- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kingabo
őstag
válasz
Barett 50cal #195 üzenetére
1. Van a Point of Viewnak is komplett gépe írtak róla vagy itt vagy az atom topikban, meg valamelyik hazai pályában itt a ph!-n.
2. W7et mindenképpen, én az ion nélküli atomon használom és semmi gondom vele, a vistához kicsit kevés az atom, nézd meg az ionos tesztet...
3. Ram bővítés 2 modulig vagy max az alaplap által támogatott max gb-ig bővíthető. (talán 4 a max) A proci be van forrasztva a lapba, ill külön nem is árulnak procicsere esélytelen.A ház kérdésre: olyanba építed amilyen tetszik! Sokan a modecom feel 202/302-es házába építetették. Ez miniITX méretű és elég pici. Az "Atom klub"-ban elég sokféle ház van belinkelve nézz szét. A vinyó szintén olyat amilyet szeretnél, bár láttam már olyan mITX-es házat amibe csak 2,5"os hdd fért el...
-
Barett 50cal
senior tag
válasz
Barett 50cal #195 üzenetére
Amugy ha én saját magam akarok összerakni egygépet(IONost)akkor miniATXes ház kell,rendes 3,5" HDD kell hozzá??
Amugy valahogy igynézne ki:POINT OF VIEW ION ATOM 330
GEIL 2048Mb Notebook DDR2 800Mhz CL5 KIT
WD 320GB 7200rpm 16MB SATA2
Asus VH222H
Bill és egér van(Logitech G15 Blue,G9Laser)
és akkor a ház az miniATXlegyen??
ÜDv -
válasz
vegyszer #190 üzenetére
"Ugye az ION terhelve mondjuk max 70 W-ot eszik"
A sajat ionos gepem (Zotac IONITX egymagos Atommal, 2 GB RAM meg egy pendrive
az alaplaphoz adott 90W-os tappal) a konnektorbol 32 W-nal tobbet meg nem vett fel, ez - akkor is, ha a tap reszerol baromi jo hatasfokot tetelezek fel - 30 W alatti fogyasztas.
Abban teljesen igazad van, hogy kis terhelesen a tapok hatasfoka a beka segge ala esik, eleg megnezni a PH-s tesztet, ott egy 350W-os tap majd' masfelszer ennyit vett fel a konnektorbol. -
Barett 50cal
senior tag
-
vegyszer
addikt
válasz
szabi__memo #193 üzenetére
azért 24/7 ben nem is, de havi 100 órát biztos. azért seedelni is kell valamit
meg a 3,5"HDD is szerintem többet eszik... de 5-10 wattéert még nem fogok a későbbi bővítés lehetőségének oltárán áldozni. -
szabi__memo
nagyúr
válasz
vegyszer #192 üzenetére
Azért ez ha 24/7ben megy akkor nem mindegy...
Másrészt tuti, hogy a saját alaplapját tette bele. Furcsa lenne ha nem
Ezenkivül egy plusz újdonság: Medion Akoya Mini E2076 D
-
vegyszer
addikt
tehát vélhetően pár wattal többet fog enni, mint a külsőtápos cuccok, viszont ebbe később elvileg bármilyen m-ITX lap betehető. ami a többi konstrukcióról nem feltétlen mondható el. nekem ez egy pluszpont. de nem egy elvágólagos szempont.
az inkább, hogy a POINT OF VIEW Mobii ION miniPC CS330- ban egy 12 centis szabványventi (vélhetően halk) van... nem két asszem 3-5 centi közötti nemszabványos nemcserélhető. -
válasz
vegyszer #190 üzenetére
Én 70w helyett inkább 50w-al számolnék úgy hogy arra már rá van aggatva minden.
Tény és való, a tápok többsége a legjobb hatásfokkal a terhelési görbe tetején működik. Minél jobb egy táp ilyen szempontból, annál jobb a hatásfoka kisebb terhelés esetén.
Ezzel csak akkor érdemes foglalkozni ha téged az okozott teljesítménykülönbség zavar.Pl. egy 90w-os picopsura aggatott gclf2 fogyasztása kommersz mérő szerint 30-33w, egy 350wos codegen tápra aggatva meg 45w.
-
vegyszer
addikt
Közben kiderült:
A ház: 1, 2, 3És igen: 2 db HDD hely van benne, meg egy bővítőszlot, amivel jelen felépítés mellett nemigen lehet mit kezdeni, de van
Eddig egy mérettel lejjeb gondolkodtam, de ezt jóval olcsóbb hosszútávon bővíteni.
Bár az alalplap-táp közötti 5 cm-es távolság behatárol, de ebben a méretben talán nem is annyira.
A deszkára kíváncsi lennék még, de az sem lepne az sem meg, ha a Point of View saját ION alaplapja kerülne bele. Végülis minek egy új nyákot rajzolni...Egy kérdés maradt számomra a kis tápokkal kapcsolatban.
Ugye az ION terhelve mondjuk max 70 W-ot eszik, ez a táp 250W -ot tud max leadni.
A tápoknál rémlik valami olyan, hogy a legjobb hatásfokot a nagy terhelés környékén tudja elérni. Vagyis kisebb teljesítmény esetén nagyobb a konvertálási (hő)veszteség.
Jól emlékszem?
Kell ezzel foglalkozni? -
Nem vagyok biztos ebben a fizetős softwareben amire gondolsz. Az olimpia alatt közvetített hd-s sugárzást néztem. 1080i-ben sugározták, és bezony a c2d elbírt volna még némi erőt. Azt hiszem a tuner honlapján lévő programhoz tartozó arcsoft ami támogatta a gyorsítást. Azonnal ment folyamatosan 50fps-el a videó.
De ha ezek szerint ahogy mondod software kérdése, akkor megy xp alatt is. Csak a megfelelő softwaret kell felrakni, és nem a hardware ami limitálja a gyorsítást. -
vegyszer
addikt
POINT OF VIEW Mobii ION miniPC CS330
POINT OF VIEW Mobii ION miniPC CS330SLA NEM SL végű ha jól látom, olcsóbb mint az Asrock ION-ja, és teljes méretű DVD, és 3,5"-os hdd megy bele...
Ez elgondolkoztató számomra (nagyob ház, jobb hűtés, hangosabb vinyó, erősebb 250W-os belső táp, könnyebb/olcsóbb Blu-ray meghajtót/nagyobb vinyót majd beleszerezni, stb)
csak egy két további kép jó lenne a beléről, látni: mégegy vinyó elfér-e benne...a gyártó oldalán még két további ION-os gép is van, egyenlőte azt nem leltem meg árlistán.
a kérdésem: ezek DDR-II 666MHz-es ramokkal vannak szerelve, ez mennyit lassíthat a 800-asokhoz képest a rendszeren
-
Hiába is keresek erről infót, nem találok. Se olyat ami alátámasztja amit mondtál, se olyat ami megcáfolja. Az biztos, hogy nekem a 1. generációs purevideo gyorsítás ment xp alól, egy 8800gts kártyával. A 9400 már a 3. generációs purevideot támogatja, ennyit tudok. Hogy ez már csak dxva2.0 kompatibilis, azt nem látom sehol.
