyon hiányzott a játék) Egy feltételell gépezhettem ha megigérem neki h 5 óránál többet nem gépezek naponta. Nos ez sokak szerint igy is elegendö lenne DE nem nekem :(
Természetesen 1-2 hétig betarotttam az 5 óra gépezést de aztán ujra csak belemerültem a WoW varázslatos , és fantasztikus világába. A napjaim ugy teltek h reggel 10 órakkor beültem a gép elé és este 11 órakkor hagytam abba a játékot. Az egész nyaram igy telt. Hát aki nem ismeri ezt a játékot vagy csak pár napot esetleg hetet játszott vele az nem értheti mit lehet napi 10 órát csinálni ebbe a játékba . Hát azoknak röviden elmondom h a Guild-ommal napi 10-25 fős raidekre mentünk (ulduar , naxxramas, onyxia, Trial of Crusader és még sorolhatnám, Emelett PvP-ztem és még sok mást csináltam amit most nem irok le mert már igy is sokat irtam. Nos ez idö alatt sikerült felhuznom egy 4800 + GS-es MM Huntert, és egy Holy papot. Nos szempember 1-jén mikor elkezdödött a suli abbahagytam a wowot (6 napja nem wowozok) Tudom h ez szánalmas de higgyétek el nagyon hiányzik , és szinte folyamatosan csak a játékra tudok gondolni. Tudom ,h függö vagyok, és h vannak akiknek sikerül abbahagyni valakinek nem hát nem tudom milesz még a jövöbe. Igazábol azért irtam ennyi mindent h egy kicsit ismerjetek meg (tudom h megvan a véleményetek) de vmilyen szempontböl az én oldalamrol is nézzétek a helyzetet. Üdv: ádám

Hozzászólások

(#1) Löncsi


Löncsi
(őstag)

Jó recept:

Folytatni kell a játékot, és idővel lesz olyan pont ahol megunod. :)

Elvették a radírját, azt az egész élete egy nagy kompenzálás, hogy ő igenis kan és igenis 2 méteres a fallosza - by stranger28

(#2) Mr X válasza Löncsi (#1) üzenetére


Mr X
(PH! kedvence)

Unni fogja, de akkor is belép és elbóklászik.

Azt kell végiggondolni, hogy mondjuk 5 év múlva, mit fogsz tudni felmutatni ebből az időszakból, ami jobbá tette az életed.

(#3) Löncsi válasza Mr X (#2) üzenetére


Löncsi
(őstag)

Nem hiszem h bóklászni fog ha már megunta egyszer. :)

Főleg ha eszébe jut, hogy X/Y akármihez mennyi 'erőfeszítés' kell, idővel átfog menni a dolog casual/zero gaming-be, attól függ ki, hogy áll hozzá. Ehhez hozzájön, hogy a virtuális világ elmegy mellette időközben.

[ Szerkesztve ]

Elvették a radírját, azt az egész élete egy nagy kompenzálás, hogy ő igenis kan és igenis 2 méteres a fallosza - by stranger28

(#4) Crystalheart


Crystalheart
(senior tag)

Próbáld meg objektíven meglátni, hogy mennyire tré maga a játék, mennyire értelmetlen vele nyomulni, és mennyi minden mást mulasztasz el miatta.

Előre félek, mi lesz, ha az MMO-knak Mass Effect kidolgozottságú sztorija és élethű grafikája lesz, a fél világ függővé fog válni, ha még ez a gyermeteg WoW is képes volt ennyi fiatalt elcsábítani.

(#5) Mr X válasza Löncsi (#3) üzenetére


Mr X
(PH! kedvence)

A játékfüggőség miatt be fog lépni, hidd el. :)

Én is fent voltam egész nap, mikor még toltam, pedig sokszor ronggyá untam magam. Ilyenkor jön az, hogy az ember idétlenkedik, elmegy kis szintűeket öldökölni, ilyesmi. De akkor is belép, nem pedig elmegy mást csinálni helyette.

Erről szól a függőség.

Crystalheart:

Egy dolog kell ehhez, a hangulat. Lehet csillivilli grafika, meg bármi, ha nem ragad magával a hangulata. Na ezt viszont rohadtul eltalálta a Blizzard.

[ Szerkesztve ]

(#6) beefjeez


beefjeez
(senior tag)

engem nem fogott meg a wow, soha, és nem is rakom fel, nehogy megfogjon. egyszerűen próbáld meg törölni a játékot, és élj úgy. ha nem megy, töröld a karaktered. :DDD

(#7) Crystalheart válasza Mr X (#5) üzenetére


Crystalheart
(senior tag)

A Blizzard rohadt jól eltalálta a hangulatot a cinematicjaiban, mi több, magas művészi szintre emelte a játékok közt a fantasyt, de a WoW olyan, mintha azok paródiája lenne. Ebbe nem gondoltál még bele? :)

(#8) Lenry válasza Crystalheart (#4) üzenetére


Lenry
(PH! félisten)
LOGOUT blog

én nem nevezném gyermetegnek a WoWot, elég komoly és nagy háttértörténete van, ezen kívül nem véletlenül játszanak vele ennyien.

(de én elfogult vagyok, ahogyan te is, csak a másik irányba, ezért erről teljesen fölösleges is lenne vitázni, nem lenne több értelme, mint egy Apple flametopiknak. egyszerűen fogadd el, hogy van, akinek tetszik és aki szereti)

[ Szerkesztve ]

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#9) Mr X válasza Crystalheart (#7) üzenetére


Mr X
(PH! kedvence)

Én nem kizárólag a képi megjelenítésre gondoltam. :)

Játszottál vele huzamosabb ideig? A sztori, a világ annyira magával ragad, hogy az hihetetlen. Plusz ott van az az érzés, hogy folyamatosan valami új dolgot tanulsz, szerzel, hajtasz érte, hogy egy picit jobb legyél.

Én könyvben is imádtam a warcraft világot, ahogy a játékban is. Nem azért, ahogy a játék kinéz, hanem azért, mert iszonyatosan megmozgatta a fantáziámat.

[ Szerkesztve ]

(#10) Crystalheart válasza Lenry (#8) üzenetére


Crystalheart
(senior tag)

A Blizzardnak remek marketingesei vannak, és nagyon jó érzékkel adják el a játékaikat, bármit is készítsenek. Azon kívül az olyan perem-részletekre, mint cinematic, vagy a zene, nagyon odafigyelnek. A grafika is azért olyan, amilyen, hogy a kiadatáskor nagy bázisra építhessenek. Mondjuk ez ma már nem volna indokolt ilyen szinten.

Ott a GW, nem volt rossz a sztorija sem, a grafikája sem, mégis unalomba fulladt. Apróságokon múlik, de én azt mondom, egyelőre jónak mondható MMO nincs a világon, gyerekcipőben jár.

Mr X: A WarCraft világát imádom. :) De számomra az a világ az, amit a cinematicok közvetítenek.

[ Szerkesztve ]

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.