Hirdetés
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
-
LOGOUT
Pár mondatban a Lenovo ThinkPad sorozatú laptopjainak a jótállásáról:
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsip
addikt
válasz
Tim82
üzenetére
Trim és garbage collection mikor számít? Ha sok az írás egy ssd-re, és gondoskodni kell a cellák egyenletes fáradásáról.
Egy kocsi fejegységében / navijában mi az az írásmennyiség, ami a diszket éri a napi használat során? Ha főleg csak olvasás (GPS / NAVI tèrkép adatbázis) megy, akkor ott kevés írás lesz üzemszerűen, ìgy ha nincs se trim se GC, az ssd akkor sem fog hamar elfáradni. Tehát automotive környezetben (ami közel nem egy tipikus desktop Windows folytonos terhelése) nem kell attól félni h. a HDD --> SSD csere a trim hiánya miatt kinyír egy 32 gigás msata ssd-t pár hónap alatt. -
ughhh
senior tag
Végre rájöttem hogyan lehet használni a gps, glonas stb vevőt.
Akinek van gsm modem a készülékében annak van gps modul is.
Repülőgép módra kell kapcsolni és akkor használja a hw-ert.
WIFI azonosítással az ms map a második szomszéd telkén jelezte, hogy ott vagyok. HW használatával ms maps madártávlat nézetben 1 méteres pontossággal mutatta hol vagyok.
-
WaterWave
veterán
gps-t valahogy meg lehet oldani fibocom 850 lte modemmel? Vagy felejtős?
-
S_x96x_S
addikt
> HA-n találtam egy T480s-t ezzel a szöveggel: "Különleges kiadás!
> titkosszolgálati szervek számára készült,
> beépített mikrofon és kamera nélkül!"
> Ugye ez csak bullshit, és szimplán valami nem működik a gépben?Ha tényleg titkosszolgálatoknak készült ..
akkor esetleg mást is rakhattak bele . (pl. nyomkövető GPS? )
az igazi probléma akkor van, ha nem bullshit ..
és egyszer eljönnek hajnalban a kommandósok a gépért ..
-
Fifi
őstag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Köszön mindenkinek a hozzászólását!

Bill.-t, RAM-ot, GPS modult, SSD-t már cseréltem benne, de a kijző és fedlap szétszedésére nem vállalkoznék.