-
Trava
tag
válasz
szabi__memo #181 üzenetére
Azért Vistával próbálták mert csak azon működik a hd filmek hardveres gpu gyorsítása.
Win7-el jobb eredmények lettek volna, nekem az van rajta teljesen jó minden, ilyen hibák amiket írtak nem jelentkeztek nálam. -
szabi__memo
nagyúr
-
szabi__memo
nagyúr
XPvel biztos jobb lett volna, és jó eséllyel tényleg a Vista az oka a nem túl szép eredménynek. Nem tudom miért pont ezzel az elcseszett rendszerrel kellett kipróbálniuk a tesztelőknek. Igazán tudhatnák ha már ez a szakmájuk, hogy mit mivel kell és érdemes. Ha már frisset akartak akkor kipróbálhatták volna a 7-es RCvel. Gratula nekik.
-
rankesz
veterán
Ezt a "Vista megeszi az Atomot reggelire" dolgot sajnos én is alá tudom támasztani. Ennyi volt a probléma a PH! tesztjében, és nem a hardver a gagyi.
Nekem több mint fél évig GCLF2 konfigom volt XP-vel, és CoreAVC codekkel simán vitte a 15000kbit-es bitrátájú 1080p-s Batmant 90% körüli terheléssel. Ez colt a legdurvább HD amit próbáltam, a többi sokkal kisebb igényű volt.
Szóval ha még a gyenge intel csipszetes konfig is képes erre akkor az ION is az 100. Itt simán a teszt nem úgy ment ahogy kellett volnade ezt már előttem DBob-ék kifejtették
-
Egy kicsit visszatérve a tesztre.
Ha nekem kellene ilyeneket írnom, azért én biztos elolvasnék előtte néhány külföldi oldal által végzett próbát. Aztán ha nagyon eltér akkor elkezdenék gyanakodni, hogy valamit elszúrtam.
-
válasz
szabi__memo #177 üzenetére
A legjobban akkor jársz ha ismerősnél kipróbálod, vagy kölcsönkérsz egyet. Persze ionnal ez még macerás, de gclf(2)-vel már simán szerintem. Aztán döntsd el magad. Kb azt fogod kapni ion mellett is, kivéve a hd gyorsítást, és az esetleges játékokat.
-
kingabo
őstag
válasz
szabi__memo #174 üzenetére
"Gondolok itt arra, hogy problémáik voltak HD filmekkel; Adobe Reader, Winamp, netezés, Excel, stb akadozik. Szerintem elég szerényen álltak hozzá.
Vagy ezek extrák? Vagy mire gondoltok?"
Mapinfóban csináltam a beadandómat meg hozzá a doksit és az alábbi progik futottak: mapinfó MO megnyitva kb 10 rétegen, 2 pdf foxit readerben, 1 ooo writer, ff 2-3 lappal, miranda 2 klienssel (msn, gtalk), foobar, smart security, bionc 4 spinhenge@home szállal és semmi akadozást nem tapasztaltam, a gép: gclf2+1giga ram+1giga pagefile w7en. Ezek után eléggé meglepett amit az itteni tesztben olvastam az ion-ról, de ahogy Dbob is írta, nem mindegy mit vár tőle az ember. Külföldi NEVES oldalakon nem húzták le... (xbit labs, silentpcreview...) -
válasz
szabi__memo #174 üzenetére
Az alapvető probléma ott volt szerintem, hogy ma, az újonnan beszerezhető leggyengébb processzor alá feltelepítették a ma elérhető messze legnagyobb erőforrást igénylő operációs rendszert. Innentől kezdve természetes hogy mindenen elhasal amin lehetséges.
Egyesek azt mondják akik win alól használnak kétmagos atomot, hogy 1080p filmek többségét viszi, itt meg gyorsítással nem vitte. Erre nem tudok mit mondani, mivel én linux alól használom, ahol messze nincs olyan optimalizáció sajnos mint win alatt, illetve nincs cuda támogatott gpum se hogy vajon driver / lejátszó hiba lehet-e.
Én mondjuk nem acrobat readert használok pdf olvasásra x éve, hanem foxit readert win alól, és gnome alapértelmezett olvasóját. Többszáz oldalas datasheetek meg se kotyannak neki. Sok képet tartalmazó ebook se gond. Foxit reader se tökéletes sajnos, képeket elég lassan jeleníti meg, még c2d alatt is. Adobe-al ilyen gond nem volt, de azt azért cseréltem le, mert egy pdf olvasó nekem ne egyen meg annyi helyett amit adobe tett.
Húgom anyám gépén nonstop használja a winampot, és sose számol be semmilyen lassú görgetésről, akadozásról, egyébről, miközben firefoxban internetezik. De ő ezt egy xp alól teszi. Nekem linux alól audacious sem szaggat görgetés közben, pedig mint említettem többszáz tab mellett böngészek firefoxal, miközben még egy tucat program fut.
Excelről, és egyébről beszámolni nem tudok. Réges-rég openofficet használunk itthon, és neki nincsenek gondjai. Max annyi hogy a nyomtatás linux alól postscript driverrel sose lesz olyan gyors, és funkciógazdag mint win alól, de ez nem kötődik a géphez.
Szóval nem, ezek nem extrák, csak túl sok mindenen múlik hogy a mérlek melyik szára indul el. A "még épp jó", vagy a "már nem jó".
Amit én is, és más is alá tud támasztani a prohardveres tesztből, az a flash lejátszás. Sajnos eléggé szerencsétlenül van eltalálva a teljesítmény e tekintettben. Fullscreenen már nem épp folyamatosak a youtube videói, de ion gyorsítása erre is jó....lesz, ha adobe elkészül a megfelelő flash pluginnel.
-
szabi__memo
nagyúr
Dbob és Cyrin: mindkettőtökkel egyet értek. Ha az ember tudja mit szeretne akkor nem éri meglepetés. Bár engem ettől függetlenül meglepett a cikk, mert nem láttam, hogy a tesztelők ne értenének hozzá ill. túlzott elvárásaik lettek volna.
Gondolok itt arra, hogy problémáik voltak HD filmekkel; Adobe Reader, Winamp, netezés, Excel, stb akadozik. Szerintem elég szerényen álltak hozzá.
Vagy ezek extrák? Vagy mire gondoltok? -
Cyrin
addikt
Én az 1000H laptopomat fél évig asztali gép nálkül használtam, és mindenre jó volt, csak HD video szerkesztésre nem. Persze ezt meg se próbáltam rajta, mivel nem arra való. Most pedig a gyerekszobában szolgáltatja a meséket a gyereknek LCD tv-re kötve, valamint mobilinternetes gépként funkcionál. És semmi gondom vele, minden tökéletesen működik. Nem is vennék nagyobb notit, mert minek... (Sőt az oprendszer betöltése (XP) sokkal gyorsabban megy mint az asztali C2D gépemen (Vista), ahol meg lehet őszülni ehez képest. Nemsoká nyugdíjba is küldöm.)
Most ehez képest akkor egy kétmagos atom, és egy Ion páros sokkal többet tud, ami bőven elég, a lényeg, hogy az igényeket megfelelően kell megfoglamazni, és ahoz kell gépet választani, nem pedig utólag ráerőltetni azt amire nem való. Aki ezt teszi úgy jár mint a tesztelők.
