- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Gurulunk, WAZE?!
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- gerner1
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Törzsúr
senior tag
Nekem még megvan!
-
Törzsúr
senior tag
Szerintetek érdemes berakni a kártyát s478-as rendszerbe?
Config röviden: P4 3.06 (1C/2T), 4x256MB Rambus PC800, X1950 Pro 512MB
GRAW-ot akarom rajta futtatni. -
Törzsúr
senior tag
válasz
degumentes #1783 üzenetére
Létezik laptopba való?
Wow!
-
degumentes
tag
Nekem is megvan még a pci-e 2x-es Ageia-ám de már régen használtam én is. néztem a laptopomba is ageia-t de aranyáron van a dell xps m1730-ba
-
Törzsúr
senior tag
Hello Minden Ageia tulaj!
Kinek van még meg a kártya? (Nekem igen.
)
-
Törzsúr
senior tag
Nem sokan lehetünk akiknek még van Ageia kártyájuk!
-
-
Törzsúr
senior tag
Mi a helyzet Ageia tulajok? Utólagos BUÉK!
-
batman777
aktív tag
válasz
degumentes #1762 üzenetére
PCIE-2x Ageia, ezt még évek múlva is használhatod a full PCIE alaplapokban.
-
Törzsúr
senior tag
válasz
degumentes #1762 üzenetére
PCI-E-es az elég ritka darab, valami OEM cucc?
-
degumentes
tag
Nekem is meg van még a pcie-es BFG nem olyan rég vettem ki a gépből.
-
Törzsúr
senior tag
-
batman777
aktív tag
Fél év után irok ide egy sort:
Nekem még megvan az Ageia PhysX kártyám.
Már tényleg olyan nosztalgia kártya lett, mint a 3Dfx Voodoo kártyák.Nem tudom, hogy a mostanában bejelentett direkt "ray tracing" gyorsitó társkártyák
is hasonló sorsra jutnak-e egyszer?Ahogy nézem a fejlődést, most ez az irány dominál. Path tracing és Ray tracing.
Üdvözlet mindenkinek ! -
-
Törzsúr
senior tag
válasz
batman777 #1753 üzenetére
Meg van 2db 8800GTX-em is. Az egyik amit merlinmester árult az elmúlt hónapokban (bontatlan zsír új darab és Asus) a másik pedig egy BFG ,Zalman VF1000+RHS88-al.
Várom a jóidőt, hátha több kedvem lesz hozzá aztán egy X6800-as proci mellett megnézem mit tudnak!
Még a BFG PhysX is könnyen lehet, hogy befigyel melléjük és összemérem őket a GTX480-al.
-
batman777
aktív tag
válasz
Törzsúr #1752 üzenetére
Jó kártya a Gtx480. Filóztam rajta én is, hgy veszek egyet, de csak postás küldést találtam, előre utalással, illetve helyben találtam ati-t kedvező áron. Ezt választottam.
Az Ageia elvan mellette, nincs probléma.
Amúgy is mostanában a régi progikat használom, nosztalgiázok. A crysis 2 és 3-ban meg nincs nvidia physx. Az unreal 4 még érdekel majd, de kiváncsi leszek mennyi physx-et használ. -
batman777
aktív tag
Kihalt forum.
Én ismét ATI ( amd )-re váltottam, igy megint megy a gépemben az Ageia PhysX kártya. Tökéletesen működik. Szégyen az Nvidiának, hogy lenullázta ezt a kártyát papiron.
A régi progikkal és az eredeti driverrel még mindig jól megy.
Igazi nosztalgia kártya lett, mint a Voodoo3 volt anno.