Tudtok megbízható embert, aki megcsinálná ezt nekem? Szombathelyi lévén valami helybélit vagy közeli embert preferálnék, de a futártól sem zárkózom el. Mennyibe kerülhet ez munkadíjjal együtt?
-
bb.bocs
őstag
válasz
Ogard
üzenetére
Az már jobban hangzik
én az msatara kattantam rá mondom úgysem használok 3g kártyát, igen ám de fele olyan a sebességes ugye mint normális állapotban, igaz nem veszed nagyon észre de maga a tudat... XD plusz most érdeklődöm a GPS után hogy hogy is van ez. Programot lekaptamcsak nem tud behatarolni, gondolom csak sim kártyával megy a dolog WiFivel nem. Lehet raprobalok délután. Ám találtam nemrég dualos Msata átalakítót raid0 esraid1be tudja okoskodni a kettőt, csak egy vagyonba kerül, pedig érdekes cucc. -
bb.bocs
őstag
Egy kis oktatást szeretnék kérni, hogyan működik a gps alapú laptop "nyomkövetés?" adott esetben ha ellopják elhagyom egy másik eszközön szeretném követni. ehhez mire van szükségem. gondolom simkártya kell a laptopba minvan adatforgalom, anélkül nem tud működni a gps? van egy x230t tablet, meg egy w530. a w530asnál feltettem a wi7es szoftvert, de vlmi script hibát dob ki és nem jön be a térkép. Találtam egy leírást,de odáig nem jutok. (w530asban Ericsson H5321gw van. x230t-ben meg mc8355)
-
válasz
bacsis
üzenetére
Ezek a slotok vannak a T410-ben: (alattuk pedig a gyárilag támogatott bővítési lehetőségek)
MiniPCI Express slot 1 with one of the following:
Intel Centrino Ultimate-N 6300
Intel Centrino Advanced-N 6200
Intel Centrino Advanced-N + WiMAX 6250
ThinkPad 11b/g/n Wireless LAN Mini-PCI Express Adapter IIMiniPCI Express slot 2 with one of the following:
None
Qualcomm Gobi 2000 WWAN with GPS -
Schuby
aktív tag
Üdv! Újraraktam a windows 10 et és a következő falakba ütköztem. Tollal müködik, de ujjal nem (x230tablet). az eddig kifogástalanul müködő tvgps app azt mondja hogy nincs engedélyezve vagy foglalt a com port (gps) . eddig meg tudtam nézni a google maps-on is a valós idejü gps -t, most csak váltogat a portok között.
-
scream
veterán
válasz
Tikakukac
üzenetére
Hm, én a T430-at (sima TN 1600x900-as, FPR, backlit kbd, 3G modem + GPS + dokkoló + 2 töltő + 256GB SSD) vettem 40k-ért, ahogy most csak gyorsan átfutottam reddites postokat látom, kb 140-150 USD a FHD IPS kit, szóval ~50k az upgrade, illetve még a CPU hűtőt kéne cserélni, mert elég hangos, az kb 12k, így summázva ~102k-nál járok, szerintem ennyiért nem találok FHD IPS-es, FPR-es, 3G modemes, dokkolós T450-et. Vagy rosszul gondolom?
-
Dio111
tag
Sziasztok
T530ba mindegy melyik fajta 3gs modemet rakom? Tudja mind2 a GPSt, vagy van amelyik jobb?Köszi előre is
-
válasz
Grenadin
üzenetére
-Ericsson H5321gw FRU: 04W3786 - 3G támogatás, jó minőségű rádió és GPS, energiagazdálkodási problémák előfordulhatnak vele (pl. sleep után nem ébred fel mindig), max sebesség: D/L 21Mbps U/L 5.76Mbps
-GOBI 3000 Mobile Broadband Wireless Sierra Wireless MC8355 WAN FRU:60Y3257 - 3G támogatás, kevésbé jó rádió, gyenge GPS, jól működő energiagazdálkodás, max. sebesség D/L 14.4Mbps U/L 3.1Mbps
-Sierra Wireless MC7710 - nagysebességű 4G LTE támogatás FRU 04W3821 ez az európai változat
Ezek nem támogatják az európai LTE frekvenciákat, így valószínűleg csak 3G módban fognak működni Európában:
-MC7700 AT&T, NTT Docomo
-MC7750 Verizon -
Alex 336
csendes tag
Sziasztok!
T410 ben van egy Gobi 2000 modem,szeretném megtudni, hogy lehet a gps vevőt beüzemelni. A drivert már leszedtem.
Köszönöm a segítséget. -
Tim82
félisten
Quectel EC20 - beszámoló.
Kb. másfél hónapba telt a kínai újév miatt, mire megjött. Első körben három hétbe csak az, hogy élesedjen a tracking number. Mindezzel együtt is ajánlom a boltot, a kínai újév ellenére is válaszolt két napon belül a cégvezető (!), amikor érdeklődtem emailben, hogy mi a helyzet a rendelésemmel, mert nincs infó a tracking number alapján. PayPallel lehet vásárolni a honlapjukon - tehát van vevővédelem; az eBay-es, Amazonos visszajelzéseik (ahol saját hálózati dolgokat árulnak) pedig jók.
Alapvetően ezért az árért megérte a várakozást, akinek ennél jóval hamarabb kell, az meg tudja venni EU-n belül az eBay-ről a datarail.cz nevű eladótól - cserébe számottevően több zsugát kell pengetni. Fontos, hogy mindenképpen a Quectel EC20-EA (mint Europe-Asia, gondolom) kell nekünk, az a mi régiónkba szánt változat.
Itt linkeltem korábban gyártói adatok elérhetőségét is. Ami amúgy tök jó lehet die-hard mobilnet használóknak, hogy használja a B20 sávot is, szóval - elméletben - vidéken sem lehetünk vele nagyon meglőve.
Én az elővigyázatosság kedvéért - a múltkori Intel 7260AC-s esetemből okulva - itt élből azzal indítottam, hogy leragasztottam a 20. pint a kártyán, de lehet, hogy felesleges volt, a német Thinkpad-fórumon írta valaki, hogy neki anélkül is megy. Nyilvánvalóan az X220-nak csak mobilnet antennái vannak, tehát értelemszerűen a GPS antennacsatlakozóra nem tudtam mit kötni. Nem mintha nem lennék el nélküle.
Mi kell hozzá:
- whitelist-mentes BIOS természetesen.
- driver ("Quectel_USB_Drivers_For_UC20&UC15&EC20_V1.1"), amit vagy a Quectel honlapjáról tudsz letölteni regisztráció után - alapból úgy veszi, hogy céges ügyfél akar regisztrálni, ezért kér cégnevet is, de elfogad bármit, amit beírsz oda; vagy az internet sötét bugyraiban rákeresve gyanús kínai, Baidus letöltési linket lehet még találni. Utóbbit én letöltöttem, az Avira szerint oké, de nem mertem végül bevállalni, tehát maradt a "hivatalos" út.Ami nem megy:
- Access Connections nem ismeri fel, valamint Fn + F5-tel nem fogod tudni kapcsolgatni (az Airplane Mode sem lövi ki). Hardveres kapcsolóval sem lehet lelőni. Ennek mondjuk annyi árnyoldalát látom, hogy ha nem kell, energiatakarékosság miatt kissé körülményesebb kikapcsolni - gyakorlatban le kell tiltani a Windows Eszközkezelőjében.Mivel lehet kezelni:
- driver telepítése után (ami Win 7 alatt problémamentes) a Windows saját hálózati kapcsolat kezelőjével.És hát ezt tudja, ami szerintem mobilnet modemtől kellemes (persze itthon, Budapesten, a IX. kerületben nézve, ahol azért jól állunk a Telekom LTE hálózatával):