-
válasz
szabi__memo #171 üzenetére
Az hogy kinek ilyen, kinek olyan véleménye van az elég egyszerű okra vezethető vissza. Az emberek véleménye elsősorban a hozzáállásukat tükrözi, szubjektív módon.
Az hogy a prohardver teszt eredményei nem azonosak mások tapasztalatival nem kérdőjelezi meg egyiknek se az érvényességét, mert más szemszögből mutatja be.
Előbbi, ahogy vki más itt fórumon rámutatott arra ment ki inkább hogy mennyi mindenre nem is jó ez a platform, végül sikerült jól lehúzni, elégedetten odabökték a végére hogy nem igazán jó semmire. Ez kb szóról-szóra megtörtént a tavaly nyárban végrehajtott gclf alaplap esetén is. Hiszen tényleg ilyen gépnek minősül ha az ember 4magos cpu és soksok gb ram, csúcskategóriás vga, esetleg raidbe kötött ssd mellől ül át ez elé a gép elé.
A másik szempont pl. legyen az enyém, vagy itt a fórumon más hasonló, atom-tulajé.
Megvettük a gclf(2) lapot (tehát még csak nem is iont), raktuk rá a teljesítményéhez megfelelő oprendszert, optimalizálva, hasonlóképp a driverekkel (linux alól szinte muszáj a gpu driverhez hozzányúlni). Alternatív programokat használunk sok mindenre, és nem bízunk rá többet a gépre mint amit elbír, és amivel előzetesen számoltunk.
Így anyám gépe tökéletesen fut gclf alaplappal, úgy hogy egy teljesen normális hétköznapi desktop feladatot lát el, és szükség esetén lejátsza a 720p videókat is. És hasonlóképp tökéletesen fut az én gclf2 alaplapom, pedig firefoxban is átlag 100-150 tab van megnyitva folyamatosan, és több program fut.Hogy rólad kiderüljön melyik táborba fogsz tartozni előre el kéne döntened mit szeretnél ettől a géptől, és akkor kiderülhet csalódni fogsz-e
-
grandtour2
tag
udv a fedelzeten..
azert az 1080p m2ts file-okkal vannak roccenesei (pl I robot)
A legujabb nvidia driverrel szarabb lett, szal vissza a regi
nezegetem az alsa-t, de meg eddig nem jottem ra, az line in es mic bemenetet h lehet megforditani (es sima 5.1-es fa geniust rakotni)
az Nvidia MCP79 HDA-rol beszelunk, nem is biztos, h lehethdmi-n szepen szol amugy
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
tothjozsef #167 üzenetére
Jaja. Ötletem sincs miért 230as atomot raktak bele. Igy elég béna.
-
tothjozsef
aktív tag
Acer Revo ismertető indexen.
-
Remélem igazad lesz, mert én már teljesen elszomorodtam az eredmények láttán. (Nem is értem miért Vista volt az OS, de ez más tészta.)
Nem akartam elhinni, hogy már a videók sem mennek rendesen.
Pedig az már az ion-mentes atomos lapoknak sem igen okoz gondot.
Az meg, hogy egy Winamp - Firefox kombó megfekteti...Akinek van már Zotac lapja jó lenne ha cáfolná a tesztben elhangzottakat.
-
zso79
őstag
válasz
tothjozsef #163 üzenetére
Teszt és fórum
-
Sherad
csendes tag
Nos én is vettem egy ilyen is drágaságot. Asrock Ion....
XBMC ment rá bootolós telepítéssel így az alap ubuntu, rajta az XBMC.
Többféle videóval teszteltük de nem igazán izzad meg semmitől. Belőve rá kötve 4 terra fájl szerver öröm van asszony nézheti a sorozatait -
New Age
csendes tag
Próbált már vki h264 1080p Level 4.2, 5.0, 5.1 kódolású fájlokat lejátszani ION-on? Mennek zökkenőmentesen CUDA-val vagy sem?
Most akartam HTPC-t csinálni Zotac-os lapból, de kicsit meginogtam fenti okok miatt.NA
-
fogtunder
nagyúr
qt? nekem azzal eddig nem volt baj. gametrailers-en a flash képregényezik, de ha átváltom qt-re, akkor minden pöpec. mondjuk 1080-as qt videót még nem próbáltam, de nem is nagyon szoktam találkozni ilyennel.
a flash-t meg sejtettem, hogy szar lesz, de azt azért nem, hogy ennyire. most minden esetre várunk...
-
fogtunder
nagyúr
hali,
a múlt héten vettem egy asrock nettop iont, lenne némi szoftveres jellegű kérdésem, hátha valaki tapasztaltabb. a HD lejátszást elég könnyedén megoldottam media player classiccal, szépen gyorsít, no para vele, ami viszont nagyon megfekteti szegényt, az a HD flash videók (540p már) lejátszása, és ez fáj.
nem tudja valaki, hogyan működik pontosan a flash player 10 CUDA támogatása? mert felraktam ugyan a legfrissebet, de igazság szerint semmi különbséget nem látok a teljesítményben, ugyanolyan képregényes szar az egész. működik már egyáltalán ez a fícsör, vagy még várni kell, vagy visszafelé nem lesz kompatibilis, vagy mi van?
-
válasz
szabi__memo #153 üzenetére
Egeszen biztosan szoftveres zur volt, az egymagos Atommal szerelt ionos lap is eleg eros ahhoz, hogy birja gond nelkul a lejatszast, ahogy irtam is.
-
szabi__memo
nagyúr
Van itt egy jó kis teszt. Ion/8200 vs 780g.
Na már most ezek a chip-ek tényleg ennyire nem játszanak le minden HD-s videót? Meglep ez az eredmény. Azért azt gondoltam, hogy ennél azért jobbak. Link -
Cyrin
addikt
Egy bajom van az AsRock Ion-nal, nincs benne wifi. Én inkább a Zotac lapra szavaznék.
-
Honkydoo
őstag
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
wassermann #147 üzenetére
És gondolom nem fog annyit 'zabálni'.
-
wassermann
addikt
válasz
szabi__memo #146 üzenetére
Igazán a mostani ION is elég erős már pl. HD-s filmek lejátszására. Az ION2 talán annak lesz egy fokkal jobb, aki kicsit játszani is szeretne (de ez is a régebbi játékokat fogja csk bírni...)
-
szabi__memo
nagyúr
-
Honkydoo
őstag
válasz
tothjozsef #136 üzenetére
Jó ez a cikk. Kár hogy a RAID funkciót nem tesztelték le, merthogy az is van a lapban.
-
-
kingabo
őstag
Már van hír a Ph!-n is: [link]
Kiváncsi vagyok hányan adnak még ki a zotac lapjával 1:1-be megegyező lapot? (avagy ugyanarra a ref design-re építőt)"Persze nincs semmi infó, hogy mikortól/hol/mennyiért...."
És nyilván ez a leglényegesebb dolog!A zotac lapja több mint egy hónapja jelent meg (máj 20/22 rémlik a 2magosra) de nálunk még mindig nem kapható, külföldről postával meg annyi lenne időben meg pénzben mintha itthon megvenném.