Üdv. mindenkinek, akinek még van ilyen kártyája. -
batman777
aktív tag
válasz
Törzsúr #1749 üzenetére
Valószinüleg még várok márciusig, mert akkor jön a GTX780 és társai. Ha abban GK100 vagy GK110 mag lesz, akkor inkább az lesz a nyerő, mert annak a raytracing, opencl alatti teljesitménye már korrekt, mig a mostani keplernek halovány, GTX570 alatti csak. Igaz, a fogyasztása majdnem a fele csak. Tudásra ATI HD 7970 lenne nyerő, csakhát Physx nélkül lehet élni, de érdemes?
Ageia teljesitménye meg már kevés az új játékokhoz physx alatt, mégha a régi drivert engedi is a program futni.
Én emiatt a régi játékokhoz használom már csak az Ageiát, kivétel a Sacred 2. Azzal nekem jobban tetszett ageia alatt, mint az nvidia physx-el. -
batman777
aktív tag
válasz
Törzsúr #1743 üzenetére
Erős tápot rakjál mellé, mert eszi az áramot a 8800 GTX. A procid igazi ritkaság.
A fiamnak is egy C2D E6600 procis gépet raktam össze Geforce 6600 128MB kártyával, de most szereztem neki egy 7900GTO kártyát a gépbe, ha esetleg erősebb vga kell majd.
A 8800GTX már brutál ehhez képest. -
Törzsúr
senior tag
válasz
batman777 #1742 üzenetére
Nekem BFG van, szerettem mert csak akkor pörgött a venti ha használatban volt a kártya. Akkor meg úgy is füles van rajtam.
Rettenet hangja volt!
Volt az aprón egy 8800GTX ami még nem volt gépben. Én vettem meg és van hozzá még 1 darab
Január környékén elvileg lesz rá időm ,hogy összerakjunk egy retro monstrumot barátommal. Akkor elképzelhető, hogy előkapom megint. Proci is van a géphez, nem is akármilyen.. X6800 Core 2
-
batman777
aktív tag
-
Törzsúr
senior tag
Használ valaki Ageia kártyát mostanság? Nekem pihen a polcon...
-
degumentes
tag
válasz
Doki7518 #1738 üzenetére
Mafia 2 , Metro 2033, tuti nem tudja az ageia amibe APEX van azt nem kezeli. A batman valamelyik részében már próbáltam az ageiat ott tudtam használni de csak alacsony beállításnál Alice: Madness Returns-nél is tudtam használni az ageiat. még összehasonlítást is csináltam 8800gt-vel, volt ahol a 8800gt-t verte az ageia, de nem az volt a jellemző
-
Doki7518
csendes tag
Ha a HD 6850 1gb -os kártyám mellé veszek egy ASUS AEGIA Physx p1 -es segédkártyát akkor ez vinni fogja nekem a physx et a mai játékokkal??? (mafia2 , batman ....)
-
icon
senior tag
válasz
degumentes #1735 üzenetére
A céljátékok amúgy :
Alice, ME3, Arkham Asylum, Arkham City első körben...
A cél az lenne, ne legyenek fagyások, meg olyan hibajelenségek, amikkel esetleg szembesülhetnek a háziak, ha véletlenül nap közben nezezés céljára bekapcsolják a gépemet... -
icon
senior tag
válasz
degumentes #1735 üzenetére
oké, ezt az infót még mindenképpen megvárom
-
degumentes
tag
Nekem az 1.03-assal is megy a legfrissebb physx driver csak a nvidia drivert kell hozzá a régit felrakni sőt még az ageia kártyám is működik a legfrissebb physx driverrel csak vannak játékok amik már nem támogatják az ageia kártyát mint pl. Metro , Maffia. de ha otthon leszek akkor majd lökök fel egy pár tesztet, vagy kipróbálom hogy működik e abban a játékban a gt240 esetleg az ageia
amit írtál vagy írsz.
-
icon
senior tag
válasz
degumentes #1713 üzenetére
1.04-1.05-öt nem próbáltad még?
