2022. május 20., péntek

Gyorskeresés

HP ProBook 5320m gyorsteszt

Írta: | Kulcsszavak: HP . ProBook . 5320m . WS990EA#AKC

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Kezembe került ez a kis apróság (HP ProBook 5320m) „véletlenül”, ha már itt volt, készült egy pár fotó, és egy gyors Aida64 teszt is róla.

Abban a 13,3” kategóriában versenyzik ahol Acer Aspire TimelineX (AS3830T) vagy a Samsung Q330 is megtalálható. Nem tekinteném egy üzleti modellnek, arra kimondottan ott az EliteBook széria a gyártónál. A 2,3 cm vastagságával, és közel 1,8 kg súlyával egy könnyen hordozható mobil munkatárs lehet bárki számára. Tartósságát a szálcsiszolt alumínium burkolat is hangsúlyozza.

Ez a modell sajnos a legkisebb kiépítésű, így hiába az Intel Core i3 350M processzor, mikor csak összesen 2 GB DDR III memória került bele, és nem kimondottan üzleti Microsoft Windows 7 Home Premium operációs rendszert mellékelnek hozzá alapból. S bizony egy Intel HD grafikus vezérlő gondoskodik a megjelenítésről, ami természetesen a rendszer memóriából gazdálkodik. Ellenben viszont a hagyományos VGA csatlakozón kívül már megtalálható egy Display Port aljzat is.

Előnyére legyen szólva, azért ellátták egy ujjlenyomat olvasóval, 2Mp kamerával, amit kiegészítettek egy arcfelismerő programmal is. Gigabites hálózati csatlakozó egy 2.1 Bluetooth-tal van kiegészítve, plusz egy N szabványú Broadcom wifi kártyával.

Az SD kártyaolvasó mellett azért még 3 db USB foglalat is elfért a gépen, igaz az egymás mellett lévő USB-k elégé közel kerültek, hogy kényelmetlen legyen használni.

A szigetes kialakítású billentyűzet egészen jól sikerült (cseppálló is), bár nem értem, hogy melyik elmeroggyant volt az, aki egy fényes tükröződő keretbe helyezte el, mert minden karist meglátszik rajta. S ez igaz a kijelzőt körülvevő keretre is.

Megjelenítésre egy LG Philips (LP133WH2-TLA2) panel került bele a szokásos 1366 x 768 felbontással. Nagyon szépen tükröződik az egész sajnos, és a betekintési szöge is csak átlagos.

Viszont most jön a legfájóbb pont, mikor is az akkumulátor csak 4 cellás lett, sajnos. Ez nem kicsit ront a felhasználhatóságban. Meghajtva a készüléket, kevesebb, mint 2 órát bírt ki elemről. Office, és minden teljes energiatakarékos módón használva akár ~ 4 óra is lehet a munka, még lemerül.

Pro/Kontra

+ billentyűzet
+ dizájn
+könnyű súly

- 4 cellás akkumulátor
- átlagos kijelző
- 2 GB memória

Hozzászólások

(#1) Thunderzolee


Thunderzolee
addikt

Hát.. ez tényleg gyorsteszt lett, de azért jó kis gépecske az. :K

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#2) benoce válasza Thunderzolee (#1) üzenetére


benoce
tag

Valóban jó gépecske, de vannak apró hibái - sajnos. De ez a 13,3" amúgy is a szívem csücske, így elnézem neki.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.