-
tothjozsef
aktív tag
Itt egy friss HW-SW cikk ION-os lapról.
-
zso79
őstag
Új jövevény: [link]
Persze nincs semmi infó, hogy mikortól/hol/mennyiért....
-
kingabo
őstag
Nem tudja valaki mikor érnek már ide a zotac lapjai? Árgép szerint 1 helyen kapható a B-s változat...
-
kingabo
őstag
válasz
wassermann #130 üzenetére
Ez sem rossz megoldás! Igaz ehhez is kellenek hosszabb csavarok...
-
kingabo
őstag
-
rATdrAgOn
senior tag
válasz
Honkydoo #127 üzenetére
Hejhó!
Egyikkel sem.
Szintelen kültéri kétoldalas ragasztószalaggal.
Ez azért is jó, mert nem olyan csumpi mint a gumicsavar, másrészt elfér (sajna a modecom kivágása inkább 90 mm-es ventihez lenne jó, harmadrészt elég jól elszigeteli a rezonanciától a házat.... diszkre is lett menetközben megoldás (mert rezonál mint a zállat). Diszkhez való szilikonbetétet megvágtam, hosszú csavar bele és máris sokkal jobb lett a végeredmény.
-
rATdrAgOn
senior tag
válasz
szabi__memo #122 üzenetére
Scythe Kaze-Jyu Slim. Vagy mi.
-
rATdrAgOn
senior tag
Háló!
Na, összeált a házi ion.
Azt kell, hogy mondjam, hogy az alaplaphoz mellékelt ventillátor hangos, így maradt a d945gclf2-nél már bevált megoldás. Extrahalk, extravékony 10 cm-es ventillátor rögzítése a feel 302 tetejére. -
kingabo
őstag
válasz
szabi__memo #117 üzenetére
Azért ennyire szerintem nem rossz akkor sem a helyzet! Lehet keresni másik kodekes videót, vagy átkonvertálni.
-
kingabo
őstag
válasz
szabi__memo #115 üzenetére
Nekem elég az az egy amivel biztosan működik a wdtv, akar a halál százával leszedni és kiprobálni codec-eket...
-
kingabo
őstag
válasz
szabi__memo #110 üzenetére
"talan tenyleg jobb is igy kulon. Vagy nem"
Ezt kéne majd eldöntenem, hogy jobb vagy nem.Másik topicban írták, hogy van a wd tv-hez sok hackelt firmware is...
-
rATdrAgOn
senior tag
Háló!
Nos, ma megcsináltam a méret tesztet Feel 302-vel.
Szétkaptam [ezt], beleraktam az ionitx-d-e-t.
Jól elfér, nem ér bele a venti sem semmibe sem, tehát tudom ajánlani.
További képek [itt].Bocs a venti koszosságáért, de időm szokás szerint nem sok volt, majd egyszer kitakarítom.
Az utolsó kép meg az eredeti állapot (d945gclf2).
Köszönöm a figyelmet!
-
somody74
csendes tag
Hi!
Nekem van WD TV-m, és elég jó a ketyere, de messze nem tökéletes!
Hang és felirat váltásnál vannak még tökéletesíteni való dolgok... Meg lényeg, hogy milyen vinyót dugsz rá! Legjobban a WD MyBookkal müxik amúgy...
Illetve azt hozzá kell tenni, hogy 1080-nál, gyakran erősen beszaggat a cucc!
Egyszóval jó, de azért én megépíteném a Zotak ION-os történetet, az a biztos! -
szabi__memo
nagyúr
Bocsi arra mar nem emlekeztem. Vegulis ebben is van valami. Ha mar az egyik megvan akkor lehet en is igy dontenek, de ha nullarol kell indulni akkor szerintem nem.
Megpedig azert mert a wdtv-nel nem rajtad mulik a fejlesztes.. Gondolok itt uj formatumu fajlok, mas codek-ek felrakasara...
Izles dolga is. Mindenestre jogosnak tunik amit irsz es talan tenyleg jobb is igy kulon. Vagy nem -
kingabo
őstag
válasz
szabi__memo #104 üzenetére
Erre viszont már van egy gclf2-m (fentebb írtam is)
Ha ionra váltanék akkor ezt el kéne adni, és csak utána vehetném meg... Ha meg a wd tv-t venném, akkor mai árakon olcsóbban jönnék ki.
Csak ha már vennék akkor hosszabb időre venném, és ebben már az ion tűnik jobb vételnek, nameg idővel az ára is sokat javulhatna. (bár a gclf2 még most is többe került, mint amennyiért én vettem tavaly decemberben
)
Egy szó mint sok: ma hd-s videó nézésre (szerintem) a wd tv jobb. (ha letöltés is kell akkor az egymagos atom ~13k, a 2 együtt kicsit több bruttóban mint a zotac d-e lapja nettóban)
-
szabi__memo
nagyúr
Szakértőkhöz: melyik miért jobb HD lejátszásra: az ION-os platform vagy az ATI HD 4530?
Köszi -
kingabo
őstag
válasz
Honkydoo #102 üzenetére
Elvileg a borda pont a ház tetején lévő rács alá kerül, ahova kivülről minden gond nélkül lehet tenni egy ventit, bár tény elég hülyén néz ki.
De nekem az a venti nem tűnt túl vastagnak és a gclf2-n lévő bordák is kb olyan magasak mint a hátlapi csatlakozó és efölé többen betettek a normálnál vékonyabb ventit.
-
Honkydoo
őstag
Ez így nemjó...
Ha kb ugyanolyan magas vagy még magasabb a borda a zotac lapon, mint a hátlapi csatlakozók, akkor az azt jelenti hogy nem biztos hogy befér egy modecom feel 302-es házba. (ilyen az én házam) Mivel a ház nem sokkal magasabb mint a hátlapi csatlakozók magassága. -
kingabo
őstag
válasz
wassermann #100 üzenetére
Persze nem ugyanaz a kettő, viszont mindkettőt elsősorban videó nézésre használnám és a wd sokkal olcsóbb...
De miért ne adhatnám el a WD-TV-t is akár?
-
kingabo
őstag
Hi!
Meggyőztél ez tényleg sokkal kisebb (igaz drágább is
)
Szerintem elfér benne, csak ugye az a kérdés, hogy milyen magas a hűtőborda a lapon... Mondjuk szerencsére a vinyó pont a másik tartókonzolon van.
Na így már értem a méretbeli problémákat is.Engem a WD TV bizonytalanított el abban, hogy megéri-e ilyet venni htpc-nek. 25k-ból visz minden hd-t, csak egy usb-s vinyóval kell megkinálni.
A zotac lapja meg 35k+fa, mondjuk ház, táp, vinyó, wifi már mostis van, csak a gclf2-ről a hdmi hiánycikk.
szerk: itt a 3. képen látható, hogy mekkora a zotac lapon a borda + a venti. A hátlapi csatlakozókkal kb egy magas a borda, ehhez jön még a (vékonynak tűnő) venti.
-
vegyszer
addikt
válasz
szabi__memo #95 üzenetére
Szerintem az XP volt a ludas.
a kollega win7 alatt semmi hasonlóról nem számolt be... -
somody74
csendes tag
Hi!
