Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux Mint

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

A Linux Mint bemutatása

A Linux Mint egy modern számítógépes operációs rendszer, ami a legtöbb x86 és x64 architektúrájú rendszeren képes futni és betölteni ugyanazt a szerepet, mint a Windows, Mac OS X. Képes együttműködni más operációs rendszerekkel így alkalmazható „dual-boot” vagy „multi-boot” környezetben.

Alapjaiban az Ubuntu Linux operációs rendszerre épül, annak csomagjaival kompatibilis, de saját fejlesztésű asztali kezelőfelülettel, programokkal és rendszereszközeivel sikerült az egyik legnépszerűbb disztribúcióvá válnia.
Másik ágon fut a Linux Mint Debian, LMDE 4 kiadása, mely Debian alapú, az Ubuntu csomagokkal nem kompatibilis és minimális gyakorlottsági szint szükséges a telepítéséhez ill. a használatához.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3730) King Unique válasza onpress (#3729) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

"930Gb-os és egy 5Gb-os partícióból!"
Inkább kb. 926 + 5, mert alapból csak 931,5 GB

Először is 5 GB szerintem kevés neki, mármint ha OS-ként akarod róla futtatni. Inkább 10-15+ GB kéne.
Valamint én úgy telepítettem külső vinyóra Linuxot (eOS + Mint), hogy megcsináltam pendrive-ra a bootolható telepítőket, majd arról bebootolva, a Live rendszerhez csatlakoztattam a külső merevlemezt. Annyi nehézség volt csak, hogy az először a Valami más lehetőségnél, a kézi partíciómegadásnál problémázott az eltoláson (Windows alatt 3 rd party programmal volt csinálja) és GParted által csak újra kellett formázni Ext4-re és utána simán engedte rá telepíteni.

Utána simán csak Valami más opció és partíciómegadásnál a külső vinyóra (sdd) telepítettem a rendszert és a Grub is arra került. És természetesen rendesen elindult róla a rendszer, csak a boot sorrend beállítására kellett figyelni.

Szal megoldható ez simán mindenféle külső program nélkül is. ;)

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux Mint
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.