Mostmár nekem is van egy gt 240-em, csak személy szerint még azért nem merek belevágni, mert a PH-s leírások nem valami túl frissek (2010), és némelyik játék (pl. Mass Effect 3) újabb physx-et pakol fel, aztán abba nem akarok belefutni, hogy vagy physx-em megy, vagy a játékaim...
-
icon
senior tag
GT430-at be lehet fogni erre a feladatra? 96 CUDA mag...
-
icon
senior tag
Nekem egyenlőre nem célom az új játékok high fizikán futtatása, a vasam nem is tenné lehetővé... a jelenlegi konfigomat próbálom kipofozni, hogy az utóbbi években megszeretett játékaimat végre teljes pompájában játszhassam végig, illetve még pár olyan címet még, amihez nem túl régen kaptam kézhez végre megfizethető áron...
Ha váltásra adom a fejem, az nem mostanában lesz...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem biztos, hogy érdemes sokat rákölteni. A legtöbb új játékokban nem olyan PhysX lesz, mint eddig. Nem te kapcsolod be, hanem az NV dönti el, hogy megkaphatod-e az effektet, vagy nem. Például High fizikát GTX 670 és 680 alatt nem kaphatsz. Medium szintet is GTX 560-nal lehet kapni. Például ott a Passion Leads Army benchmarkja. GTS 450-nel már nem kapcsol be a GPU-s fizika. E fölé kell helyezni a minimum vásárlást, hogy megkapd a low szintet. GTX 570 kell a High-hoz. Ezek között pedig medium szint él. Ugyanígy a Broderlands 2 esetében már elmondta a vezető fejlesztő, hogy High PhysX-re GTX 680 kell. Ezen a kártyán engedik működni. Persze lehet, hogy a GTX 670-re is engedik, de nem biztos. Ez inkább üzleti döntés, mint technikai. Attól függ, hogy az NV-nek mik az igényei, mely termékek felé szeretnék terelni a népet.
-
icon
senior tag
válasz
degumentes #1720 üzenetére
Sejtettem, volt már régebben ilyen kártyám, de talán a konfigomban lévő táp el bír vele
-
Törzsúr
senior tag
Szia,
9800GTX körül kéne választanod, mert egy GT220 és társai inkább visszafogják a rendszert. Youtubeon láttam egy videót, 5-6 FPS-el kevesebbet adott pl. a Metró 2033, ha egy gyengébb kártya volt befogva fizikszre, nem az efektek miatt mert ha kivette és a nagy kártya számolta a fizikát akkor megvolt az az 5-6 fps hiány...
Nem véletlen, hogy annó a Mafia II.-re High PhysX-hez GTX 280-at mondtak fizika számítására...
Üdv
-
icon
senior tag
No akkor ki milyen kártyát ajánl fizikázni? Nekem egy 5770 mellé kellene, x48-as lapba.
Én a GT220-240-eket nézegetem, de ha az újabb belépő színtű kártyákból is mond valaki valamit ötletet, annak örülnék.A lényeg, 10k környékén maximaizálnám a vételárat...
-
kertsa
senior tag
Egy 7900gt-t lehet használni Physx-re egy 5850 mellé?
-
batman777
aktív tag
Ha valakinek lesz GTX680 kártyája, akkor majd tesztelje le a Physx sebességét. Elvileg abban lévő 1500 cuda egységből párat elhasználhat fizika számitására, a többi meg maradhat a 3d-re.
Lehet, hogy már nem kell majd második VGA az nvidia physx-hez? -
degumentes
tag
Az nvidia physx fórumba, de egyébként a nagyon egyszerű letöltöd a PhysX-mod-1.03 a netről, telepíted a PhysX_9.11.0621_SystemSoftware.msi-t és az nvidia kártyához 197.45 drivert teszed fel mert ezzel működik csak a 1.03-as mod! Vannak újabb modok is de én azokat nem tudtam normálisan működésre bírni! Ez bevált
most GT240 van a gépbe physx kártyának, majd ha időm engedi arról is csinálok összehasonlító teszteket.