Ezt a házat ajánlották melegen az ION laphoz!
Ennek meg a méretei: 62(H) x 192(W) x 210(D) mm.
Gondolom akkor ebbe bele kellene minden gond nélkül férnie az egész cuccnak, nem?Amúgy nem titok a felhasználási terület...
Autó! -
zso79
őstag
Amely házakról eddig beszélgettünk és a kis méretű mini-ITX házak egyike sem jól szellőző! Ne arról vitatkozzunk, hogy elméletben lehetséges-e a dolog. Én is be tudok linkelni legalább 3 olyan oldalt, ahol kiemelik, hogy nem mehet passzívan.
Első oldalon, az általad linkelt tesztből:
"In our open air test platform..."
"Assuming the board is used in a case with decent airflow...."
"A completely fanless system probably unrealistic unless the case is very well ventilated and the ambient room temperature always stays low."Az ASRock nettopjában is dual Atom 330 van, két ventivel...
-
A leginkább mérvadó információforrás szerint természetesen megy passzívan...ez pedig a gyártó honlapja. Más tesztek szerint is megy passzívan. Persze ez függ sok mindentől. Ha pl htpcnek akarod használni és berakod az igen csak sokat fűtő házimozi erősítőd mellé pl a vitrinbe akkor már nem fog passzívan menni. Ha húzni akarod 2ghz-re (mert lehet), akkor megint csak nem illik passzívan járatni.
-
somody74
csendes tag
Hi!
Igen nagy, mert én az alap tesztgép méretéből indultam ki, amit az nVidia kinyomott tesztelésre! Az baromi kicsi volt.
Meg nekem nem kell bele DVD olvasó, meg elég bele a 2,5"-es HDD. Van ilyen ház kint, nagyon klassz, és azt hiszem olyan 190*210-es a mérete kb...
Vagyis vagy 10 centivel rövidebb a ház! Ez meg nekem sokat számít, több szempontból is! -
somody74
csendes tag
Szupi!
Akkor magyarra fordítva a dolgot:
Elég venni egy IONITX-D-E alaplapot, hozzá egy Modecom Feel 202 házat, egy kis memóriát a lapba és kész is?
Ennyi? Semmi kiegészítő cucc nem kell már hozzá? Se plusz ventillátor, se semmi egyéb trükk?
Mondjuk nekem nem kell bele dvd író-olvasó, meg 2,5" HDD-im hegyekben állnak arra várva, hogy a gépbe kerülhessenek...
Egyszóval jól látom?
Amúgy ez a ház szép nagyon, de egy picit nagyocska...
Nagyon köszi még egyszer! -
somody74
csendes tag
válasz
rATdrAgOn #77 üzenetére
Szia rATdrAgOn!
Sry, de el tudnád magyarázni lamernek is érthetően, hogy milyen megoldás is az ATX táp?
IONITX-A-E, teljesen érthető, van hozzá egy kb laptoptáphoz hasonló megoldás, tiszta sor...
De az ATX táp? Nálam az olyan, ami a rendes asztali gépekben van tápegység...
Vagy ebből is létezik olyan, ami ilyen lengőkábeles megoldás, és valami szabvány csatival megy az alaplapra?
Mert ha ez valami fix atom nagy táp, akkor az a házzal együtt veendő, nagyobb ázat is igényel stb?
Mert nekem nagyon szimpi ez a külső tápos megoldás, finom kicsi házban az egész , stb...
Amúgy te hol vetted a cuccot? Valami földi halandók által el nem érhető nagykerben?
A Ramirisnál néztem a lapot, de honnan vettétek rá azt az árat amit mondtatok?
Utolsó kérés/kérdés: Milyen pici itthon is kapható házat ajánlanátok hozzá, ami már a tápegység kérdéskörét is megoldja?
Természetesen minél kevesebbet szeretnék rá költeni, és pici is legyen, azért ne a leggázosabban nézzen ki, stb...
Nagyon köszi, és bocs a hülye kérdésekért... -
vegyszer
addikt
Aki nem szívbajos, nézze meg ezt...
Asrock ION 330 BDcsak az árára ne gondolj...
-
zso79
őstag
válasz
wassermann #78 üzenetére
Ár nélkül? Pénteken néztem, 35+ÁFA volt az IONITX-D-E
-
rATdrAgOn
senior tag
válasz
wassermann #78 üzenetére
Khmmm... van ára.
Most forintra pontosan nem fogom megmondani, de olyan 35k+egy kicsi.+ tréfa
-
rATdrAgOn
senior tag
Hmmm... én így vagyok a d945gclf2-vel.
Az első bírta három hónapig, akkor megfőtt, vettem másikat, az már több mint hat hónapja megyen kikapcs nélkül.Asrockra is egyből rárontottam, mert tetszett, csak az most épp körbejár cimboráknál, kollégáknál, - akinek van HD képes cucca - idáig sok ember tervezi, hogy beszerez egyet lejátszónak.
... és most itt van az első értelmes zotac lap, ami szintén nagyon szimpatikus.
(pl. tud AHCI módot, amit az asrock még mindig nem tud... ha diszk performancica kell, akkor ez alap)
-
wassermann
addikt
A Ramiris árlitájában, még ár nélküli újdonságként ugyan, de megjelent a Zotac Ion + Atom330 ...
-
rATdrAgOn
senior tag
Konkréten ugyanaz mint az A-U, csak nem dugótápos, hanem sima ATX.
Összerakással meg úgy állok, hogy deszkamodellként már megy.
(Sajna a tartalék ITX házamban elnyekkent a táp).
A wifije jó, tényleg N-es, linsuxx alatt küzdés van vele (mert azurewave, de ez megoldható egyszerűen, ki kell cserélni
)
Egyéb paraméterekben... nos, ugyanolyan mint az asrock, minimálisan gyorsabb a memória elérése, mint az asrocké, és (ami nekem nem tetszik) a jelenlegi bios nem tudja vezérelni a ventillátor fordulatszámát (mert egyébként kell neki, főleg ha deszkamodell).
Amúgy szimpatikus cucc, idáig bejön.
(Asrock sem rossz, mert olcsó... ez a lap csupaszon csak fele annyiba kerül mint az
).
-
vegyszer
addikt
Én csak tartom azt az eléképzelésemet, hogy mihelyt EGYnél több IONos nettop közül lehet választani, melyek összevethetőek a hárdveres kiépítésük szerint (kb ugyanaz van bennük), és NEM azonos az áruk, már árverseny is van...
És kettő ár közül az egyiknek bizony, ha tetszik, ha nem, valamely körmönfont szempontrendszer szerint jobbnak KELL lennie a másiknál.
Az Iponos Asrock ION tesztet olvastátok?
Engem szinte mindenben meggyőzőtt.
(Trava Win7 alatt a hang a HDMI-n nemt ugye???)
Csak megtaláltam a választ Trava (#33)-HSZ beli felvetésére:
Azok a vásárlók ugyanis, akik ezután az időpont [június 26] után vesznek új gépet, egy Windows 7 kupont is kapnak, hogy ne érje hátrány őket. Ezt azután október 22-vel, a hivatalos kiskereskedelmi bemutató után ingyenesen beválthatják Windows 7 szoftverre. -
somody74
csendes tag
válasz
rATdrAgOn #72 üzenetére
"IONITX-D-E" Erről tudsz írni még egy picit? Vagy egy linket esetleg itthon?