A hét folyamán még megnézem live Linuxszal, hogy az mennyire szereti.
-
Francia91
veterán
válasz
donjohnson
üzenetére
Persze! Eleve egy inaktív SIM volt benne eddig, azzal működött is a GPS része rwndesen. Amióta elkezdte ezt az anomáliát, próbáltam a telefonom SIM kártyájával is, ami előfizetéses és mobilnetes, de azzal is ugyanezt csinálja.
-
RoboGuru
tag
Nincs véletlen Thinkpad Tablet1 (16GB) valakinek? Felraktam rá a CM 4.1.2-es firmwaret hogy legyen magyar nyelv is. Az rendben is lenne, de most a pen, 3g, gps sehol sem állítható. Szeretném vissza a 4.0.3 eredetijét, de sehol nem lehet beszerezni az alap rom-ot csak frissítéseket. Esetleg ha valakinek van, lenne olyan szives csinálna egy backupot?
-
Sziasztok!
T430s/Win 10 kombó. GPS-t szeretném "beümezelni", valakinek sikerült már?? Ha igen, kérnék támogatást.

THX!!
-
MtHq
tag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Nekem is a T420-ban WWAN modul van. De mivel nincs másik SIM-em így csak vigyorog benne. A GPS egész jó, amúgy.. Régen SSD volt ott, de elég kiábrándító, hogy az mSATA port SATA2-n fut, a HDD és az ODD Bay pedig SATA3. (Itt jegyezném meg hogy menjenek el ahova gondolom, mi a fenének az ODD-nek SATA3? Nem hogy oda kötötték volna a SATA2-t, és a SATA3-at az mSATA kivezetésekre..)
-
Tim82
félisten
válasz
donjohnson
üzenetére
Igen, arra. Ez az egy mini PCI-e LTE modem van, amit EU-ban használni lehetne.
X230-ban a frissebb BIOS-ok támogatják, X220-ban csak whitelist-mentes BIOS-szal megy (+ azt hiszem, alapból csak két antenna van az X220-ban általában, a GPS-hez kellő harmadik hiányzik).
-
Az-X
őstag
Megy rajta, ezzel nincs gond. Minden driver alapból benne is van a Windows ban. Egy kivételével,valami gps modul, de ehhez W7 alatt sem találtam. Engem inkább a ThinkPad-es appok izgatnak. Legfőképp az ujjlenyomat olvasó appja hiányzik, de jo volna a Power management is. Ezekre Szerintetek van esély?
-
válasz
Francia91
üzenetére
Sikerült
A linkelt oldalon pirossal ott van: Please see my new article.
Persze h nem vettem először észre. Letöröltem az előző szoftvert, feltettem ami ezen a linken van [link](régebbi verzio) és 6.5 Mbps-el hasít a mobilnet
Köszi a segítségeteket
Ja, a gps-t is engedélyeztem, de igazából az mire használható? -
Sziasztok!
Beszereltem egy Ericsson F3507g 3G modemet a T500-ba (Win 7), , a drivereket a Lenovo Update Drivers-el felpakoltam, az Eszközkezelőben látom is a modemet, viszont nem megy sem a mobilnet sem a GPS. Mit kell még beállítani?
A Lenovo Internet Conectionba nem tudom kiválasztani a Mobile Broadbandot. -
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Engem vhogy nem erdekel, hogy mennyit erhet a T500-asom, ugy sem adom el, addig hasznalom, amig el nem pusztul