-
icon
senior tag
válasz
degumentes #1710 üzenetére
Nah akkor hol is van egy olyan leírás a hibrid phys-x megoldásról? Csak azért, hogy kezdjem tanulmányozni, hogy mi vár rám pár hónap múlva, amikor összeállhat a konfig hozzá...
-
batman777
aktív tag
válasz
degumentes #1710 üzenetére
Jó nagy lyukat vágnál a nemes fertájába ezzel a kártyával, az biztos.
Ha menteni akarod a kártyát, akkor szedd le a hűtést róla, nézd meg nincs-e megégés, ha nincs, akkor pasztázd újra és rakd vissza a hűtést. Hátha csak kontakt hiba okozta a hőingadozást és nem égett el.
Egy próbát megér. -
degumentes
tag
válasz
batman777 #1709 üzenetére
Az nem! Rendesen felb*szott idegileg az eladó, írtam neki hogy a kártya elég érdekesen viselkedett MSI Afterburner néztem, hogy dolgozik e a kártya és azt vettem észre, a hőmérséklet érzékelője kb 30-60-120C° között ugrál de ezt 1mp alatt, a kártya nem is volt meleg ja és mivel aktív hűtés van rajta és az nem állt meg kizárt dolognak tartom, hogy megsült volna! Ezt leírtam neki is erre ő azzal jön hogy megfőztem a kártyát! De ha még egyszer ezt írja, jövőhéten megyek Pestre de akkor beugrok Miskolcra is és feldugom a seggébe a kártyát!
-
batman777
aktív tag
válasz
degumentes #1708 üzenetére
Én is jártam igy 8800GT 512MB kártyával, nekem a 2. bekapcsolás után se kép-se hang. Szerencsére az 1 napos gari alatt történt, igy visszakaptam a pénzt.
Az ageia nem hagy cserben, az tuti. -
batman777
aktív tag
válasz
degumentes #1706 üzenetére
Köszi a videokat!
Akkor most az ageia jobban teljesitett? Vagy valamit elnéztem.
Egyébként a Dark void-ban kevés physx effekt van.
GRAW2 a "for ever" ebből a szempontból. -
degumentes
tag
Itt egy újabb teszt most Dark Void Benchmark-ot használtam az első videó kikapcsoltam az ageia karit és a 8800gt is
CPU Phenom_X4_965_3700Mhz
Ageia
8800gt
Többször is lefuttattam a tesztet és közel egyforma eredmények jöttek ki! -
batman777
aktív tag
válasz
degumentes #1704 üzenetére
Nos, lehet szereznem kell egy 8800GT-t.
Játékban lehet érdekesebb, mert azért a tesztek kicsit túlzóak is lehetnek. -
degumentes
tag
Akkor néhány 3DMark Vantage eredmény
CPU számolja a fizikát
Ageia kártya számolja a fizikát
8800GT számolja a fizikát
Csinálok más teszteket is a 3DMark Vantage egy picit elfogult -
batman777
aktív tag
válasz
degumentes #1702 üzenetére
Ez igen ! Gratula.
Jöhet adat, ha meg tudnád mérni. -
degumentes
tag
Most sikerült úgy megcsinálni, hogy tudok váltani a két kártya között hogy melyik számolja a fizikát ha akarom a 8800GT számol, ha akarom akkor meg az ageia
és mind ez Ati kártya mellet a legfrissebb physx driverrel
-
degumentes
tag
válasz
batman777 #1700 üzenetére
Sikerült megcsinálni, nem tudom mi volt a probléma, de a 8800GT sokkal gyorsabb mint, az ageia kártya, mondjuk majd játékokba kitesztelem a különbséget, de az a nvidia kártya mellet szól, hogy számolja a fizikát a Metro 2033-ba! Kipróbálom majd a Mafia 2-be is. 3DMark Vantage-be elég nagy a külömbség.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Autós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...