Nézegettem valami külföldi oldalon, de a képről sem derül ki semmi, meg egy hangot sem szólnak a tápjáról...
Hol tartasz az összeépítéssel?
Ház témakörben meg kinek mik az igényei...
Én örülnék neki, ha ezt a házat itthon is megvehetném, mert én nem akarom szem előtt tartani a gépet, arra meg tök jó!
De itt azért van sok klassz ház! Kérdés, hogy itthon is beszerezhető valamelyik?? -
rATdrAgOn
senior tag
Van pár lehetőség.
Modecom Feel 302/202 pl tökjó, csak most épp beszerezhetetlen.
InWin-t lehet még találni pár helyen, csak drága.
Igazából az a zárlat, ha akarsz bele ODD-t. Mer' akkor eléggé meg vagy lőve, mert a ModeCom-hoz csak PATA-s adapter jár, az InWin-hez meg _SEMMI_.
Külön az adapter meg beszerezhetetlen itthon. -
rATdrAgOn
senior tag
-
somody74
csendes tag
Gondolom másnak sincs még infója róla, hogy lehetne itthon beszerezni Zotac ION-ITX-A Wi-Fi alaplapot... :-(
-
Trava
tag
Ilyen alapon sosem szabad venni számítástechnikai terméket, mert minnél idősebb lesz a termék annál kevesebbet ér, és mindig jön valami újabb cucc.
Várhatsz az idők végezetéig.
Aki megteheti vegye meg, nagyon eltalált ez a chipset a dual atommal, nekem megszakítás nélkül megy mióta megvan.
Nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek. -
vegyszer
addikt
Általánosan elmondható: megéri várni.
mihelyt a kapcsolatok beindulnak, sok érdekes dolgot láthatunk.
erre agy jó példa az asrock ionja. kinti webáruházakban a héten jelent meg, 270 font körüli árom, ami az itteni 72-76 ezres sávon kívül van... -
wassermann
addikt
Egyébként én is csak azért harapnék rá pont erre a Zotac ION-ITX-A Wi-Fi lapra, mert mindene meglenne 25W-ból ami nekem kell.
-
somody74
csendes tag
Aszongya a lap 159 font, házzal együtt, 4 GB memóriával pedig 239 font.
Plusz 7,5 font kiegészítőkre!
Áfa 46 font plusz a szállítás 52 font... Hát így jött ki... :-(Mondjuk nagyon örülnék neki, ha már tényleg itthon is beszerezhető lesz, pláne 45 pénzért. Akkor már csak egy jó kis méretű házba kellene itthon belerakatni, és valóban kész is! :-)
-
somody74
csendes tag
válasz
wassermann #61 üzenetére
Tyű, ez nagyon komoly!
A ház amibe teszik, az sem olyan rossz, és maga lap nagyon komoly! Kb' nincs olyan funkció, amit ne tudna alapból!
Perfekt!Természetesen kis hazánkba nincs kiszállítás, de ha a szlovákokhoz kéri az ember, akkor durván 340 font összesen minden marhasággal (HDD nélkül...).
Az a mai árfolyamon számolva, olyan 112 eFt!
Nem kevés, pláne ha azt veszem, hogy a rohadt szállítás meg áfa rajta több mint 100 font, de talán ez még megfizethető... :-/ -
wassermann
addikt
Na akkor ezt nézzétek (Zotac ION-ITX-A Wi-Fi Dual Core 1.6GHz Atom N330 Mini-ITX Board with DC Input):
25W-ból lejátszik HD-t, úgy hogy HTPC-nek, szervernek vagy letöltögetőnek ideális.
-
HERR Z
veterán
[link]
ez a legcukibb ionos gép, mondjuk Br miatt jó drága lesz -
vegyszer
addikt
Ha a méret a lényeg, és a ODD nem kritérium, és Isten bocsássa meg, de az ION sem, akkor egy nagyon izgalmas alternatíva a Fit PC-2.
Ez egy passzív hűtésű Intel Atom [Z530 1.6GHz vagy Z510 1.1GHz] proci, meg egy Intel US15W SCH vezérlő. ami:Display and Graphics
[*] Intel GMA500 graphics acceleration
[*] Full hardware video acceleration of H.264, MPEG2, VC1, and WMV9Power Consumption
[*] 6W at low CPU load
[*] <7W at 1080p H.264 playback
[*] 8W at full CPU load
[*] <1W at standbyHa letőltőnek, és HD lejátszónak kell, elgondolkodtató, hogy a benne lévő VGA valóban tudja-e az 1080p-t...
De azért érdemes körbeszaglászni.
Az ára a méretéhez képest, és a többihez képest is sok...
árak és magyarföldet (MÉG) nem ismeri... -
somody74
csendes tag
Hi!
Az importálás nem gond, mert van kapcsolat aki behozza óccsóért nyugatról vagy keletről akár! Csak jelenjenek már meg...
Az gáz ha az a tesztgép nem lesz sehogy máshogy, mert az aztán nagyon egyben van!
Ez a FunTwist sem rossz ha már minden kötél szakad, mert van rajta a digit audio ki, meg HDMI + DVI, szóval egész jó! Na meg 5 USB! Az sem olyan rossz!
A DVD dolog valóban szubjektív, én mondjuk igyekszem kerülni a dolgot. Ha lehet akkor mindent hálóról tolok, végszükségben meg ott van a külső kis dvd-író-olvasó-égető csoda, nekem az tökéletesen megfelel!Hát akkor gugli a barátom, és igyekszem megtudni, hogy ez a Fun-bigyó mekkora is lehet, mert azért a méret a lényeg!
Nekem az kell, hogy minél kisebb legyen!! -
vegyszer
addikt
Az ION Based oldalon képek is vannak.
(az edd bejelentett modellek)
Mazsolázz, válassz, várj, és reménykedj, hogy valaki fogja az országba importálni.De valamiről le kell minden eszköz esetében mondani.
Ezt hívják kompromisszumnak. És ez nam a barátunk...
De a google igen. a neve minden képnek azonos az eszköz nevével. Keress rá, de ne reménykedj túl sok jóban még most. A javát a héten jelentették be.Ez a funtwist ion pl hasonló, de... nekem az ASROCK jobban bejön a DVD miatt, de ez szubjektív.
-
somody74
csendes tag
ThX a gyors választ!
Ezekkel tisztában voltam, nem volt elég világos akkor a kérdésem...Viszont a válasz azért megjött...
Akkor inkább úgy kérdezném meg a dolgot, hogy tudtok-e olyanról, hogy valami gyártó tervezi-e ezt a bizonyos konfigurációt és ebben a méretben, ugyanezekkel a csatikkal és paraméterekkel megjelentetni? (Na ez a kérdés már jobban sikerült!)
Nézegettem az ASROCK-ot, de az vele a bajom, hogy NAGY!Ebben a bizonyos kis gépben azt imádom nagyon, hogy minden benne van amit csak el lehet képzelni és kívánni, és iszonyat pici méretben. Ez egy ideális gép szinte mindenre!
