Hirdetés

2024. június 11., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:49:03

LOGOUT.hu

~ Kamaszkorunk legszebb focicsapatai ~

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#147978) DeathAdder válasza bagyulajuve (#147963) üzenetére


DeathAdder
veterán

Perszehogy korszakos, ne vicceljünk már.

Van a pre és a post Pep futball. 2008 előtti futball ég és föld volt a játék intenzitása, szervezettsége, csapatok kompaktsága, a passzjáték minősége döbbenetes hatással volt a futballra annak a barszának a játéka az egész világra, teljesen megváltoztatta a fociról való gondolkodást.

Mindez teljesen túlmutat azon, hogy mennyi és milyen trófeát nyert, az ő munkája örökre nyomot hagyott a futballon, ha tetszik ha nem. Konkrétan annyira megváltozott a játék a 2008-as színrelépése óta,
amilyen változást legutóbb Sacchi és/vagy Lobanovszkij generált.

Herrera, Sacchi, később Guardiola adott irányt a labdarúgás fejlődésének és trendeket állított fel

Ezek voltak azok, amelyeknek a játéka vagy olyan elemeket tartalmazott, amelyet utána a többiek igyekeztek átvenni, leutánozni, vagy pont ellenkezőleg, annak az ellenpólusát próbálták megalkotni a legyőzésére. Az ilyen csapatok és újító edzők szabták meg a labdarúgás fejlődésének az irányát.

pl. a 74-es vb kapcsán is a holland válogatott játéka volt meghatározó, hiába nem ők nyertek a végén. De ott volt arnaycsapat, a holland válogatott Cruyffal, a 82-es brazil válogatott Socratesszel, Zicoval, Ederrel, a Ginola-féle Newcastle-re is, sőt, a Zola-féle cselzire is, pedig ők se nyertek semmit.

Pep azért rendesen szarrá is nyerte magát, a többszörösét mint a legtöbb top edző egybevéve, pedig azok is sok pénzt költöttek, gyakorlatilag a psg, a cselzi, a mu, a reál, a barsza is mindig megszerezte akit akart.

Az más kérdés hogy ahogy ő hatott a világfutballra úgy rá is hatott a német kontrapresszing, és teljesen más eszközökkel dolgozik a szitije mint a bárszá, de a barsza volt a mérföldkő a modern futball történetében.
Nézzünk meg bármilyen focimeccset Pep előtt, mindegy milyet, teljesen más lesz. Se presszing, se magas letámadás, se totális futball, ez az amit ő behozott, vagy visszahozott.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.