Hirdetés

2024. június 3., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#19599) Attila2011 válasza Elemental (#19598) üzenetére


Attila2011
aktív tag

A "legtöbb" az pontosan általánosítás :)
Találkoztál az általad behatárolt csoport(ok) "legtöbb" tagjával? Találkoztál ezzel a több milliárd emberrel? :Y Azt hiszem, hogy nem. Mivel nem találkoztál, ezért nem lehet személyes, tapasztalaton alapuló véleményed róluk. Feltételezem (mert miért gondolnám, hogy merő rosszindulatból találod ki ezeket) személyesen ismersz, közeli ismeretségi körödben van néhány ember, akikre tökéletesen rátudod húzni az általad leírtakat, tehát hogy birkák és agymosottak. Majd erre alapozva azt állítod, hogy a "legtöbb" vallásos ember ilyen.

Számoljunk csak utána, hogy nagyságrendileg mit jelenet a "legtöbb" szó!
Tudjuk, hogy nem jelenti a halmaz összes elemét, mert az csúnya általánosítás lenne. De az is bizonyos, hogy a felénél többet jelent, legyen most nekünk a "legtöbb" 80-85%. Egy 2007-es becslés alapján a nem vallásosak száma nem éri el a 12%-ot, az ateisták pedig 3% alatt vannak. Együtt nem teszik ki a Föld lakosságának 15%-át. Tehát egy kis számolás után kijött, hogy a "legtöbb" cirka 5.15 milliárd fő . (Hogy ne tudj belekötni, ezért alulbecsültem a végeredményt, a felhasznált számok pedig felülbecsült értékek, így ennél feltehetően többről beszéltél.)
Látom nagyon favorizálod a buddhizmust, feltételezem az abban hívők nem tartoznak ebbe a "birka" csoportba, így őket kivonva cirka 4.8 milliárd birka legelészik a Földön emberbőrben.

Azt hiszem, joggal mondhatom, hogy általánosítasz.

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.