Van remény valami ilyesmire?
ThX! -
vegyszer
addikt
Pontosan ebből?
Szinte soha!
Ez a linkelt eszköz kifejezetten a prezentációs célokat szolgálja. [nagy sikerrel]Az ION nem EGY gépet jelent. Tehát a megnevezés nem a fenti képen kévő cucc sajátja.
Az ION megnevezés az Intel Atom processzora mellé rakott nVIDIA 9400m vezérlőcsipszetet takarja.
Az alapvető konstrukciós oka pedig: az agyonszidott eredeti grafikus vezérklő csökevényes 3D gyorsítási volta.Egyre több gyártó
egyre több fantáziadús terméke épül az Atom + 9400m párosra, és magának ennek a platformnak a neve az ION.
(célozva arra, hogy egy parányi elertron a különbség egy atom, és egy ion között.)
Tehát az nVIDIA valószínűleg nem fog sajátmaga gyártani ilyen gépeket (csakúgy mint a VGA-k piacán), hanem a partnerei fogják gyártani. Ő maga csak a vezérlőt adja el, a procit meg az Inteltől veszi [ha tudja]. Minden gyártó a saját ízlése szerint ad, vagy vesz el a képességeiből. [GPS, 3Gmodem is volt már talán a MIO modelljébe rakva]
Viszont jó hír, hogy már itthon is megvásárolható az ASROCK Nettop ION 330-ja. [látsd a fenti linkek]
Ez tartalmaz DVD írót, viszont nincs rajta DVI, "csak" HDMI ÉS DSUB. nincsennek meg a E-SATA csatolói sem, de 320GB HDD van benne a referencia 160GB-osával szemben, és 2GB RAM van benne [amit 4GB-ra lehet cserélni, ha szűkösnekérzi az emberfia]. Viszont alig drágább, mit a referencia-ION 299$-os ára(most 74kHUF körül láttam legolcsóbban
)
-
somody74
csendes tag
Sziasztok!
Megmondom őszintén, tűvé tettem a netet, de nem találtam meg, hogy a sok helyen tesztelt nVidia ION-nak mi a pontos neve.
Ezt akkor maga az nVidia csinálja (csinálná)???
Ebben igencsak érdekelt lennék, mert a tesztjei nagyon meggyőzőek!
Bárcsak tudnám, hogy mikor lesz ebből kézzelfogható eszköz!Köszi minden információmorzsát!!
-
vegyszer
addikt
Engem, személy szerint az a kérdés izgat a leginkább, hogy vajon az új Adobe Flash Player a már meglévő állományokat IS képesz lesz-e gyorsítani, vagy csak az új fejlesztőeszközökkel, az új paraméterek mentén készítettek lesznek gyorsíthatóak...
Mert abban nem bízok, hogy a milliónyi flash-t hirtelen csak emiatt újrahúznák. :-(
-
"Az NVIDIA az Ion népszerűsítése mellett bejelentette az Adobe Flash Player új verzióját is, mely már képes a grafikus processzor erejét felhasználni a flash animációk tökéletes futása érdekében."
Na végre! Atom egyik nagy hátránya hogy bezony megfogta a flash...egymag, kétmag, meggymag, mindegy....mivel többszálas támogatás nincs benne.
Ezek után se lesz, de ionon nem fog szaggatni a youtube -
vegyszer
addikt
A felsorolás láttán mindjárt beugrott:
Nem kér az Asus és az MSI az NVIDIA Ionból?Az lehet, hogy az ionból nem kérnek, de néha már úgy tűnik, az Intelből sem. (VIA ION???)
A lényeg, egy hónap alatt sokat fordúlt a világ.
-
vegyszer
addikt
hasznos oldal:
ionbased -
válasz
szabi__memo #45 üzenetére
Nagyon jóóóóóóó!!!
Jöjjenek csak !!!
Bárcsak már a teszteket olvasnánk róluk...
-
szabi__memo
nagyúr
Computexen bemutatott ION-os cuccok (nem mind új):
Acer Desktop AspireRevo
AsRock Desktop ION 330
ASUS Motherboard C2N7A-I
ASUS All-in-one eeeTop ET2002
Colorful Desktop iHTPC
ECS Desktop 7AT-3L
ECS All-in-one Morph-I
Flextronics All-in-one Cobra-2
Flextronics Desktop Dove-2
Funtwist Desktop FION 330
ICD All-in-one Kitchen PC
Lenovo Notebook IdeaPad S12
MSI Desktop Windbox D200
MSI All-in-one Windtop AE2201
Pegatron Desktop IPP7A-CP
Pegatron All-in-one IPP7A-DF2
Pegatron Motherboard IPX7A-ION
TCL All-in-one Ruiyi 1010
Telcast Notebook TL-1000N
Weibu Notebook N10A
Zotac Motherboard ION-ITX -
vegyszer
addikt
Micsoda meglepetés:
már csak szűk 74! és talán holnap jön a hivatalos ION debütáció.Egy kérdés:
az ion platformban van CUDA? Ez tényleg azt tudja(tudná), a nem DXVA videókat is tudja hardveresen gyorsítani?Trava, Azt megtudnád mondani, hogy a ventik makkorák, és milyen sebességen mennek benne.
köszi! -
-
Honkydoo
őstag
Na, az iponnál már kapható a ZOTAC IONITX-B-E lap. 34k
-
vegyszer
addikt
720p-ig software-sen is tud hd-t.
Ez azt jelenti, hogy a NEM DXVA kompatibilis 720p-s anyagot a processzor izomból kinyomja? Ez felett már akad, és CSAK a kompatibilis cuccok mennek, de azok, nagyon.
Valahol írták, hogy az atom prociknak meggyűlik a baja az adobe flash-ekkel, erről mi a tapasztalat?
ez csak a CPU-t használja? (a GPU-t nem, és gondolom azt is csak 1 szálon...)a kupon meg nem feltétlen hülyeség.
valahol olvastam, hogy a Vista megjelenése előtti kb fél évben a szoftverel együtt eladott komplett gépek mellé raktak egy ingyenes update kupont, mert már annyira vártuk, vagy már csak így tudták eladni.
ugye a vista lemaradt a karácsonyi hajtásról, és csak évelején jelent meg...
talán a win7 nem fog (okt 23-ra emlékszem) -
rankesz
veterán
Gratula a Gépedhez!
Én pont ilyen célra vettem decemberben Dual-Atomot 945-el
Azóta se sikerült beállítani a FullHD tv-m natív felbontását.
Szóval ez a HDMI kimenet nagyon vonzóvá teszi számomra a lapot!
Ja a dvd-meghajtó egy notiba való egység, és mint mindegyik ilyennek 8X-os sebessége van.
-
gYaLo
őstag
Srácok!
Nekem úgy rémlik,hogy CEBIT-es tudosításban azt írták,hogy az Ion éppen cod4 et futtat...
Msot akkor miről is van szó ? -
Trava
tag
720p-ig software-sen is tud hd-t.
Nem tudom, nincs rá szükségem.
20-30% között ingadozik.
A win7 legalább 30e ft lesz, a felvetésed túlzás a kuponra.
