2024. június 8., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Zolaash


Zolaash
aktív tag

Hogy rosszabb-e, azt nem tudom, de sógorom Németországban melózik, és ő esküszik rá, hogy a kinti édesebb.
A mosópor kint sem olcsóbb, viszont tényleg jobban kiviszi a foltokat. Akartam hozatni vele calgon-t, de kint nem is lehet kapni, mert benne van a mosóporban a vízlágyító. És nem vízkövesedik a gép, felültöltős, úgyhogy látom a dobot kívülről is, nem csak ott, ahol a ruha ledörgöli...

Rip and tear

(#2) BITBOYS válasza Zolaash (#1) üzenetére


BITBOYS
addikt

Én a cukorról hallottam ugyanezt, bár a tesztek alapján nem ez jön ki. Érdekes, mert már több embertől hallottam, hogy a "kinti" mindenben jobb.

Az ellenség? Ő is kötelességtudó volt, akár te. Vajon mi volt a neve? Honnét jött? Valóban gonoszság ült a szívében? Miféle hazugságok sodorták ily távol az otthonától? Maradt volna inkább odahaza...,békében. A háború mindnyájunkkal végez.

(#3) madgie


madgie
titán

Az 100%, hogy a Fanta Görögországban sokkal finomabb volt (és jóval drágább), mint itthon. Gondolom ott 1% narancs belekerül valahogy :D

(#4) ftc


ftc
nagyúr

A msoóporhoz:

Ariel: osztrák s lengyel gyártmány ég és a föld...lengyelt nem szabad megvenni....

(#5) Zolaash válasza madgie (#3) üzenetére


Zolaash
aktív tag

Na az tuti édesebb volt, mint itthon! (Meg valóban sokkal drágább.)

Rip and tear

(#6) ollie


ollie
MODERÁTOR

Igen, vannak ízbeli különbségek a Coca-Colák között, mely a víz és a cukor/édesítőszer minőségének különbségéből ered (minden más ugyanaz). Minőség nem rosszat jelent, csak mást. Pl. nincs két egyforma ásványtartalmú vízforrás, így különböznek az ízeik. Ugyanakkor a kristálycukrok is különböznek.

(#3) madgie: itt is belekerül. Minden országban ugyanabból a sűrítményből készítik a Coca-Cola termékeket. Csak 2 eltérő összetevő van, a víz és a cukor/édesítőszer. Igen, sűrítményből készül az összes, vagyis a gyártás helyi szinten mindössze abból áll, hogy a szirupot vízzel hígítják és cukorral keverik.

[ Szerkesztve ]

***

(#7) koxx


koxx
MODERÁTOR

Pont erről volt szó a NatGeon a gyáróriásokban. Tényleg "csak" a víz és az édesítés módja miatt térnek el az ízek. USA-ban kukoricasziruppal édesítik.

[ Szerkesztve ]

(#8) danih


danih
addikt

Gondolom számításba vannak véve a regionális erőforrások... Nem egyszer láttam magyar termékeken is kódot, ami az elkészítési helyet jelölte és a kulönbségeket az összetevökben... pl ha A akkor Kaposvárott készült és az édesítőszer szaharin, ha B akkor pécsett és az édesitő dextróz (mit tudom én, kérem csak szemléltetésként kezelni).
Ill. itt vannak a helyi izlesek is...

(#9) darál0w


darál0w
Jómunkásember

érdekes cikk. :)

Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]

(#10) lezso6 válasza madgie (#3) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

10 éve Olaszországban meg is néztem a fantát, hogy miből van. Hát itthon 3% narancs volt ráírva, ott meg 12%...

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.