De az biztos, hogy nem atlagos kiepitesu:
Intel P9700; 8 GB RAM, 120 GB SSD + 500 GB HDD a Caddy-ben, Dual MiniPCI MicroSD olvaso (2x16 GB Class 10 MicroSD benne), Ericcson F3507 WWAN + GPS modem, WSXGA+ kijelzo (Samsung), FPR...
-
válasz
barnam_
üzenetére
Fenn van a Win7 Pro X64.
Először itt sem volt BT, de a sokadik Fn+F5 menü megnyitásnál megjelent a Bluetooth, és miután engedélyeztem, lehetett telepíteni a drivereket. Szóval Win7 alatt működik minden (még a GPS is
), de összességében talán kicsit lassabb mint a Win8. -
Dio111
tag
Sziasztok! Kaptam 1 feladatot es ebbe kérném a segitsegeteket.
Buszba kellene 1 laptopot vennem ami tudna az hogy a monitorjan menjen az gps es a kulsö monitorn meg film. A legjobb persze tablet lenne es en tpt szeretnék.
A 60, 61 es szériak elbirjak ezt vagy feljebbb keresgéljek?Persze ssd vel menne tehat azt is lehessen bele szerkeszteni és ne horror áron

-
Dio111
tag
Na ilyen nincs megjavult a gpsem csak tudnám mitől

Azért köszi mindenkinek. -
Dio111
tag
Lejárt a szerkeztési időm sajna most már a thinkvantage gps se talál müholdat de a progi változatlanul nem talál gps vevőt

Ez is storno mert most a thinkvantage talált végre a program viszont nem talál gps vevőt

-
Dio111
tag
Próbált már valaki itt összehangolni a laptop GPSét navigációs programmal?
Mert már nemtudom mennyit sz...ok vele és nem megy, egyszerűen nem látja a program a GPSt de nem is 1 progival próbáltam de leginkább a 3 betűs kellene -
Tikakukac
titán
válasz
scream
üzenetére
Ööö, végülis ha élvezed, akkor vegyél konzumer szutykot, ott mélyre kell nyúlni, MSI-nél konkrétan programkódokba is

Azért álljon meg a gyászmenet, ne keverjük a gép bedriverezését és egyáltalán használhatóságát a munkával. Mikor egy 300-400k-s gépet egyesével kell kattintgatnom minden driverrel meg szívni, hogy na akkor megy a GPS nem megy, indul-e nem indul akkor az felvet kérdéseket. Ha ezt mondjuk meg kell tenni 100 gépen akkor pedig ott tartasz mint lakótársam aki most már hivatalosan is rendszergazda és esténként úgy néz ki a sok szutyok gép meg szerver pötyögése után, mint a mosott sz@r. És konkrétan én is úgy nézek ki, pedig heti 1-2 gépet kell max felraknom és kipörgetnem. Anno én is elprüntyögtem ilyenekkel, csak ez nem a kisegítő.
-
Chaser
legenda
Nyilván magamnak gondoltam, mert mindenkinek mások az igényei
Nekem olyan teló kellett, ami ha nincs gép pár órán át tudja helyettesíteni kommunikációban. Legyen dual sim-es, legyen szép kijelzője - ez 5,5" HD IPS -, legyen gyors, ne akarjam földhöz vágni 5 perc után - 8mag/2GB -. Legyen minőségi, akkuja 1 napot intenzív használattal is tudjon. Jó legyen a GPS-e , MTK ellenére összehozták. Legyen benne iránytű, sok érzékelő, vakku. És ne alap droid legyen, mert attól hányok, ez MIU rendszerű. Extraként a kapacitív gombok pirosan világítanak
A kisebb 4,7-es verziója volt először, de az nekem kicsi, ez tökéletes.Jobb kezelni mint a WP-s telómat volt. -
Chaser
legenda
válasz
Francia91
üzenetére
SD olvasó meg van kívül. HD-t nem is akartam, max néha akku időt növelné, ha HD filmet néznék akkuról amit nem szoktam
Lehet akkor a feles marad üresen, másikba meg rakok még egy wlant, biztonsági tartaléknak
szerk:
Tikakukac: Lehet van egy szét karcolt ha ki nem dobtam, majd megnézem.-westbam-: "mert megérdemlem" Loreal, Paris
ha már üres és van elfekvő wlanom - van pár db - akkor mért ne? A GPS-hez van két antenna, az wifinek is bőven jó lesz. -
-
Francia91
veterán
Na, kipróbáltam a másik T500-asban a 3G modemet, oda gond nélkül feltelepül, a GPS is megy SIM-mel.... Csatlakozó halhatott meg?
-
jani0114
tag
Sziasztok! Én általában csak olvasom a fórumot. De most lenne pár kérdésem a mobil internettel kapcsolatban. Van F3507g hardverem a thinkpad T500-ban, működik a mobilinternet. A GPS-t nálam elérhető-e? A Dell Mobile Broadband Managar van fönt, az nem írja ki, csak az SMS-t meg a súgót. Ezek jól működnek. A thinkvantage GPS is rajta van. Vagy nem mindegyik F3507g-ben van GPS is? Még egy kérdés, ezzel az egységgel tudok-e telefonálni valamilyen progival?
-
tokyo2
tag
Sziasztok!
A problémám a következő: adott x201 win 8.1 last bios sytem.
Vettem hozzá egy Ericson F3507g-t wan 3g gps modult.
Hardwaresen beépítve helyre gyűrve... cmos reset, default beállítások ellenére, "
1804 unauthorized wan card is plugged in"- el leáll a Bios.
Vkinek ötlet esetleg, előre is köszönöm:Tokyo
-
dody07
tag
Sziasztok
Új think tulaj vagyok.
x200s a szerzemény. Autodiagra használom. Viszont nem áll messze tőlem a navigáció sem.
Ezért is szereztem be egy ilyet:Ericcson f3507G WWAN 3G, HSPDA + GPS modem.
Itt jön a kérdés: Hogyan tudom megállapítani, hogy az eszköz működik-e? Ugyanis beépítettem de sehol nem látom. Az eszközkezelő semmit sem mutat. A biosba elvileg engedélyeztem
-
Francia91
veterán
válasz
icoj69
üzenetére
T500-on nalam pl volt Hotkey Windows 8 alatt /Win7-es Power Management Driver + Win7-es Hotkey cucc kompatibilitasi modban telepitve/, meg minden, ami Win7-en, kizarolag a GPS/WWAN maceras. T60p-n viszont fullosra meg lehetett oldani a Win8-at, hotkey meg minden volt. Ha vmi veletlen folytan befosik a Win7-em, akkor mar en is 8.1-et fogok feltenni, itt topikban megirtak a WWAN modem megoldasat.
-
xcds
őstag
X200-ban ericcson f3507g modullal küzdök. Xp van rajta, ugyanazzal a dell-es progival próbálkozok, mint a T500-on, igaz, azon win7 van. Nem tudom működésre bírni a mobilnetet. GPS megy a lenovo-s gps enablerrel.
Mi lehet a gondja?
-
wd.taz
aktív tag
Sziasztok!
Ismét segítséget kérnék.
Beszereztem a T400-ba egy Ericsson F3507G WWAN 3G modul+GPS PCI kártyát, hogy ne kelljen a Voda vacakját mindig dugdosni.Be is szereltem, a kártya is a helyén, de az eszközkezelő sem látja. Drivert, amit találtam azt feltelepítettem,de semmi.
BIOS-ban sem találtam, vagy nem jó helyen kerestem?
Valaki használ ilyet?Köszönöm.
Tazi -
metal01
őstag
válasz
Surfym@n
üzenetére
Persze, a kártya a helyén van. Ha nem lenne azt hiszem kiabálna is a GPS szoftver, hogy nincs SIM. Tegnap este kipróbáltam a teraszon. Talált is 6 műholdat, de a lokalizációt még mindig nem határozta meg. Lehet, hogy kevés volt neki a 10 perc. Ma este megpróbálom újra.

-
YumeD
tag
válasz
metal01
üzenetére
Azt meg tudod nézni, hogy esetleg keresi e... megnézed hogy melyik COM porton van a gps (NMEA v. hasonló az eszközkezelőben) és putty-al vagy más terminál emulátorral rácsatlakozol.
Jah, egyéb gyorsfix hogy kirakod a weather gadget-et, és bekapcsolod a windows helymeghatározási szolgáltatást, akkor néha hamarabb megtalálja műholdat. -
metal01
őstag
A GPS miért nem működik? SIM bent van, minden telepítve, de keresésnél semmi. "Fix Type: No Fix". Minden N/A. Egy időben nem volt ilyen. Van valakinek ötlete?
-
Sanyi.mTs
addikt
kezdem belakni a t400-at, de volna pár kérdésem:
- system update automatikusan keres frissítést, vagy nekem kell manuálisan elindítanom?
- úgy gondolom ezeket felesleges felrakni (system update-en ajánlja), de erősítsétek meg:
Intel matrix storage manager driver
Intel AMT 4.2
Thinkpad modem adapter
Thinkvantage GPS
Rioch Multi card reader driver
Integrated smart card reader
- minek adja fel a kártyaolvasót, ha nincs is ilyen a gép oldalán? vagy lehet h bele van építve? eszközkezelőben van egy felkiáltójeles "PCI egyszerű kommunikációs vezérlő"
- minden egyéb progit feltettem system updateből, de a win update talált még frissítést gondolom felrakhatom őket?
Intel driver for intel wifi link 5100 agn
Lenovo - input - integrated smart card reader
Lenovo - LCD, other hardware - Thinpad display 1440x900
synaptic - other hardware, pointing drawing - Thinkpad ultranav pointing device -
hito
nagyúr
SSD-t gond nélkül, HSDPA + GPS necces. Ha találsz hozzá modult e-bayen akkor igen, de tű a szénakazalban. Furcsa cucc kell hozzá. Egy nyákon van rajta a modem és a sim-slot és az megy rá az alaplapra egy 1000 lábú téglalap alakú csatlakozóval. Sima mini-PCIe modemmel nem bővíthető.
xcds: ne is mondd, mert sajog a szívem, sajnos nem.. Akkor lenne csak az igazi.
-
hito
nagyúr
Hardveresen kaki, office-re és netre kell csak, meg néha filmezni (fHD videókat GPU-ból megoldja).
Az enyém, ami megmarad: Z540 (1.86GHz), 2GB ram, 64GB SSD, GMA500, wifi, BT, HSDPA, GSP, SD és MS kártyaolvasó, webkamera, 6-7órás és egy 2-3órás akksi, port replicator, rajta LAN és VGA.
Amit eladok: ugyanez, csak Z520-as proci (1.33GHz), 80GB HDD, no HSDPA és GPS, egy darab 2-3órás akksi. Ezen kívül mindenben ugyanaz, annak is 1600x768-as panelje van.
-
Colonel993
senior tag
A mai világban miért van lélektani jelentősége egy beépített mobilnetnek?
Minden okostelefon tud Wifi Hotspotálni, vagy akár USB-s modemként is viselkedni...
mSATA SSD-nek még látom értelmét, meg az USB 3.0 / E-Sata kombónak PCMCIA-ba, de ennek nem (nah jó, a GPS jó móka, bár azt én a Tepsifonról oldom meg dettó)Beépített kártyával gyorsabb vagy jobb valami?

-
Sziasztok!!
Segítséget szeretnék kérni a 3G-s modem beüzemelésére. T430s-ben egy Ericsson H5321 gw Mobile Broadband Module van. A telepítés sikeres volt, a GPS része is működik, (MS AutoRute 2013 látja és használja is) de amikor csatlakozni szeretnék a mobil hálózathoz (próbáltam T-s, és Vodás kártyával is) 068-as hibával kilép. Nem tudom megfogni a hiba okát, ha valaki találkozott már ezzel a jelenséggel, kérem segítsen.
THX!!!
-
...haladok a T410 fejlesztéssel, van már WWAN kártyám is, a gép látja, az illesztőprogi a helyén van, csak éppen használni nem tudom, sem a GPS-t, sem a mobil internetet vele. Semmi applikációs célszoftver nem műkszik Win 8.1 alatt.

-
cildren
tag
válasz
simonjoe
üzenetére
Próbáld windows update-el felrakni a drivert és nézd meg, hogy az alap windows GPS-es alkalmazás tudja-e kezelni. Nálam nem engedte windows 8.1-nél felrakni az ujjlenyomat olvasó drivert és nem engedte viszont a windows beállításokban egyből kezelte az ujjlenyomatomat.(T61)
Remélem tudtam segíteni, egy próbát megér. -
Sziasztok!!
Tud valaki T410-esre működő ThinkVantage GPS drivert? Alapvetően Win8 alá kellene, de szerintem a 7-esre való is felkúszik.THX!!!
-
radamsky
senior tag
na a gps és a mobilnet elindult
a fene se gondolta volna hogy ez a hiba
már feltettem mindenfajta drivert és a com portot is sikerült 6-ra tenni, de semmiaztán böngészgettem és gadgeteket lekaptam. Voilá elindult a gps programja
A fene se gondolta ezt -
radamsky
senior tag
válasz
soldi3r
üzenetére
a routerhez nincs hozzányulva, ez egy inviteles router ugye ezen jön a tv is
ha ujratelepitem windows7-el a rendszert akkor meg müködik, egy ideig aztán megint elkezdödik
amugy meg ha telefonon nézem a wifit semmi baj nincs bármelyik oksotelefonnal akarok wifizni
GPS-be haladás van
most láttom hogy a Com13-as portra állt be és amikor müködött akkor a Com6-on volt
na meg kell keresnem a win7-be itt hol is kell trükközni
lehet ez a baj?? -
radamsky
senior tag
hmm
2 problémával küzdök és nem tudok rájönni mi a baj
T400-as a gépecske és visszatérő probléma és már boszant
ujratelepitem a gépet, rácsatlakozom az otthoni routerre és szépen megy az internet, meg ugye elérem a hálozati meghajtokat, másolgatok, stb stb. tehát minden ok
egy idő után ha rácsatlakozom az otthoni hálora, szakadozik az internet, megállogat, nem tölt rendesen, de ...
ha pl hálozaton másolok mondjuk egy 4 gigás file-t akkor megy az internet mint az atom, azaz minden ok. ahogy vége a másolásnak ujra elkezd ugymond lassulni
csak ugy tudok nettezni ha a háttérbe folyamatosan másolok valamit. pl a lenovo update is megáll, aztán másolok valamit akkor meg megy tovább, ha vége a másolásnak megint megáll , de ugyanez igaz a nettel isEgyszerüen unom már hogy ujra kell telepiteni az egész gépet
Már leszedtem minden lenovo cuccot és drivert ujratelepitettem, de ua. a helyzett
A másik
akarom használni a gps-t ericcson ugye a lelkem és egyszerüen nem találja a sim kártyát, egyik naprol a másikra nem müködik a gps, aztán egyszer elindul , de most már napok ota nem tudok életett lehelni bele
ugyanez igaz a mobil nettel
Hiába irom jol a pin kodott kiirja hogy a pin kod nem megfelelő, a pin kártyát beteszem a telefonba ott meg jo a kodboszanto hibák, mert amire akarom használni a gépet nem tudom
valakinek ötlete nincsen?? természetesen a drivert a lenovo programjával már ujratelepitettem, de nem tudom mi a baj
heteket használtam a Gps-t most meg .....nem tud meggyözni a t400-as hogy jo vétel volt, kicsit szenvedös pár dolog mostanába
-
Dio111
tag
Sziasztok a gps problemara valaki?
-
Dio111
tag
Persze hogy van régebben az sl300ba használtam és ment is kipróbálás szinten de most élesbe kellene, de a régi lenovos programban lehetettt külsö gps programot meg portot is lehetett állítani.
És megtalálta a müholdakat és a saját térképen meg is találta a poziciót csak azzal semmire se megyek
-
Dio111
tag
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni avval kapcsolatban hogyan tudom összehozni a T400asba az eriscson gps részét összehozni gps programmal. Régen a sl300ason a lenovo programjában lehetett külső gps programot beálitani de az újon semmit se tudok beállítani se külső programot se a portot.
Ha valaki tud segíteni akár itt akár pm be megköszönöm -
válasz
parkasz
üzenetére
Látnia kell SIM nélkül is, csak a csatlakozáshoz vagy a GPS-hez kell a kártya. Tedd fel a "Acces Connections 6"-ot, ott ki és be lehet kapcsolgatni a kékfogat, a Wifit és a GPRS modemet. Ha viszont az eszközkezelőben sem látod, akkor a kártya nem jó a gépedbe, ellenőrizd az FRU számát.
-
radamsky
senior tag
válasz
Chaser
üzenetére
köszönöm
akkor jol gondoltam, az a baj ujjlenyomatolvasos laptop után kell kajtatnom és ugye enyémet eladni a másikat megvenni és a különbözet drágább. Tetejébe ezt a lapost már olyan jol belaktam, meg tettem bele plusz dolgokat (blutyut, gps, ssd bár ezzel megszivtam elöször)
igy csak megveszem azt a burkolatot, rápattintom és örülni fogok
Lassan ugy érzem magam mintha legoznák, kell valamire figelnem?? vagy csak elég ha a t400-hoz veszek olan burkolatot amin van az ujjlenyomatolvaso -
radamsky
senior tag
lesz egy hülye kérdésem
ugye van egy t400-as laptop. Ebbe benne van egy 3g/gps kártya. Müködik is. Kikapom a sim kártyát a telefonbol beteszem ide és voilá megy is a net. Mondjuk van 1 GB adat ugymond ingyen 1 honapba
olyan progi nincs véletlenül amivel ha telefonálni kell vagy sms-t kapnom ne kellejen visszateni a kártyát a telefonba?? nem kifejezetten lenovo specialitás aláirom, csak agyaltam azon hogy ugye a laptopon minden megvan igy akár telefonálhatnák azon is ha lenne erre alkalmas program
Tudom ez hülye kérdés, no de ha van rá lehetőség és ezt valaki tudja miért ne kérdezzem meg
A másik bajom hogy a sim kodott mikor beteszem a kártyát ebbe a kütyübe mindig elfelejti. Ezt nem lehet valahogy rögziteni?
Amugy elég jol müködik a gps része is , meg a mobilnet része is, igy nekem eddig szupi amire kell arra tökéletes ez a laptop
még egy hülye kérdés
ugye ezen nincs ujjlenyomatolvaso a külső részen. valahogy nem lehet ezt valahogy megoldani?? A blutyutot is megoldottam. és müködik. Naivan gondolkodva olyan burkolatott szerzek amin rajta van és naivan gondolkodva csak be lehet tenni ilyen kártyát ami kezeli
a többi meg ugye szoftver kérdése -
chab7
addikt
válasz
Francia91
üzenetére
Uhhh, ez ehavi keretbe nem fog beférni

Ha nem lesz jobb ajánlat akkor valamelyik felajánlott modem lesz helyette erre meg majd gyűjteni kell.
Köszi az infót
(#52592) Francia91: Na ezen a képen látom hogy hová is megy a modem. De akkor a félmagas minipci-ben mi van? Mert ott is látok valamit? Eddig azt hittem elég a modem és megy a mobilnet meg a gps (persze sim-kártyát betéve). Vagy a félmagasban valami más van?
-
Francia91
veterán
Visszatelepítettem a Windows 7-est, most már tökéletes az Ericsson modem minden funkciója. Win8 valamiért COM6 portra pakolja a GPS-t (ahol nem is működik, de a 3G sem megy...), a Win7 pedig a COM7-re, ahol minden jó...
Na mindegy, marad a Win7
-
Francia91
veterán
válasz
Francia91
üzenetére
A GPS-nek elvileg a COM6-os porton kéne lennie, ehelyett a COM7-esen van jelenleg, legalábbis itt ezt írják...
-
jeri
tag
Operating System Microsoft Windows XP Professional
Microsoft .NET Framework 1.1 1.1.4322
Microsoft .NET Framework 2.0 Service Pack 2 2.2.30729
Microsoft .NET Framework 3.0 Service Pack 2 3.2.30729
Microsoft .NET Framework 3.5 SP1 3.5.30729Lenovo Patch Utility 1.3.0.9
Lenovo Power Management Driver 1.67.00.02
Lenovo System Interface Driver 1.01 Unknown LENOVO.SMIIF
http://support.lenovo.com/en_US/detail.page?LegacyDocID=migr-67228Microsoft Visual C++ 2005 Redistributable
Microsoft Visual C++ 2008 Redistributable - x86 9.0.30729.17
Power Manager 5.20
Presentation Director 4.32ThinkPad Bluetooth with Enhanced Data Rate Software 5.5.0.9700
ThinkPad FullScreen Magnifier 2.10
ThinkPad Modem Adapter 7.80.8.50
ThinkPad UltraNav Driver 16.2.19.9
ThinkPad UltraNav Utility [english (united states)] 2.13.0
ThinkVantage Access Connections 6.01
ThinkVantage Active Protection System 1.77.0.26
ThinkVantage GPS 2.81Irodalom:
http://forum.notebookreview.com/lenovo/298467-thinkpad-t400-clean-install-guide-drivers-links.html -
Mike...
tag
-
Mike...
tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Fent van a driver, és amikor a gps bekapcsolásra kattintok, kiírja hogy helyezzek be sim kártyát a gps működéséhez...
-
Mike...
tag
Valaki segítene nekem ,hogy hogy tudom életre kelteni a GPS vevőt az x200 tabletben?
Milyen programokkal használható?
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Apple asztali gépek
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen processzort vegyek?
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- További aktív témák...
- HP Pavilion Gaming 15 144Hz, GTX 1660 Ti 6GB, 16GB RAM Dobozában, megkímélt
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" fekete i5-1035G7 16GB 512GB 1 év garancia
- ASUS TUF Gaming A15 FA506N Ryzen 5 7535HS / RTX 3050 4GB / 16GB DDR5 / 512GB SSD / Garanciás
- ASUS X513EA-BQ1998C (Bontatlan)
- ASUS X513EA-BQS62T(Bontatlan)
- Dobozos! Xbox Series X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Jetblack Titán dizájn, 120 Hz AMOLED, AI Pro kamera
- Apple iPhone 7 32GB fekete színben, független
- iPhone 15 Pro 128GB 100% (1év Garancia)
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

A linkelt oldalon pirossal ott van: Please see my new article.

ha már üres és van elfekvő wlanom - van pár db - akkor mért ne? A GPS-hez van két antenna, az wifinek is bőven jó lesz.