Bent van az íróasztal polcában, nem lehet hallani semmit, ha csak nem kispárnának használod.
A dvd író lite-on ds-8a3s, fogalmam sincs mi a specikikációja.
Egy korong szerű vékony anyag, olyan mint a repülőn a "tányéralátét". -
vegyszer
addikt
Tudod, én csak az ati megoldásait ismerem, és tudom, ott megoldható a hang a HDMI kábelen. az nvidia megoldásait, kb 6 éve mellőztem.
EDDIG!
pedig semmi különösebb bajom nem volt velük.azt meg tudod mondani, hogy CSAK a DXVA kompatibilis HD anyagokkal bírkózik meg?
a CD-n esetleg volt magyarnyelvű leirat hozzá?
és tényleg 10 % körül mozog a rendszerterhelés 1080p.x264.mkv alatt???végképp beleszerettem a gépbe
és ha még az árverseny beindul.
bár megjegyzem: még külhoni webshopban sem sokat láttam.ha lenne hozzá egy kupon, hogy ezzel majd win7-em lehet... nem is teketóriáznák rajta.
a vinyó, ha megmozgatod egy másolással, kihallatszik?
a DVD névleg milyen sebességű? tudja a Lightscribe-t?
a weblapján szerepel egy anti-slip pad. ez egy csúszásgátló/vibrációnyelő gumibak/korong? -
Trava
tag
Hangnál választani lehet:
1,analog
2, hdmi
3,spdif
1080p video lejátszása mpchc-val simán megy 1200mhz-re visszavett cpu-val is.
Van itthon pár pc-m, jóval erősebb discret vga-val, de ez a cpu-gpu páros nagyon fain.
A fogyasztása remek, nálam folyamatosan megy és fog menni 24/7/356-ba. -
vegyszer
addikt
A HDMI-n atmegy a hang?
Erre vonatkozólag az ionról nem találtam semmit.Mennyire meleg a teteje?
Jól érzem, hogy pozitívak az első benyomásaid?
-
vegyszer
addikt
apropó oprendszer:
nem volt hozzá semmi? még egy uhu linux sem?
mit raktál rá XP, vista, win7? 32-64bit? stb -
Trava
tag
Nincs semmi "zárjegy" rajta.
Az elején a bekapcsológomb világít kéken, mellette van 1 tűhegynyi piros hdd led.
Fogyasztása idle 23~25W.
Os betöltésnél 36~38W. -
vegyszer
addikt
NINCS rajta plomba? (vagy már ugrott a gari)
NEM világít benne led?
Ezt nekem találták ki.THX a képeket!
1080p.x264.mkv-t teszteltél? -
Trava
tag
Lehet tuningolni illetve downlockolni 1200mhz/2100mhz kozott.
Hangja nincs, nem vilagit mint 1 karacsonyfa, sajnos minden usb csatlakozo hatul van. -
Trava
tag
-
vegyszer
addikt
Akkor ezekszerint a tegnap esti belebotlásom az ASROCK Nettop ION 330-ba nem a véletlen műve, mert most jelent meg (ITTHON IS?)?
-relatíve jó áron (az MSI Nettop D130, 160 GB HDD-vel, Microsoft Windows Vista Home Basic-kel 92 tól) indul,
-talán halk, és esetleg hűs (a két ventillátorról, ami van benne, semmit nem lehetett találni),
-minden bizonnyal költséghatékony.Trava, ha kész a beizzítása a technikának, kérlek feltétlen nyilatkozz róla! És szeretnék kérni sok sok képet róla, mert a neten kb 5-öt sikerült lelni.
Az a 320GB, és az "ajándék" DVD író az "eredetileg" beharangozott árhoz képets szerintem nagyon ott van...
ui.: ezel a laptop DVD egységek mennyire csereszabatosak? csak egy méretben léteznek (fizikai kiterjedés szemponjából), mert mennem felerült, ha beszerzek egy ilyen mütyüt, és lemegy a gari, akkor már a belerakható BD meghajtóknak is kellemesen barátira kell(ene) olvadnia az áruknak a mostanihoz képest, és egy ilyen felfejlesztés lehetőségét nem szeretném elbukni. de a cucc nekem nagyon bejön!
engem főleg az 1080p-s x.264, H.264 lejátszás része érdekel, de én nem vagyok az ionnal objektív...
-
Trava
tag
Ma vettem egy ilyet Nettop.
Most feltelepítek egy op-t, aztán leviszem a régi gépem a pincébe. -
Na végre. Az egyik online shop-ban már le lehet adni előrendelést a Zotac lapjaira.
Május 22.-én kapnak belőle néhány darabot és kezdik meg a kipostázást.Merő kíváncsiságból elkezdtem egy megrendelést. Természetesen Magyarország nem szerepel a választható országoknál. No comment.
Az árak egymagos ill. kétmagos Atommal: 176 $ ill 235 $, ami kb 220 forintos árfolyammal számolva 39.000 HUF ill. 52.000 HUF.
Annyira nem is vészes, főleg ha azt nézzük, hogy kapunk hozzá egy 90W-os tápot is. -
Honkydoo
őstag
A Zotac is csinál ionos gépet: [link]
Ilyenre lehet beruházok majd. -
Remélem nem. A tesztekben, interjúkban mindenütt kb. 50 dolláros plusszal számolnak a jelenlegi konfigurációkhoz képest.
Remélem jó néhány gyártó kijön a saját megoldásával és itt most nem csak a netbook-okra gondolok.
Jó lenne egy ilyen kis asztali konfig, sőt az is szuper lenne, ha meg lehetne venni külön az alaplapot és a kiegészítő lapot is. A többit megoldjuk.
Mindig is szerettem volna egy kicsi, csendes, keveset fogyasztó gépet. -
Na nézzük.
Nekem papíron már össze volt állítva egy sima Intel Atom-os gép, amikor is a napokban megláttam a CEBIT-es infót róla.
Azonnal egyértelművé vált, hogy várakozás lesz a vége.
Ezt az egy-két hónapot még kibírom. Legalább lesz idő összegyűjteni azt a kis plusz pénzt, amennyivel drágább lesz mint Atom+945GC kombó. -
A remélem most már hamarosan megjelenő, NVIDIA Ion platformjának szeretnék egy társalgót nyitni.
Ötletek, infók, kérdések-válaszok, a későbbiekben teszteredmények stb. feltűnését várom.
Kapcsolódó címlapos cikkek a Logoutról (részletek):
- XBMC Ionon (Szerző: L:http://logout.hu/tag/dabadab.html]dabadab)
- Az Atomnál picit nagyobb (Szerző: partymaci)
- Atom+Ion HTPC egy CD lejátszó házában (Szerző: Oldmobil)
Megjegyzés:
Ugyan ez az első hozzászólás adminisztrációs okokból mindig valamelyik HÁZIGAZDA vagy MODERÁTOR nevén fog megjelenni, de a szakmai tartalom összeállításáért nem ők a felelősek, nem minden esetben ők azok akik a legjobban értenek a témához, ezért nem célszerű hozzájuk intézett privát üzenetben szakmai segítségért folyamodni, hoszen erre van a topik.[ Módosította: Kalandor ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3014, 91% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest