Új hozzászólás Aktív témák

• janos666

nagyúr

válasz Qru #22698 üzenetére

Én úgy tudom (persze lehet hogy tévedek), hogy erre az Intelnél is rájöttek, már akkor, mikor kitalálták hogy tokozzunk egybe 2db c2d-t (vagy a microsoftnál jöttek rá erre még korábban? na ez is jó kérdés, de jelen esetben mindegy), és jelenleg egy kétszálú program már ma is automatikusan úgy fut, hogy a két szilikoncsip 1-1 magján, nem pedig a két összetokozott chip közül az egyiknek mindkét magján. A program a 0 és 1 magokra kap rá, de fizikailag két külön szilikoncsip 1-1 magjai kapták ezeket a jelöléseket...

Szóval ezzel a trükkel épp hogy letiltod azt az optimalizációt, amire hivatott lenne.

De mint mondtam, lehet hogy tévedek, csinálhatnál erről egy gyors tesztet.

• Qru

MODERÁTOR

Ha vki csak 2 magot használó progit futtat de kevesli a 4MB L2 cache-et akkor lehet próbálkozni a következővel:

Nem kell semmi extra progi hozzá elég a win-es beépített feladatkezelő. Ctr+Alt+Del, ugye akkor bejön a feladtkezelő. Átmész a Folyamatok fülre, ott kiválasztod/kijelölöd a kívánt alkalmazást, pl a Crysis.exe, Grid.exe stb és nyomsz rajta egy jobb egérgombot. Előjön egy menü, itt a legalsó (XP-nél legalábbis) menü kell az Affinitás beállítása... nevű. Ott alap esetben mind a 4 mag mellett van pipa, ezért kiveszed a pipát pl az 1-es és 2-es mag mellől, hogy a 0 és 3-as mag mellet legyen így csak a megjelölt magokat használja majd... és örül. :D
    Ha csak két magot használ akkor pl 4MB helyett 8-ból gazdálkodhat. Mivel dinamikus a kiosztás ezért más alkalmazás is kér(het) belőle de jobb felállás lehet mint ha csak az azonos tokozású magpáron futna a progi. Nos hogy ebből a program által elérhető maximum L2 cache duplázásból mennyit profitál az adott alkalmazás már program függő ugye.
    Link

Új hozzászólás Aktív témák