Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux Mint

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

A Linux Mint bemutatása

A Linux Mint egy modern számítógépes operációs rendszer, ami a legtöbb x86 és x64 architektúrájú rendszeren képes futni és betölteni ugyanazt a szerepet, mint a Windows, Mac OS X. Képes együttműködni más operációs rendszerekkel így alkalmazható „dual-boot” vagy „multi-boot” környezetben.

Alapjaiban az Ubuntu Linux operációs rendszerre épül, annak csomagjaival kompatibilis, de saját fejlesztésű asztali kezelőfelülettel, programokkal és rendszereszközeivel sikerült az egyik legnépszerűbb disztribúcióvá válnia.
Másik ágon fut a Linux Mint Debian, LMDE 4 kiadása, mely Debian alapú, az Ubuntu csomagokkal nem kompatibilis és minimális gyakorlottsági szint szükséges a telepítéséhez ill. a használatához.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2030) Fenyő válasza mefistofeles (#2028) üzenetére


Fenyő
őstag

Újraindítani 1-3-as szintű frissítések után nem kell, a 4, 5-ös szintűek a frissítését a frissítéskezelőn belül a szerkesztés menüpont alatt lehet, látható-val csak manuálisan tudod kijelölni, biztonságos-sal pedig automatán kijelöli, egyébként ha bepipálod a mindig válassza ki és bízzon meg a biztonsági frissítésekben opciót is, akkor a 4-es, 5-ös szintű biztonsági frissítéseket is alapból kijelöli.
Igazából ezek sem túl kockázatosak csak bizonyos zárt vga driverek (kernelfrissítés esetén, amire szintén külön opció a frissítéskezelőn belül) vagy wifi meghajtók esetén merülhetnek fel komplikációk, Ubuntun pl alapértelmezettként települnek a 4-es, 5-ös szintű frissítések is.
Videók flash miatt rinyálhatnak, de ha frissíttetted a rendszert, akkor a flash-plugin-nek is frissülnie kellett.

[ Szerkesztve ]

Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux Mint
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.